Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zbytečná diskuse. I hrad asi uznal, že šlápl vedle a napsal dopis znovu. Bylo jasné, že s původním dopisem by to u ÚS projeli.

6 0
možnosti
Foto

"Neprojeli" by nic, je to babišův rybíz k projetí, ne zemanův.

2 0
možnosti

Antizemanovci musí bezmocně kvičet i na Silvestra, už jim asi hrabe. Jediný pan Košíček si zachovává selský rozum R^[>-].

2 2
možnosti
Foto

No to se asi mýlíte protože já pod vlivem průběhu roku 2020 nemám jiný pocit než že jsem už z toho všeho mírně řečeno padlý na hlavu. A radši nemyslet na to co nám přinese 2021. Ale třeba budu příjemně překvapen!

1 0
možnosti
Foto

Přátelé krásná diskuse děkuji za ni leč musím končit něco mi nevychází na účetní závěrce musím tomu přijít na kloub..... pěkný Nový rok přeji všem!

1 0
možnosti
Foto

Super! Závěrkový problém jsem rozlouskl: Odteď oslovujte mne "Finanční Mágu"!;-D

1 0
možnosti
Foto

Tak hurá, Zemanova kancelář potvrdila, že "dalšími opatřeními" jsou myšlen podpis předsedy vlády a vyhlášení ve Sbírce. Doufám, že už si na tom všichni přestanou honit triko. Dobře to napsali ti, co říkali, že stačí malé nahlédnutí do zákona a v klidu se zamyslet na rozdílem slov "k dalšímu projednání" a "k dalším opatřením" a je po problému. - - - - Ačkoliv mám k Zemanovi velmi mnoho výhrad, musím tedy říct, že tahleta kauza už je fakt hodně "přes čáru". Pro samý antagonismus vůči Zemanovi (ano, já vím, je mstivý, je sebestředný, špatně chodí, má po těch letech už dost znaků progresivní alkoholické demence atd. - kdo to ovšem v tomto věku a při tomto životním stylu nemá, že???) už přestáváme používat mozek a Zemanovo vstřícné gesto (nevyužil plně lhůtu k mlčení /nepodpis, neveto/) směřující k urychlenému vyhlášení zákona ve Sbírce (provázené ve vší slušnosti formálním přípisem) se vykládá - a priori - jako jeho další zlomyslnost. On zde měl bohužel pravdu Ovčáček (byť i on je postavička sama o sobě), že se moc rychle mluví, místo aby si člověk v klidu svoje prohlášení rozmyslel - a ano, jak napsal právník Kysela, po malém nahlédnutí do zákona, které velmi snadno pomůže záhadu objasnit. - - - - - Tady musím bohužel konstatovat, že naše politická scéna je komplet twitterová bída. Jestli to půjde takto dál, tak se postupně všichni uvaříme v jakémsi kotli kolektivní demence. - - - Každopádně vše nej do Nového roku všem přeji. Zjevně to potřebujeme jako sůl.....

0 0
možnosti
Foto

Pokud by tam byli odborníci, stačil by dopis jeden.

Dost to o kvalitách hradního ansámblu vypovídá.

3 0
možnosti

P29e84t19r 39B87u39r60i28a48n

31. 12. 2020 12:08

Výše uvedená citace z rigorózní práce Janouška ukazuje, že ústavní právník, který v ČT na kameru tvrdí, že Zemanův dopis je zcela jistě vetem, by měl ihned vrátit svůj titul. Janoušek totiž píše, že vetování zákona musí obsahovat odůvodnění. Zemanův dopis nic takového neobsahuje, a tudíž nemůže být považován za veto.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763185

A nyní ona neexistující pasáž z dopisu neobsahující vůbec žádné zdůvodnění prezidenta, proč zákon vrátil sněmovně:

Zdůvodnění: Důvodem je skutečnost, že součástí zákona je novela zákona o daních z příjmu, která při snížení základu daně z příjmů ze závislé činnosti o povinné pojistné a současném ponechání sazby 15 % a zároveň zvýšením základní slevy na dani z příjmů fyzických osob nejdříve pro rok 2021 a poté pro následující zdaňovací období, je způsobilá, při odhadovaném dopadu až 90 miliard korun, výrazným způsobem prohloubit nepříznivý vývoj veřejných financí, zejména státního rozpočtu.

