Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já osobně jsem pro uzavření hranic a akceptování minimálního množství migrantů. Islám v současné (zejména arabské) podobě a evropská kultura nejsou moc kompaktibilní

Na druhou stranu, to co píšete o muslimech je blbost. Máte liberální muslimy, kteří chtějí v Evropě chlastat, kouřit trávu a vošukat co projde kolem. Máte konzervativní muslimy, kteří ve svých zemích oceňují, že jejich děti nemohou chlastat, kouřit trávu a ošukat vše co projde kolem. Žádná z těchto skupin nechce vzít nůž a zkazit si život tím, že s ním někoho pobodají. Podobné útoky jsou skutečně prováděny psychicky narušenými lidmi. Něco jiného jsou bombové útoky na letadla, to už je promýšleno fanatiky do důsledků. Ale nože?

1 3
možnosti
Foto

Je zajímavé, proč se státní moc, pokud jde o islám, chová jak rozumu zbavená. Na druhou stranu nepokládám rovněž za rozumné, zabíjet jedince na jejich území jen proto, že mi jejich uvažování nevyhovuje. To bychom se časem mohli dočkat vzájemného vyvražďování pro jednu ze stran nepřijatelných jedinců prostřednictvím atentátníků, dronů a nástražných min.

1 3
možnosti
KJ

Nemohu souhlasit s výrokem "zabíjet jedince na jejich územ". Pokud reagujete na atentát na Solejmáního, nebyl na svém území. A v tom je právě smysl toho atentátu. On tam přijel organizovat šíítské milice k agresi proti Iráku. Irán chce jednoznačně učinit z Iráku svou provincii a rozšířit šíítský islám po celém Blízkém východě. Solejmání to dělal posledních 15-20 let. Podívejte se, kam se už íránský vliv dostal - Libanon, Sýrie, Ghaza, Palestinská území, Jemen. KS byl ten, kdo terorismus exportoval. Jaké jiné řešení byte si představoval? Unést a soudit v Haagu? Přimět ajatoláhy v Íránu, aby s tím přestali? Vyhlásit válku Íránu?

7 0
možnosti
Foto

Je to pořád dokolečka. Po tisícítřstadvacátéosmé vám budou média vysvětlovat, že terorista je pako, které za to nemůže, ale když se semkneme, přijmeme více migrantů a evropských eurobuzeračních nařízení, budeme jezdit jenom elektromobilem a už se do konce života nikdy neuprdneme, světový terorismus porazíme.

28 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články