Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Uf. Lhaní, morální kvality, empatie, pieta... Nechápu, proč se v téhle kauze už měsíc tolik pitváš, národe. Morální kvality a empatie jsou obecně u politiků velmi vzácné už z podstaty věci a proto, jaké jedince politika a moc přitahuje. To, že po evidentních a často podstatně vážnějších přešlapech politik nerezignuje na svoji funkci, je už jaksi koloryt naší politické scény. A lhaní? Z toho byl jeden náš nejmenovaný expremiér veřejně usvědčován několikrát týdně (o dalších šéfech jiných pochybných stran nemluvě) a přesto má už léta rozumem nepochopitelně vysoké volební preference. Na co si to pořád hrajeme?

3 1
možnosti
Foto

Na co si to "hrajeme"?

Nevím jak vy, ale já si nehraju, mně je z toho na zvracení. Podle vás je tedy vhodnější to přijmout jako standard a vykašlat se na to?

2 0
možnosti
ZD

Z blogů pana Turnera - pokud se týkají politiky - jako pověstná sláma vystrkuje růžky nesnadno utajovaná politická nenávist. Nepolitické blogy naopak svědčí o odbornosti a schopnosti námět vysvětlit. Jakmile se ale dojde na politiku je blog - obrazně řečeno - pytlem blech.

1 1
možnosti
IM

I95v65a34n 25M29i46n77á49ř

11. 1. 2024 10:52

S tímto názorem, pana Bartoně, lze souhlasit zcela bez výhrad. Předpokládané morální hodnoty - zejména vládních politiků by měly být naprostou samozřejmostí ! Ne nadarmo se říká: Jaký pán, takový kmán.

8 0
možnosti
MV

Já si myslím, že Jurečka pařit mohl. Kdo po něm požaduje něco jiného, je jen zatvrzelý oponentní a pokrytecký fantasmagorista. Tolik souhrnně. A teď k detailům. Je pravda, že Jurečka nezvládl následnou komunikaci a jako politik si za to má nést následky. Je pravda, že na večírku mohla a měla zaznít slova o tom, co se stalo, mohla být vzdána úcta postiženým, čili pár minut toto téma otevřít a tím by se učinilo věci zcela zadost. Ale nikdo tak osvícený mezi organizátory nebyl. Proč nezastavit večírek, který se dlouho chystá a na který se lidi dlouho těší pár hodin před jeho začátkem, protože se někde stalo něco hrozného ... snad pro toho, kdo se topí ve svém pokrytectví: Izraelité, když dojde k atentátu/výbuchu, co nejrychleji vše uklidí a dělají, jako by se nic nestalo. K tomuto postoji došli vývojem a je moudrý. Není v rozporu s truchlením těch, kterých se to dotklo a těch, kteří se o tom dozví. Ale život se tím nezastaví.

3 6
možnosti
ZD

Otáčíte se na tom večírku. Zcela zásadnější je ale lhaní ministra vlády. Od teď už mu nemůže NIKDO věřit jediné slovo krom odcházím. Až příště vystoupí a bude cokoliv obhajovat, mohou mu věřit jen jistým způsobem "zapálení" lidé.

5 1
možnosti
Foto

J79a53n 16S52v34a12t47e42k

11. 1. 2024 6:23

Po pravdě souhlasím s tím, že mnohonásobně větší prohřešek je Jurečkovo následné lhaní nežli to, že večírek pokračoval.

Sice i to svědčí o míře empatie pana ministra, ovšem to není nic proti tomu, jak se vykrucoval a vymýšlel si různé výmluvy následně.

Nechápu lidovce, proč nechají ve vládě lháře, vždyť škodí nejen celé vládě, ale především sobě (případně koalici SPOLU)!

Ale co, jejich volba...

16 0
možnosti
ZD

Nejen volba jejich partaje. Je to volba celého slepence - nikdo se proti jeho setrvání ve vládě neohradil. A tak na současnou vládu padá další salva girland úspěchu a slávy. Jen ať na to lidé nezapomenou u voleb.

2 3
možnosti
TT

... psané Turnerem, že.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,85
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články