Uvedené změny zákona o daních z příjmů, spočívající ve snížení zdanění nejen v jedné, ale rovnou ve dvou úrovních, považuji za současné situace státu za projev snížené míry odpovědnosti.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/danovy-balicek-zeman-nepodepsal-dopis-vondracek-zruseni-superhrube-mzdy-dan-z-prijmu.A201229_122108_domaci_kop

Pane Bartoni, je to vlevo dole, to dáte. Já vám věřím.

1 0
možnosti
Foto

No ano ono tam to odůvodnění je, proto to zmatení na scéně. A pak to vrácení "k opatřením". Chválabohu je rozdíl mezi "opatřením" a "projednáním". Nicméně dost už, máme přece jiných starostí dost a dost....

3 1
možnosti

P94e51t84r 40B85u19r70i72a57n

31. 12. 2020 11:52

Řekl to Janoušek a tak to musí být směroplatné. Hezká myšlenková zkratka. Nevyžaduje žádné vlastní přemýšlení a přitom se tváří jako fundovaný názor.

Nebudu vám vyvracet přehršel dalších popleteností, kterými je celý blog protkán, jako třeba to, že nepodepsání vymyslel sám Zeman jako geniální trik, anebo že jako spornou formulaci v průvodním dopise považujete "vracím vám", místo správného "k dalšímu došetření".

Jen mě udivuje, jak vám imponuje fakt, že prezident České republiky není schopen ani s politrukem za zády a celým týmem ruských poradců sesmolit správně jeden třívětný úřední dopis.

To už Otík z vesničky střediskové by to vystřihl líp a sám.

4 1
možnosti
Foto

Nene ten dopis není špatně. Odpovídá celkovému kontextu, v jakém se Zeman k té právní úpravě stavěl - od počátku říkal, že se s tím neztotožňuje, ale že je to rybíz vlády a v dané situaci do toho nebude zasahovat. Možná ten dopis není na úrovni středoškolského vzdělání (je totiž přece jen o něco výše), ale to, že tomu většina populace má na první dobrou problém definitivně porozumět, neznamená, že je to špatně. - - - Opravdu, ze mne jakožto výrazného kritika Zemana-prezidenta se v tomto začíná stávat jeho militantní zastánce.....

1 0
možnosti

jak Zeman....cokoliv - pokazde s jistou mirou pravdepodobnosti proste blbe, no...

1 0
možnosti
Foto

No, jestliže ještě dnes odesílá Zeman další dopis k zákonu, svědčí to dost o "kvalitách" hradního aparátu.

6 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

Tož nazvěme to nevzletně, česky - "Větší b-ordel na politické scéně ještě nebyl". Bez ohledu kdo komu fandí, přece se situací nemůže být vůbec spokojen ... !

Zákon o rozpočtu je nejdůležitějším dokumentem = Zákonem ! Nebyl řádně projednán před jeho předložením - Neuvěřitelnou cestou jedince - poslance Babiše, bez jakékoliv podpory byl změněn ! Vše proti vůli nejbližšího koaličního partnera ! Proti čemu bylo ANO před rokem - Následně prosazuje, čitelnost ... !?

Parametrické obrysy Zákona = nesmysly ! (Příjmy - výdaje). V okamžiku jeho schválení - Již přestal platit ! Rozpočet 2021 = Neexistuje ! Plujeme na velmi rozbouřených vodách ! Jako plavci se potřebujeme dostat na kus pevné jistoty ! Dobře, nesmyslný zákon byl schválen. Tedy už formalita k nesmyslu - prezident !

Ten jako princezna Koloběžka vetuje - nevetuje. Odrazí se nohou a odjíždí na svém prostředku do širých lán. Chaos, ordel, problémů s Covidem je kupa, jak se bude účtovat, to se neví. Asi je Zákon platný, možná, snad, určitě ... !! Nepředvídatelnost, nejistota. Vážně, k čemu je to dobré? Aha, bude nám lépe :-)

5 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,79
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články