Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KF

K28a94r24e65l 61F87a57j33t

22. 11. 2020 12:54

Jenže oni to lidi neutratí, ale začnou v obavě z budoucnosti šetřit (samozřejmě že ani v jednom případě se nejedná o 100%), to je prostě opakovaně zjištěný fakt a není důvod si myslet, že současný případ bude výjimkou. Jinak se běžných středně příjmový člověk chová pouze ve chvíli velmi vysoké inflace.

Snižování daní mi fakt není cizí a nezrušení "dočasného" využití institutu superhrubé mzdy mě docela štvalo - byť je to jen otázka terminologie, kdyby se ponechala, ale se sazbou třeba 10% tak ji budeme adorovat. V této době mi to ale jako dobrý nápad nepřijde ... dokonce bych si dokázal představit krátkodobě (jasně definovanou omezenou platností) zvýšené odvody ... samozřejmě se smysluplným rozdělením vypořádání se s krizí podílem všech tří dostupných základních zdrojů - zvýšené zdanění, jednoznačně dané úspory v rozpočtu, rozumná míra zvýšení dluhu (se rámcovou vizí splacení). A pak je to jen o tom jak s poměrem naložit. Tady vzniklo to, že jsme udělali větší díru v rozpočtu, u kormidla máme partičku která nejenže nechce ustoupit od toho co kde komu slíbila, ale rozhazuje další a další peníze jak na běžícím pásu, takže náklady státu naopak zvyšuje a všechno to zalepí dluh, se kterým se v budoucnu bude muset někdo vypořádat. Tento způsob hospodaření převést na rodinné nebo firemní hospodaření by skončil v prvém případě u exekutora (pardon, k bezmezné "potěše" věřitelů v oddlužení), ve druhém výmazem z rejstříku po bankrotu ... u státu? No chraň naše - nyní produktivní generace - v důchodovém věku ...

1 0
možnosti

Pane Vystrčil, šéf Senátu za ODS se svým vyjádřením, že jde o ekonomický zločin či něco v tomto smyslu otevřeně postavil p. Fialovi a vedení ODS /možná i ostatní senátoři za ODS). To bude zajímavé. Asi přestoupí do STAN či do jiných opozičních stran či se pokusí o puč v ODS? Pan Fiala, se za ten ekonomický zločin tvrdě bije.

0 0
možnosti

P. Fiala

Prý jsme hlasovali s Babišem. Zbláznili jste se? Babiš hlasoval s námi. Proč? To nevím, na to se ptejte jeho.

7 0
možnosti

Jsem zvědavej na senát....nevědí co mají dělat...pokud to vrátí tak to může rozvrátit opozici, pokud to nevrátí tak popřou své tvrzení, že jde o ekonomický zločin ...navíc schválí něco na čem se podílelo ANO.....brr..ANO nenávidí ;-D

3 0
možnosti

Jan Skopeček ODS poslanec na Twitteru

Užívám si hysterické reakce na snížení daní. Krásně se na nich ukazuje, kdo stojí na straně ekonomické svobody lidí a chce jim sebrat méně jimi vydělaných peněz. A kdo naopak bojuje za velký stát a maximální rozpočty, aby je mohl přerozdělovat. Jsem na straně lidí, ne státu!

https://twitter.com/Jan_Skopecek/status/1330142700943847431

9 1
možnosti
RK

No vidíte Rejzire. Od schvalování okupace v roce 68 je z vás odesák ;-D

2 0
možnosti
MB

Problém nespatřuji v ODS. Zavedením udělali "Podvod, jistě". Nicméně jaký ? Aby to státního rozpočtu přitékaly prostředky na krytí státních služeb + na důchodovou reformu. K tomu zvýšení sazby DPH. Následná pohodlná pozice A. Babiše - V době konjuktury, ty prachy pak samovolně = přitékaly samy !

Hnutí ANO je šílené ! 1) Schválí návrh Pirátů - odpočitatelná položka. Prošlo to. 2) S p plným vědomím vzali pilu a uřezali větev příjmů ! S nápadem přišel občan - poslanec Babiš ! Ráno se Schillerová probudí a dle vzoru Miloše - Si dává mokrý hadr na hlavu ! Neužitečný a zbytečný Senáte - Pomož ! To ovšem bylo zase nejlepší hlasování kolegia odborníků = Hnutí ANO ! ... :-)

2 2
možnosti
KF

K48a36r13e23l 29F37a97j74t

22. 11. 2020 12:58

Tak on superman stejně udělal historickou komedii ... jeho vláda s ministryní financí, která bez jeho svolení nejde ani na záchod, přijde s rozpočtem a ON statečný a za lid bojující superhrdina do vlastního rozpočtu hodí poslanecký návrh ;-D;-D;-D ... to prostě nevymyslíš. K tomu ho jeho sekta samozřejmě podpoří a ministryně financí na kterou byl tento pseudopodraz vlastní strany spáchán dál chodí do úřadu jako by se nechumelilo ....

3 1
možnosti
JL

Nezávidím vládám budoucím, které budou muset ten zadlužovací svinčík nějak ukočírovat. Jsou situace jako je nyní, kdy jde každá ideologie stranou.

4 2
možnosti
MB

Juro, Vy jste Divý ! Oceňuji Vaši minusovací věrnost. Dokud pan Bureš mlel o kozách ve frontě, tak to ještě bylo dobré ! Pak zřídil Hnízdo pro čápy. Nyní ovšem odstřelil Kozla ! Fakt Vám činí uznat, že soudruzi po vzoru z NDR i ve vedení ANO udělali chybu !? ... :-)

2 3
možnosti

Jsem zvědavý na Senát, který ovládá opozice. jestli to vrátí, tak je celá opozice v problémech. Rok před volbami. Fiala a spol. necouvnou !R^

1 0
možnosti

Pokud to senátoři za ODS vrátí nebo senátoři za spojenecké TOP 09 či KDU, v širším slova smyslu Piráti a STAN, pak dojde k rozdělení ODS a je vážně ohrožena jednota opozice.

Mne se fiala začíná líbit.R^ Konečně začíná nabírat charisma a výraznost. Kalousek se vzteky zblázní.

1 2
možnosti
MV

To bylo křiku o rozpočtové odpovědnosti od Fialy, Skopečka a dalších při schvalování 5000 pro důchodce - to šlo o jednorázových 15 mld. Ale schválit sekeru 130 mld. ročně, to už odpovědné je.

5 8
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,92
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články