Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Velký úspěch je, že Zeman nepoužil sprostá slova...Pokud jde o to oteplování, můžete vy kritici vědců ohledně vlivu CO2 na oteplování předložit jinou měřením doloženou příčinu oteplování? Nebo ještě někteří stále tvrdíte, že se neotepluje?

2 2
možnosti

P94e39t34r 70Č15e50j22k45a

31. 12. 2019 14:14

Problém je časové měřítko v jakém se to všechno posuzuje. Lidstvo ve své sebestředné představě "poručíme větru dešti" uvažuje pouze v krátkodobých periodách (považuju za směšné pokud se uvažuje o periodě od průmyslové revoluce dodnes), přitom tím měřítkem mají být tisíce let - či desítky tisíců let - zkrátka geologicky významnější perioda.

2 0
možnosti
JH

Ta Pehe bublina je ale taková správnější, mediálně atraktivnější, že...?

6 0
možnosti
AM

Pane Bartoň, přeji zdraví a úspěšný blogerský rok. Kreén Pehe nestojí za zmínku.

14 0
možnosti
Foto

Jeden z těch dvou pánů stojí za 18 a druhý bez dvou za dvacet. A upřímně řečeno autor blogu těch 18 také nepřekračujte.

3 9
možnosti
PK

P69e66t21r 38K12r97á43l

30. 12. 2019 10:17

Chytrý pan Flaška

14 0
možnosti
JK

Zeman skutečně neřekl téměř nic, rýpnul si do klimatu a to je jediné, o čem se víc mluví. Na konci projevu oznámil, že už ho nebolí jen tělo ale i myšlení a to je vše.

Co ale neřekl. Žádné Rusko, žádná Čína, nálada ve společnosti adoraci nepřeje, Rusko nám diktuje historii jako své domnělé kolonii a Čína bere know-how a technologie a nabízí jen laciné šmejdy, těžko to okecat když navíc poradce pro ČLR je stále nezvěstný. Jádro radši jen tak zlehka i když se chystá ruský reaktor z volné ruky. Kanál se do 30 letého snění AB vůbec nedostal, takže v projevu ani písmenko a "Zemanova jizva" na tváři ČR nebude, chvála bohu. Evidentní pnutí v naší společnosti, v EU i celkově ve světě jde mimo našeho prezidenta. Nezbilo ani místo pro pochvalu svého týmu, ona i jen malá zmínka o hradní trojce by vyvolala kontroverzi a to je vlastně jediné pozitivní na celém projevu.

Vyvaroval se nejkontroverznějších témat, cílem asi byl obraz hodného dědy, nebo "tatíčka", to by si přál i když ví, že je to nesplnitelné. Tenhle projev bude brzo zapomenut zejména proto, že nekoresponduje s činy.

9 8
možnosti
JF

J91i41ř91í 98F37o62g78e17l

30. 12. 2019 9:14

Kdyby Pehe s Mitrofanovem neměli Zemana, ztratili by smysl života.;-):-P

19 2
možnosti
SB

A to platí i pro spoustu jiných lidí.

12 0
možnosti
SB

zda se skanzenem naopak nemůže stát naše země. A to kvůli umíněnému trvání jejích předních politiků na technologiích, které chce většina Evropy postupně opustit.

..........................

Panu Pehemu bych připomněl, že jednou už jsme takovým skanzenem Evropy byli a šli jsme úplně jinou cestsou než zbytek Evropy.

Když Evropa jednala s Hitlerem v Mnichově, my jsme naopak vyhlásili mobilizaci a milion českých, moravských, slezských, slovenských a podkarpatskoruských mužů narukovalo na hranice k obraně vlasti, a potažmo tedy i celé Evropy před německou rozpínavostí.

Byli jsme v Evropě výjimkou.

A kdo měl pravdu: My, nebo ta Evropa?

Takže být jediní ještě neznamená, že se mýlíme.

16 0
možnosti

Tři poznámky:

Miloš Zeman je pro Vás nedotknutelný!

Jiřího Pehe již dávno nečtu, protože má příliš velikou vůli (technickou!) mezi tím, co říká, a mezi tím, co je pravda.

Na Zemi je nás skutečně moc! Můžeme před tím zavírat oči, ale tím to nezměníme! Projevuje se to tím, jak jsme vzájemně stále agresivnější, což nevěstí žádnou dobrou budoucnost! Spásou by mohlo být přijetí pohledu Ježíše Krista na svět. Ten bohužel byl tak deformován Církví, že pro většinu je nepřijatelný. Tak nejspíš budeme nuceni přijmout poznatek neuropatologů, že člověk je naprogramován k sebezničení. :-)

3 4
možnosti
SB

;-D;-D;-D

Správně píšete, že je nás mnoho. Ale dodáváte, že spásou by mohlo být přijetí Ježíšova učení.

To tedy když přijmeme Ježíšovo učení, se něco změní na povaze fotosyntézy, která je základem zemědělství, a tedy i výroby potravin?

Jestliže nadále bude lidstva přibývat (a to bohužel bude), tak tu planetu prostě zničíme s Ježíšem i bez Ježíše. Rostoucí počet obyvatel planety bude vyžadovat stále více potravin, tedy stále intenzivnější zemědělství. A té fotosyntéze, která je základem zemědělství, je nějaké Ježíšovo učení naprosto lohostejné.

5 1
možnosti
Foto

Je jistým nedorozuměním zaměňovat měřítko (růst koncentrace kysličníku uhličitého ) za míru (budoucích) proměn klimatu. Nějak tu míru musíme srozumitelně uchopit a kvanitifikovat. Kdo se trochu zajímá o teorii měření, tak je vůči této záměně tolerantní. Je to stejné, jako bychom zaměňovali stupně na teploměru za míru vlivu intenzity vlivu Slunce na Zemi. A děláme to. Tedy vyhlášení, že je třeba snížit teplotu o tři stupně je totožný s vyhlášením o nutnosti snížit vliv růstu intenzity slunečního záření, což klidně omezíme už tím, že nad sebou jako Číňanky rozevřeme slunečník, aby si uchovaly bledou pleť jako poklad nad jiné.

Buď budeme aktivní, tak budeme radioaktivní. A to i díky plastům v oceánu. A že by celá plastová moře neměla nejenom vliv na vypařování vody z oceánu, tak tomu snad nevěří nikdo. Takovým klimatickým neznabohem snad není nikdo. A se smogem se snad vyplatilo a vyplatí přímo bojovat .

Je zcela zřejmé, že zeměplacka zcela jinak vypadá, poukouší-li se na ní dále rozmnožit sedm miliard lidí, tedy sedm miliard topných a vyměšujících se těles, než kdyby na ní hospodařily toliko Eva i Adam, a to i kdyby se jednalo o nepořádníky na entou. Zapnu-li ústřední topení ve svém pokoji, tak také se v něm zvýší teplo díky vyzařovanému teplu z topného tělesa. Taková klimatická experimentální laboratoř v malém. Zkrátka svět najednou vypadá jinak. Stejně tak pokud strčím hlavu do igelitového sáčku. Tak v tom případě po prožití toho nejblaženějšího stavu jej pak mohu zakončit myšlenkami na věci poslední.

2 1
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články