Foto

Použitím jaderných zbraní straší jen a pouze Rusko. Takže svá slova směřujte směrem Kreml.

JV

Ale Rusko je skutečně má a je schopno zničit celý svět. Je třeba okamžitě donutit Ukrajinu k jednání o příměří. Mrtvých a zraněných už bylo dost a EU má sílu přitáhnout Zelenského k jednacímu stolu. Ostatně cílený únik informací z jednání německých vojenských špiček a zchlazení britských krymských tužeb, je předzvěstí blízkosti míru.

VB

Pokud by v konvenčním střetu hrozilo obsazení ruskými vojsky státům Pobaltí, Skandinávie, Polsku nebo Česku, měly by mít možnost použít jaderné zbraně (sdílené s USA nebo vlastní). V tomto ohledu se nelze spoléhat na jakékoliv smlouvy. Delegovat jaderné bombardování na někoho, kdo není přímo ohrožen a očekávat, že se sám vystaví jadernému protiúderu, postrádá logiku. Zvláště, když součástí útoku může být ultimátum, že proti tomu, kdo přijde na pomoc napadenému, budou použity atomové zbraně. Přesně takto dnes vyhrožuje Rusko spojencům Ukrajiny.

Jaderné zbraně jsou ale k ničemu, pokud neexistuje odhodlání k jejich použití. Zde se naskýtá dilema. Jsme připraveni hrát vabank způsobem „raději radioaktivní než ruský“? Nebo v zájmu osobní existence a „životů“ našich blízkých akceptujeme ruskou okupaci? Přistoupíme na poslušné přežívání v ruském „miru“ (světě) a naši „převýchovu“? Jestli někdo 79 let po druhé světové válce stále připomíná plány nacistů s Čechy, tak dnešní genocidní plány Rusů s Ukrajinci, a samozřejmě s každým porobeným národem, jsou na stejné úrovni. Nastal čas přemýšlet o těch nejtěžších otázkách.

JH

J72a55n 39H59r69u40š39k30a

5. 3. 2024 8:25

Donald Trump slibuje ukončení války na Ukrajině. Jak? To je ta zásadní otázka!

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=813987

To má být vtip? Jak? Stejně, jako Babiš udělá líp, stejně jako Oramůra zachrání svět před migranty, stejně jako pan Mach zatočí s EU atd. Prostě jen lžou, a jednodušší jedinci/voliči jim to žerou...jak prosté...

IS

Mám dojem, že jediný způsob, jak ukončit v nějakém krátkém termínu válku na Ukrajině je nechat Ukrajinu vykrvácet, aby byla nucena přistoupit na nehorázné ruské podmínky. Následovala by ovšem další válka za účelem podrobení si zbytku Ukrajiny. Další na řadě je Moldávie, možná Arménie, Gruzie,...

MS

Z vyjádření oněch expertů je zřejmé, že měli na mysli připravenost ve smyslu odstrašení Ruska; ne reálného jaderného konfliktu.

Na jaderný konflikt byla připravena Československá lidová armáda vedená Sovětskou armádou v duchu hesla Těžko na cvičišti, lehko v epicentru.

JK

Ovšem nevypadá to, že by rusáci na Ukrajině dosáhli nějakého úspěchu, ať tedy straší atomem nebo ne.

JH

J93a24n 59H50r54u18š12k29a

5. 3. 2024 9:55

Už by ten atom měli pomalu posílat, protože dle té jejich doktríny, co unikal na to stačí zničení tří lodí černomořské flotily...a dneska padla další postavené v roce 2021...good job:)

JV

Pokud prezident bude sabotovat snahu Marhoula a Zdechovského zapojit se do bitvy u Avdijivky a úsilí vytlačit Rusy aspoň za Ural, tak se žádné ukrajinské vítězství nedá letos očekávat.

PB

..... pokud sa budou škádlit z pozice "já ho mám většího", tak to přežijem, ale pokud to někdo fakt zmáčkne, tak žádná "příprava" nikemu nepomůže,- jádro (a následky) NIKDO nevydejchá, jen krysy, kerý budou mít v jeden okamžik potravy habaděj,- ..... nóóó, a po čase začnou požírat samy sebe až do poslední, která zákonitě chcipne hladem! (ani odbornice Drábová na tem nic nezmění)

PV

Pokud nějaký národ, společnost nebo civilizační okrhuh stvoří takto arcikreténské "experty", tak na jadernou válku skutečně připraven JE.

Protože je skoro povinností všech okolo takové kretény zatípnout. (Vlastislav Briza,Milan Mikulecky.)

Připomenu: Za zuřící Studené války v 1. polovině 80. let měly východní i západní blok připraveny jak obrovské polní armády, tak záložní armády, civilní obranu, raketová sila, podzemní letiště, sklady a nemocnice, zásoby potravin, pohonných hmot, munice a léků.

Přesto by Brežněva, Husáka nebo Honeckera (ale ani Cartera či Reagana, Khola či Mitteranda) NIKDY nenapadlo vykládat, že jsou na jadernou válku "připraveni". Vždycky říkali, že je nemyslitelná.

Je strašné si uvědomovat, že ten poslední mamlas z Brežněvovy či Husákovy ekipy měl víc rozumu, než dnešní velení kolektivniho zapadu.

Jestli dneska někdo vyhrožuje použitím jaderných zbraní, tak je to ten ruský bývalý "kágébák" v čele státu. Dnešní "vedení kolektivního západu" na jeho vyhrůžky jen adekvátně reaguje.

JV

USA vždy profitovaly z války v Evropě. Francie jasně deklarovala, že by jaderné zbraně, ve vlastním zájmu, proti Rusku nepoužila. Takže slavná EU a hlavně váleční štváči v ČR, slovně haraší zbraněmi, ale skutečné války se bojí. Prezident, který má v nočním stolku ukrytou stranickou komunistickou legitimaci, dokonce sabotuje nasazení dobrovolníků u Bachmutu a Avdijivky pod směšnou záminkou, že by došlo k oslabení dobrovolných záloh. Tedy zhruba o dvacet mužů.

Pokud by došlo k masivnímu nasazení jaderných zbraní, tak by živí záviděli mrtvým.

JH

J11a16n 98H15r42u28š77k54a

5. 3. 2024 11:28

Usa profitují, protože evropa kašle na obranu...

Foto

Když se o něčem dlouho mluví, většinou se to vyvolá.

JH

J96a93n 62H64r23u94š35k13a

5. 3. 2024 12:17

A máte nějaký příklad z reality? Většinu současných problémů v Evropě, vyvolává v současné době Rusko a to bez nějakých mluvení...

  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,78
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články