Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono Bidenovi opravdu asi teče do bot. Volební preference opravdu katastrofální. Hlavní list amerických demokratů New York Times se ptá, zda Bílý dům zná cíl na Ukrajině, kdo bude Zelenského dlouhodobě financovat. Závěry autora?

1- podpora Zelenského musí mít limity

2- Americe její vnitřní problémy a situace nedovolí dlouhodobě provozovat tak masivní podporu Kyjeva

3- proto je potřeba toto finanční břemeno přehodit na Evropu

4- současně provozovaná jestřábí politika na podporu Ukrajiny v delším horizontu promrhá veškeré její „úspěchy“

https://www.nytimes.com/2022/06/04/opinion/ukraine-russia-putin-war.html

1 0
možnosti
ZZ

Zdá se ale, že EU přijala Bidenovy plány bez reptání a plní odpovědně jím zadané úkoly, byť to Evropu pomalu, ale jistě, decimuje.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti

Vystihujete realitu přesně. Zrcadlo americké zahraniční politice transparentně nastavil Henry Kissinger v Davosu, jak co se týká Ukrajiny v NATO, tak teze, proč USA nesmí jako supervelmoc diktovat nikomu, včetně vztahu k Číně a Rusku, vztahu mezi Evropu a USA - a západu s Ruskem. včetně výhrad k sankcím

https://www.weforum.org/agenda/2022/05/kissinger-these-are-the-main-geopolitical-challenges-facing-the-world-right-now/

Zopakoval prakticky totéž, co v roce 2014 https://www.spiegel.de/international/world/interview-with-henry-kissinger-on-state-of-global-politics-a-1002073.html, jen s pozměněným rozsahem původně ukrajinských území pod ruskou kontrolou.

A tady přesná charakteristika zahraniční politiky nejen Bidena shrnutá George Friedmannem ze Stratforu. S přímo deklarovanými právě opačnými tezemi – holt chovanců Bohnic. https://www.youtube.com/watch?v=QeLu_yyz3tc

Henry Kissinger varoval tehdy, varoval v Davosu. A dává tak dva měsíce na změnu a zabránění „velice vážných“ důsledků, které jinak postihnou celý svět.

Kissinger přímo mnohde přímo odpovídá zdejších stále stejným jménům, které bez jakéhokoli přemýšlení papouškují mantry, které slyšeli v televizi od jiných chovanců z Bohnic představovanými ČT jako odborníky. Třeba, že Ukrajina musí mít svobodnou volbu vstupu do NATO nechápajících, že takovou touhu může mít jen ukrajinský politik jako další chovanec blázince, jenž chce Ukrajinu zničit. A od Juščenka se to ukrajinským politikům daří - na ukrajinský lid nikdy nemysleli ani okamžik, vždy jen na svou kapsu.

4 5
možnosti
RK

Když PánBůh dopustí, i motyka spustí..... Bolševici vzývají Kissingera;-D

4 3
možnosti
HH

Takže Rusko napadne Ukrajinu, ale může za to imperialista z poza velké louže...asi selský rozum v praxi že?

7 2
možnosti
JL

Autor se snaží hodit odpovědnost za válku na Ukrajině na Bidena. Ovšem Ukrajina neustále trvala na svém stanovisku, že chce do NATO. Rusko ale chtělo slyšet: Budeme neutrální a vzdáváme se Krymu. - To ukrajinská vláda nikdy nechtěla připustit, takže je tam válka. To je vše. Že se USA vyhnuly válce je podle mě v pořádku. Nikdo ve střední Evropě není - až na pár optimistů - není zvědavý na komplexní válku mezi Ruskem a NATO.

7 0
možnosti
ZZ

Na smlouvu musí být 2.

Kdyby USA chtěly, tak by s Ukrajinou vůbec nejednaly.

Když ale ony už daly na úplatcích ty 2 mld dolarů na změnu režimu v r. 2014, tak tu revoluci chtěly dotáhnout do konce.

:-/

0 0
možnosti
MB

Štěpáne, určitě nic není černobílé. Nicméně - Jak může Doněcká republika někoho odsoudit k smrti? Jde o ty 3 válečné zajatce. Vidím total paradox - Doněcká republika neexistuje. Na území Ukrajiny, někdo bojuje proti okupantovi - Zachraňuje zemi. Snad má být vyznamenán?

Rusko je dobré. Schválí si cizí zemi na cizím území. Pak ji tedy osvobozuje. Jak píšete - Prostý člověk následně trpí ... :-) Mám zálusk na sousedovu zahradu. Taky si ji schválím. Běda sousedovi! Bude odsouzen, trpět a zastřelen ...

7 0
možnosti
Foto

Jde o politický trest. Člověk by neměl být vůbec trestán za politický postoj, natož usmrcen. Hranice Ukrajiny vytvořil v rámci SSSR v roce 1922 ministr Stalin. Jde o zachování status Stalin. To, co Putin předvádí, by měl světu sám vysvětlit. Já to nechápu.

0 1
možnosti
Foto

Vina je na obou stranách konfliktu. Obětí je jako vždy obyčejný člověk. Nejen na obou stranách, ale i jinde. Nás nevyjímaje.

2 14
možnosti
MM

Vinu má i znásilněná? Fuj pane Bicero, bývalý člene KSČ! :-P

8 0
možnosti
JZ

Aha, takže když si si někdo klade ultimáta a vyhrožuje druhým, je třeba s ním vyjednávat. To jsou mi novinky. Nicméně rusáci se chlubili, že do pěti dnů ovládnou Ukrajinu a ono nic.

16 0
možnosti
ZZ

Nebyla to Ukrajina, kdo první začal s vyhrožováním Rusku ?

Je ale pravda, že Rusáci si obsazení Ukrajiny představovali mnohem snadněji a nepočítali s takovým začleněním specialistů NATO i jejich vojenské techniky.

:-/

0 14
možnosti
MB

S tou Ukrajinou jer vážně třeba, již udělat pořádek! Dělají si tam co chtějí a furt válčí. Biden odpovědnost nenese, Putin už vůbec ne. Tolik záškodnických škod. Zničených tanků, děl a ruských chlapců. Už toho mají nechat. Oleštit harmošky a balalajky. Vše by bylo lepší. Jak moudře píše autor blogu, Paroubek ap. Lépe by bylo! Pryč s Jestřáby. Zelenským Fialou, Polskem a všemi dalšími štváči. I náš Miloš by byl veselejší. Opět by mohl uchopit hadřík svůj. K olešťování zdi rudé. Já bych to ještě pojistil. Kde je ten podstavec na Koněva? Ten se ještě může hodit! Pryč s násilím. Přepsat učebnice - Gabčík s Kubišem, mezi teroristy. O Mašínech nemá smysl ani mluvit. Jsme přece Češi. Vzdáme se kdykoliv. Aby nám tedy bylo lépe ... :-)

12 1
možnosti
Foto

Míro, lidem v podzámčí je pořád bídně. Když bojují, tak ne proti své bídě, ale o to, kdo bude sedět na zámku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,81
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články