Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TZ

Najít správný balanc je téměř nemožné. Vždy to bude na jednu stranu vybočené...

10 0
možnosti
Foto

Antikarma, bohužel Váš článek je v podstatě blábol Rv

Ale jinak Vám přeju krásný slunečný den. Jak se říká "Hlavně se z toho nepodělat" ;-D

11 20
možnosti

Neposlouchejte politiky ale odborníky, pokud se chcete něco dozvědět. A to se ještě zamyslete, jestli je to odborník a nebo "odborník"

Vynikající protihysterický rozhovor byl třeba tady https://tv.idnes.cz/rozstrel/vladimir-benes.V200421_121144_idnestv_krr

2 0
možnosti

M87i63r82e86k 59Ř17í34h26a

23. 4. 2020 14:21

Všichni kdo kvičí, ano kvičí jako Kalousek, Žaloudík a další podobní zapomínají na jednu věc. Kvůli chřipce žádná opatření neděláme. Kam vede ignorace problému ukazuje britský a švédský přístup. Mít tu 1000 mrtvých a desetisíce nakažených Kalousek a další věrní "demobloci" budou vyřvávat co to vláda provedla, že to nechala tak daleko zajít. Zatím jsme měli štěstí a věřím, že díky mnoha rozumným lidem to tak zůstane. Nedejbože aby přišla další vlna/vlny. Jako to bylo u španělské chřipky v minulím století. To také mnoho lidí bagatelizovalo skutečnost a pak zemřeli milióny lidí. Co by dělal v té době Žaloudík a spol? Jako samuraj by se nechoval.

24 7
možnosti
HH

Páni doktoři vycházejí z informací, které jsou zveřejňována MZ. Tyto data opravdu nezavdávají k takovým restrikcím. Velikonoce spousta lidí prožívala venku, ve skupinách. Uběhlo již cca 14 dní a počet nakažených se nijak nezvýšil, ba naopak. Srovnání s chřipkou je možné, jen chybí počty očkovaných a neočkovaných, a z nich, kolik lidí chřipku dostalo. Pak by se snad dalo věrohodněji predikovat případný vývoj současného Covid-19.

2 2
možnosti
Foto

Lékař a rektor Univerzity Karlovy Tomáš Tomáš Zima v v rozhovoru v Českém rozhlasu 2 uvedl, že máme cca. 6 000 lidí, kteří onemocněli koronavirewm, ale pouze 400 nakažených potřebovalo nemoční péči, to je méně jak 10 procent. 85 % lidí na covid-19 pozitivních ale nemá žádné potíže nebo má potíže minimální. Smrká, lehce pokošlává, má 37 stupňů teplotou. To jdou evropská data. Ze Švédska, z České republiky.“Covid-19 je kapénková nákaza a vyžaduje delší kontakt lidí. Není tam přenos dotykem na kliku a podobně. Je samozřejmé zachovávat pravidla: mýt si ruce, ve veřejných prostorech a tam, kde jsou lidé, mít roušku a udržovat odstup. Stačí to dodržovat a můžeme se přirozeně vracet do života.“ To stejné tvrdí nejrespektovanějších českých lékařů, kardiolog Jan Pirk, poté, co ve zdraví přežil nakažení „smrtícím koronavirem“, Jan Žaloudík, lékař, profesor a někdejší ředitel Masarykova onkologického ústavu v Brně, profesoři Ladislav Machala a Jiří Beneš z Kliniky infekčních nemocí 3. LF UK Nemocnice Na Bulovce a další. Prymula se odborně znemožnil s čínskou medicínou, kterou u nás trapně prosazoval a věřit mu je hodně odvážné.

12 18
možnosti
PM

P27e87t10r 91M49u86n80z83a10r

23. 4. 2020 11:10

No vidíte a já zase nevěřím kariéristovi Zimovi. Fakt není možný přenos dotykem na kliku? Je na to nějaká vědecká studie? Nevím o ní. Jinak 10% u takto vysoce infekční choroby je docela velké a potenciálně nebezpečné číslo. Schválně si spočítejte jak dlouho by trvalo při R0=2,8 nakažení třeba půl milionu lidí, což by znamenalo 50 tisíc lidí v nemocnicích.

18 4
možnosti
Foto

Rozumný člověk nepotřebuje pokyny shora.

7 1
možnosti
Foto

No jo, ale co dělat, když má takový rozumný člověk kolem sebe spoustu hlupáků...?

15 2
možnosti
RP

KarmaR^.Dokud není na koronavirus stoprocentní lék tak není vyhráno.Po počátečních nadějích od farmaceutických firem je nějaký klid, přála bych si aby už byla nějaká úspěšná ...a je jedno zda to jsou Japonci, Američani, Rusové nebo někdo z jiné země.

22 2
možnosti

Až budete na pracáku a budete mít čas navštěvovat kamaráda po infarktu od stresu a Vaše kamarádka přijde s monoklem od manžela, pak Vám možná dojde, že i ekonomická krize má své nevýhody.

5 8
možnosti
JB

J13i21r53i 74B18o15r

23. 4. 2020 9:10

Tomu rozboru to podrobil další "odborník".

1 2
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články