Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J15a51n 50D10o81u62š91e21k

29. 4. 2020 7:26

Názorů těchto pánů si vážím stejně jako názoru jiných doktorů například pana Pirka. Jenže v současné době potřebuji o něco více názory lékařů a vědců se specifičtější odborností, tedy epidemiologů a virologů. Onkology, radiology a kardiochirurgy potřebujeme, ale dnes má jejich slovo menší váhu. A od pandemiologů a virologů slyším povětšinou nabádání k opatrnosti a nezpochybňování zavedených opatření.

0 0
možnosti
JP

"Na naši chřipku existuje vakcína, která velmi dobře očkované proti chřipce chrání."

Promiňte, tomu se lze jen zasmát.

Jinak bych doporučila si ten rozhovor pustit znovu a poslouchat pozorněji.

"... nemoc se u nás šíří i přes nouzový stav dle potvrzených případů už 8 týdnů a stále přibývají desítky či stovky potvrzených případů denně..."

Tady bych doporučila poslechnout si znovu tu pasáž, kde se mluví o nemocných, kteří zemřou v důsledku odložených preventivních kontrol, odložených operací, strachu jít k doktoru.

"I proto se podivuji myšlení lékařů-politiků, kteří vládní opatření kritizují. O co jiného než o ochranu lidského života by mělo lékařům jít. Názory, že by zemřeli 'přestárlí' a jinak nemocní v této souvislosti považuji za slušně řečeno neetické."

Prosím Vás, zkuste už dospět a přestat věřit tomu, že babička usnula (a možná se ještě vzbudí?). Smrt tady s námi existuje, nikdo se jí nevyhne. Je neetické říct, že i dneska umírají lidé mladí, dokonce děti a dokonce miminka na příklad na rakovinu, různé svalové atrofie a podobně? Není to neetické. Jen to někteří lidé nechtějí vidět a tak z toho neetičnost udělají.

3 5
možnosti
JH

Přečetěte si článek i ty své plky znovu.

1. Co vás rozesmívá na konstatování, že vakcinace proti chřipce/jakékoliv nemoci chrání?

2. Na rozdíl o jasných statistik stran covid19 zejm. ze světa, vaše úvahy o zemřelých kvůli zanedbání prevence či strachu jsou pouhou domněnkou. Kdo neodkladnou péči potřebuje, dostane ji. Kontroly a prevence jsou tím, čím se nazývají a 1-2 měsíce mimořádných opatření je neovlivní. Se strachem přijít k lékaři udělá něco jen osvěta, pokud bude stejně pronikavá, jako myšlenky pana senátora.

3. Přečtěte si to znovu. Ohrazovat se proti skutečně nemorálnímu konstatování mladých, zdravých a statečných, že by při uvolnění opatření umírali jen staří a nemocní, není tožéž, co popírání smrti v jakékoliv podobě.

Nevím, kolik času potřebujete vy, abyste dospěla, ale váš zbytečný příspěvěk je snůžkou nesmylných invektiv. Rv

2 0
možnosti
Foto

I19v80a12n 63M86a37r86e41k

24. 4. 2020 13:54

Pane Bartoni, karma. R^[>-]

1 0
možnosti
RH

Ačkoli si obou pánů profesorů Válka a Žaloudíka, (takto radiologa a onkologa), velmi vážím, přesto bych dala přednost názorům kvalifikovaných infekcionistů - virologů a epidemiologů. Kupodivu, přes délku pandemie jejich hlasy nejsou až tak moc slyšet, přestože by v této situaci měli mít rozhodující slovo. Jestlipak to není tím, že o koronaviru a jeho chování se ví pořád příliš málo a také možnosti kauzální léčby jsou v současnosti jen omezené.

0 0
možnosti
Foto

Karma. Rád Vaše blogy čtu. Občas s Vašimi názory velmi, velmi, ale opravdu velmi ( :-) ) nesouhlasím. Tentokrát máte plus a R^ .

