Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr Fiala dnes na Twitteru, souhlasím s ním.

Do politiky jsem šel jako nespokojený občan a zklamaný volič pravice. Rostla byrokracie i daně. Neplnily se sliby z voleb. To se pod mým vedením nesmí opakovat. Když máme příležitost splnit náš slib a snížit daně, musel bych se studem propadnout, kdybychom to neudělali.

https://twitter.com/P_Fiala/status/1330439707361210368

3 0
možnosti
Foto

R79o42m39a54n 39K34o24z72e73l

22. 11. 2020 11:12

Takže mluví jasně o své straně, že za její vlády rostla byrokracie i daně a nesplnily se sliby z voleb, to sedí. Do politiky vstoupil na jaře 2012.

3 0
možnosti

Když se řekne A, mělo by se říce B, jinak A nemá smysl. Nejdříve se musí zajistit škrty v rozpočtu, aby se mohly daně snížit. Jestliže se nevytvoří rozpočtové škrty, není kde brát.

Nemám rád analogie, ale jednu nepřesnou. Zdraví je důležité. Zdraví je důležitější než peníze. Mám vyrovnaný rozpočet. Zelenina je zdravá, tudíž si začnu kupovat zeleninu na dluh. A co se stane za pár let? Tělo sice budu mít zdravé, ale až to začne být problém, docela tvrdě mi ho odrovná stres z dluhů.

4 0
možnosti
ZH

Nejprve škrtat, pak snižovat daně - teoreticky je to sice bezchybné, ale kdo to udělá? Třeba dojde k léčbě šokem - deficit bude tak velký, že vláda prostě bude MUSET ty škrty provést, aby neskončila (aspoň obrazně) na kandelábrech?

2 1
možnosti
PJ

Ach jo, to je zase snůška blábolů. ODS podpořila 15% daň z jednoho prostého důvodu, má to v programu. A je jedno jestli to navrhne ANO anebo někdo jiný. Ostatním nevadí 15% daň, ale to, že oproti výpadku v rozpočtu, nejsou navrženy reciproční úspory. A vlhké sny Babiše, že s ním ODS sestaví vládu si autor může nechat zdát, nikdo nechce dopadnout jako ČSSD.

18 2
možnosti
RR

Vlhký sen, že kdyby cssd nevstoupila do vlády, byla by na tom v preferencích líp. Akorát by možná podpořila slepenec demobloku a byla by zas pátým kolem u vozu.

0 0
možnosti
Foto

Nikdo nebrání krajům integrovat se do nějakého většího uskupení. a případně požádat o schválení Parlament ČR, pokud to legislativa vyžaduje.

Fakt je ten, že asi zrušení superhrubé mzdy udělá díru do již schváleného státního rozpočtu i rozpočtů krajských i obecních, takže její účinnost se měla odložit k 1.1. 2022. A nebo alespoň pro letošek měnit tak sazby, aby to mělo co nejmenší dopady na veřejné rozpočty, a teprve pro další léta zvolit postupně jejich snižování.

Ekonomika nesnáší šoky a revoluce. Navíc se ukazuje, že daňový multiplikátor jako stimul spotřeby vůbec nefunguje, že jednotlivci i rodiny začali ty dodatečně získané peníze toliko proměňovat v úspory. Tím nejlepším stimulem by bylo samozřejmě opětovný nárůst sociálních kontaktů. A tady si nemůžeme být vůbec jistí, že k němu už v příštím roce dojde.

0 0
možnosti
KB

K38a87r93e54l 57B69o93k

22. 11. 2020 9:53

Autor by měl pravdu pokud, by se jednalo o dobu před coronavirem. Ale doba je velice složitá a vláda zemi zadlužuje nebývalým tempem. Tudíž snižovat daňové výnosy je nesmysl.

11 5
možnosti
MK

Tady přece vůbec nejde o daně. Ty jsou pouze nástrojem v boji o moc. Jde o snahu rozbít koalici ANO+ČSSD+KSČ, což se docela dobře daří. Předčasné volby z toho nebudou, na to jsou řádné volby už moc blízko. Avšak ještě zbývá dost času na to, aby se Babišovi poskoci dokonale znemožnili a následně vypadli ze sněmovny.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
ND

Zajímavé, ráda jsem si přečetla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,92
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články