Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Pane autore, informace lze dohledat... Takže, přesuneme se v čase do měsíce prosince roku 1995... 13.12. 1995 byly vyhlášeny v ČR poslední chřipkové prázdniny, před naší současnou "apokalypsou" ... navázaly na ně plynule prázdniny vánoční a děti se do školy vrátily v lednu 1996... Během 7 týdnů v ČR zemřelo na chřipku a komplikace s ní spojené cca 12.000 lidí (slovy: dvanáct tisíc)

Musím říct, že tehdy jsem tuto skutečnost ani nezaznamenal, patrně ani vy, podle toho, co píšete... Není divu, internet nebyl tehdy žádný fenomén, takže jsme neměli denně na očích to počítadlo mrtvých, a taky se tenkrát tak nějak normálně žilo a přemýšlelo hlavou...

13 0
možnosti
RP

Když se podíváte na statistiky úmrtí v Itálii, tak proti historickému průměru je to někde i 4x víc než normálně plus úmrtí na koronavirus... Takže těch související úmrtí na koronu bude sakra víc než na chripecku...

10 1
možnosti
Foto

Souhlasím s A.Tomským. Navíc, ono to patrně nebude úplně tak, jak to líčí média a politická vedení.

Jeden německý plicní lékař tvrdí: koronaviroví pacienti jsou ti stejní pacienti, kteří mají každý rok chřipku, jen jsou nyní vykazováni zvlášť (počet nakažených chřipkou klesl náhle přesně o množství těch, kteří jsou teď nakažení koronavirem).

Říká: "Pandemie Covid-19 je jediná pandemie v historii lidstva, při které zemřelo naprosto stejné množství lidí, jako kdyby žádná pandemie nebyla. Není vám to divné?"

Zdroj najdete na mé FB page.

11 17
možnosti
JH

Takze každý rok nemocnice nestihaji, lékařský personál je na pokraji zhroucení, prostě normální situace?

18 1
možnosti
Foto

ČR zvolila správnou strategii. A kdyby v roce 2010 nezrušila povinné očkování proti TBC, imunita obyvatelstva by byla opět o něco lepší. Premiér dělá chybu, že neposlouchá doporučení prof. Prymuly, prodloužit nouzový stav do 11 května (byly by v něm zahrnuty i dva prodloužené víkendy, které rozhýbají růstem nakažených). Premiér se stále smaží vyhovět svým kritikům, ale jak je vidět podle názoru A.Tomského, v žádném případě se jim nezalíbí. Mají prostě klacek v ruce. Ideální je momentální přísnost, aby bylo nejdříve a bezpečně (při zavřených hranicích se západními státy EU, protože jejich zamoření je enormní vlivem zcela bezradné politiky jejich vlád) rozjet normální provoz státu.

17 5
možnosti
MH

Pane Hannigu, vás si vážím, jelikož jste v mnoha názorech opravdu "rozumný" ... nemohu se, než podivit, že tato současná hysterie postihla i vás...

5 9
možnosti
IP

Může mi autor blogu objasnit na základě jakých myšlenkových pochodů odvodil stanovisko pana Tomského z věty "Od samého počátku bylo známo, že koronavir až na nepatrné výjimky pouze o několik měsíců až jeden rok urychluje smrt přestárlých a těžce nemocných osob (70+).

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748946

autor blogu píše:

"Co tvrdí Tomský? Například to, že na čínskou chřipku umírají „přestárlí a těžce nemocní“. To je mimořádně hnusné stanovisko. Jsou skutečně lidé, kteří umírají na nemoc COVID-19 „přestárlí“ a nezaslouží si proto ochranu společnosti? Tomský se tak postavil na stranu „přírodního výběru“ ve stylu „silnější a zdravější přežijí“. To je postoj, který není dle mého soudu vůbec hoden společenské etiky, o lékařské etice ani nemluvě.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748946

To že vir těžce zasahuje tuto věkovou skupinu není stanovisko, ale ověřený fakt, zbytek odstavce, tedy to, kam se postavil pan Tomský je pouze blábol autora blogu.

6 15
možnosti
MH

Příroda je moudrá, na rozdíl od lidstva...

1 1
možnosti
TZ

Najít balance je těžké. Nebýt hipíků co na to teď kaslali, jsme v klidu... bohužel ne každý 2 týdny udělal co měl, takže se v tom budeme stále plavat... Řvát na vládu nemá smysl, má smysl se ptát jak se nakazili noví lidé a tam požadovat úhradu škod...

13 0
možnosti
PH

souhlasim s panem Tomskym

8 16
možnosti
ZS

mě by zajímalo, jestli ti všichni s názorem "kdo je slabší má umřít, přežije silnější" aplikují stejnou větu i na přemnoženou Afriku a ekonomický migranty, kterým se přece musí (!!) pomáhat a "zachraňovat" je

skoro bych si tipla, že ne

21 1
možnosti
JN

To, že je COVID poněkud "ostřejší" chřipka, je dnes jasné asi každému a v tom Tomský poněkud přeťápnul.

Na druhou stranu bych byl opatrný s tou lékařskou etikou. Podle mého je totiž dlouhodobé držení přestárlých a často nemohoucích u života za pomocí přístrojů velmi sporné.

6 9
možnosti
MS

Je to názor Alexandra Tomskeho. To je vše. Psát kvůli tomu blog je nesmysl.

5 6
možnosti
JS

Je třeba si uvědomit, že nouzový stav neznamená automaticky stále stejně restrikce. Vládě nic nebrání je uvolňovat, jen aktuální stav. Hlavním důvodem je možnost dělat nákupy přímo, bez výběrových řízení a platit přímo penězi na místě, což je dnes potřebné pro získávání materiálu z Číny. Původně se předpokládalo, že se do měsíce podaří aktivovat tuzemskou výrobu, což se zřejmě nepodařilo, tak doufejme, že konec dubna je tím datem, kdy už nouzový stav nebude potřeba.

10 0
možnosti
ZS

taky je důležitý nezahltit zdravotnický systém

5 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,54
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články