0 0
možnosti
AP

Dnes bez karmy. Chřipka a Korona jsou podobné. Málokdo asi zazlívá vládě, že zareagovala, jak zareagovala, co lze zazlívat, je nedodržování základních pravidel (nejen) krizového řízení - Plán - realizace - kontrola - analýza a tak pořád dokola. A když plán říkal, že na konci března bude 8.000 nakažených a byly 3.000, je evidentní, že vláda měla výrazně přehodnotit plán. Namísto toho se jen do médií vypouštěly nové a nové odhady (ten pár dnů před koncem března se už celkem trefil) a vznikl dojem, že se vláda trefila (neb starší odhady byly dávno zapomenuty). A ano, vláda musí vždy dodržovat platné zákony, zvlášť, když podle správného zákona začali a pak, bůh ví proč, pokračovali podle zákona špatného. Kdyby totéž udělal občan, tak jej úřady sedřou z kůže. Ale jakým právem, když by si pouze bral příklad z vlády?

2 2
možnosti
Foto

Právě odborníci a lékaři třeba z UK, již delší dobu upozorňují, že zavedená opatření jsou hloupost...

Je mi jasné, že vy osobně se bojíte (o sebe o své rodiče... ono je to jedno) a budete raději v noře...

Problém je, že hluboká hospodářská krize ve výsledku zabije více lidí než korona... A ta určitě nastane pokud by se opatření prodlužovala...

3 5
možnosti
VD

hospodářská krize asi nikoho nezabije (někoho může, jako jeden z podnětů dohnat v krajním případě k sebevraždě), ale kdyby se ponechal postupu onemocnění koronavirem volný průběh, tak jsme, s největší pravděpodobností, na to byli podstatně hůře

3 1
možnosti
RK

R63a20d98i16m 88K12a49l31a96s

23. 4. 2020 22:22

Skoro bych řekl, že se zapomíná, že už jsme si fází klidu a bezstarostnosti s covidem na zádech prošli. V počáteční fázi si přece z covidu nikdo těžkou hlavu nedělal. Bylo přeci známo, že v Itálii jsou nakažení, ale klidně jsme tam dál jezdili... Nikdo tedy nepanikařil.

A co to změnilo? Obrat nastal, když z Itálie začaly přicházet zprávy, na které jsme v Evropě pár desítek let nebyli zvyklí. K tomu se přidala skutečnost, že toho o viru v té době nikdo mnoho nevěděl, což platí v těch podstatných otázkách, z hlediska běžného chodu společnosti s covidem, dodnes.

Přijala se razantní opatření, zdálo se, že jsme se z naší bezstarostnosti, že se nám nemůže nic stát, poučili. Aktuálně se však ukazuje, že některým to poučení příliš dlouho nevydrželo. Měli bychom si proto přát, aby se covid neukázal stejným zabijákem, jako nechvalně proslulá španělská chřipka, která se v první vlně od covidu co do dopadů příliš neodlišovala... S přístupem, jaký mnozí předvádí, bychom neměli šanci.

Je jasné, že se musíme vrátit do práce, že musíme začít znovu utrácet, ale cesta bagatelizování je ta nejlepší jak naběhnout covidu nebo další jiné "chřipce" rovnou na vidle. Pokud se na podzim nepřihlásí covid, další test určitě přijde. SARS a MERS byly takovým prvním a z naší perspektivy poklidným varováním, covid už byl důraznější, když to takhle půjde dál, nemusíme se bát, že Zemi trefí asteroid nebo že necháme náš dům shořet, jak říká Greta, prostě nás zdecimuje laxnost a bezstarostnost. Což by byl svým způsobem zajímavý, lehce ironický, ale nijak překvapivý, pád mocné a sebejisté civilizace. A tou civilizací myslím tu euroamerickou.

7 0
možnosti

Stačilo napsat, že patříte k těm vyděšeným, je vcelku jedno, jestli na základě nesmyslného strašení ze strany médií nebo vlastní úvahou. Tečka. Vcelku zbytečný článek.

8 19
možnosti
JH

J59a85n 23H81a34r38v77a19n

23. 4. 2020 17:05

Asi ne tak zbytečný, když jste se namáhal ho komentovat ;-D

11 4
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články