Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Každý válečný štváč by se za projev našeho generála nemusel stydět.

5 5
možnosti
HH

Jedinej válečnej štváč v okolí je momentálně Rusko...ale můžete to okecávat, jak chcete...

13 0
možnosti
ŠM

je velmi odvážné říkat,že 30000 vojáků je armáda...je to 1,5 divize..divize jako taková má 20.000 vojáků (pěchota)..malou armádu si představuji jaksi o více divizích, ale začala bych tak u 10 minimálně...

0 0
možnosti
LV

:-) Armáda je organizace, bez ohledu na to, kolik má divizí, pěšáků nebo vůbec vojáků.

Suvorov měl pravdu, když Radeckému prozradil, co je v bitvě nejdůležitější. Je to přesila. Nikoliv početní převaha.

3 0
možnosti
Foto

Putin: Jednat budu, není problém. Ale Ukrajinci jako národ přestanou existovat a její území bude přičleněno k Rusku. Možná bych o pár let mohl odsunout požadavek, že se struktury NATO vrátí před rok 1997, ale nepovažuji to za uzavřenou otázku. A pak se zase uvidí co dál .... .

9 0
možnosti
MS

Cituji: "O tom, že vypukne tak zvaná „velká válka“, jak tvrdí Řehka, respektive III. světová válka, byla naše generace masírována komunistickou propagandou padesátých let"

Jedinou komunistickou masírku 50.let zde provádí pan Bartoň, který ve zdroji, ze kterého čerpal, může čtenářům prokázat, kde tedy Řehka tvrdí, že vypukne válka. Já jsem četl, že se pouze musíme připravit na válku a představil 5 konkrétních bodů přípravy, nikoli že tvrdí, že vypukne třetí světová.

15 0
možnosti
LV

Na „velkou válku“ bychom potřebovali zřejmě armádu možná desetkrát či dvacetkrát větší a podobná situace je v řadě dalších států NATO v Evropě.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=794621

Zřejmě ne. "Velkou válku" lze efektivně vést i s menším počtem vojáků, pokud mají odpovídající vybavení, organizaci, zázemí a taktiku.

A o tom mluvil generál Řehka.

9 0
možnosti
JK

" Pokud by Rusko napadlo státy NATO, muselo by samozřejmě čelit nasazení jaderných zbraní ze strany NATO..."

To bych potřeboval vysvětlit... mám tuto vaši větu chápat tak, že Rusko vystřelí třeba na Polsko "obyčejnou" raketu a NATO jim vrátí atomovku? Nebo proč by mělo NATO odpovídat jadernými zbraněmi? Předem děkuji za nezodpovězení mé otázky.

11 0
možnosti
HH

Pan autor si občas plete příčinu a následek a útočníka a oběť, takže mu odpusťte to, že měl na mysli spíš to, že kdyby NATO zaútočilo na Rusko, tak Rusko pálí atomovky...Obráceně by tomu tak nebylo, protože NATO by tu Ruskou věrchušku sfouklo jak svíčku během týdne...i přesto, že by jim/nám rusové zničili každý den celé letectvo...

10 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,81
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články