Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Zákon o referendu podle Valachové, tedy o čem by se mohla referenda konat ... tak účast v takových referendech předem škrtám ze svého programu.

2 1
možnosti
PB

P79e10t21r 19B56u81r18i53a83n

1. 11. 2018 13:09

Karma za kritiku onoho postupu. I když popravdě referenda (nevím jak jinde, ale u nás) považuji nejenže za zbytečná, ale dokonce i nebezpečná. Viz naše volby v uplynulých letech. V prezidentských to bylo o zaujmutí postoje bez vlastního názoru a v parlamentních stačilo Babišovi říct, že utne všem vyžírkům státní penězovody a odstaví zloděje od koryta. A i přes to, že žádnou takovou kauzu neodhalil, nezveřejnil, nikde takto neušetřil, naopak nabral nové úřednické šíbry a sám byl jako jediný odhalený zloděj ze státního koryta, tenhle jeho "argument" používají jeho voliči dodnes, jako svůj vlastní úsudek. A přesně takhle by to dopadlo i se všemi referendy.

2 0
možnosti
IH

I66v62o 96H54e28b76e10l84k42a

1. 11. 2018 11:37

Referenda jsou neskutečná hloupost. V podstatě jsou dobrý jen na jednu jedinou věc. Jak vykopat příkop mezi MY a ONI. Proto je podporují hlavně sektářské strany, jako Okamura a komunisti.

3 1
možnosti
LS

Žasnu, že se někdo "diví", že Stálá komise pro Ústavu České republiky, pod vedením Kateřiny Valachové, vytvořila "blábol" ́. Očekával od Kateřiny Valachové, po jejích "experimentech" s inkluzí, snad něco jiného ?

Zřejmě dobře věděli, komu referendum "svěřit"... Přesně dle přísloví: "Vlk se nažral a koza zůstala celá".

3 1
možnosti
Foto

Kdybychom měli referendum, nemuseli bychom chovat v náručí třeba její dítě, tedy inkluzi.

3 0
možnosti
Foto

V současné situaci úplně dostačující. Občané nejprve musí nejprve naučit, jakou mají skutečnou moc a jak s ní zacházet a jaké dopady může to mít na jejich vlastní životy.

1 0
možnosti
LC

V Česku se nekonají volby?

0 0
možnosti
VB

Zastupitelská demokracie není lepší než referenda, členové parlamentu nejspou chytřejší než jejich voliči. Jde o to, že teprve v menší skupině lidí může docházet k smysluplné diskusi, která se odehrává dle pravidel. Návrh na zavedení referenda má sám o sobě obrovský demagogický náboj, proti kterému se jde těžko bránit. Sebeúcta, ego, chcete-li domýšlivost, přesvědčení o vlastních znalostech (nebo spíše o to, že nejsem blbec) jsou pro každého člověka ta nejvyšší hodnota. Nesouhlasíte? Dobře, tak o kolika lidech připustíme, že jsou chytřejší, kompetentnější? Proto jsou hospody plné špičkových politických a vojenských stratégů, fotbalových trenérů, uměleckých kritiků, závodních řidičů, cvičitelů psů. Jakoukoliv argumentaci proti tzv. přímé demokracii občané považují za je osobně ponižující, zpochybňující jejich rozumu, upírající právo svobodně rozhodovat. Ale ruku na srdce. Může být náš názor třeba na jadernou energetiku stejně relevantní jako názor „atomové lady“ Dany Drábové, předsedkyně SÚJB?

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=652574

5 0
možnosti
Foto

No může, protože Dana Drábová může začít prosazovat zájmy atomové lobby, a nebo naopak. Nikdo nejsme imunní.

0 0
možnosti
JB

J32a15n 32B52u15r67d53a

1. 11. 2018 9:08

Úpění pod Bruselem ;-D

6 0
možnosti
JK

Mantra obecného referenda obchází naší politikou. Přitom by stačilo zveřejnit šetření renomovaných PR agentur, které si exklusivně zadávají jen ty strany, co na to mají. ČSSD mezi ně evidentně nepatří a dobře také vědí, že zveřejňované průzkumy jsou jen pro srandu králíkům, proto ať průzkum zaplatí stát, a je to.

Nobelovu cenu dostane ten, kdo vymyslí obecné referendum, které bude odolné proti blbcům, křiklounským provokatérům, recesistům, závislým médiím, pokřivené (zahraniční) propagandě, politikům, oligarchům, vlivným kmotrům, globálním vládcům, tajným spolkům vlivných a všemu co by mohlo voliče svésti na scestí.

Do té doby bude referendum bezzubé, tedy zbytečné, nebo zubaté a pak nám pomáhej všichni svatí, neb nás sežere zvůle mocných.

Řešení by mohl být elektronický občan, ale to je na dlouhé povídání.

4 0
možnosti
Foto

Když se kouknete při zasedání Parlamentu na poslance, jak čtou noviny a sledují notebooky, tak je jasné, kdo je především sváděn na scestí. A čím.

1 0
možnosti
Foto

Lidé by měli rozhodovat pouze o tom o čem většina z nich něco ví a jsou schopni posoudit dosah svého rozhodnutí.To se týká místních referend a místních problému,třeba o stavbě místní silnice nebo využití nějaké budovy ap.Pokud se chce někdo ohánět Švýcarskem,tak tam mají před námi náskok několika generací vychovaných k zodpovědnosti a získávání si informací při hlasování.Není to tak dávno,kdy švýcarští voliči odmítli vyšší zvýšení duchodu,dost z nich totiž ví,že podobný krok by zruinoval jejich rozpočet.....

4 0
možnosti
Foto

Byl jsem pro referendum, ale přímá prezidentská volba mě z toho omylu vyvedla. Nejde o to, kdo vyhrál, ale o to, jak se rozdělila společnost a vyhrotily vzájemné vztahy. A v případě referend by toto bylo na denním pořádku.

6 0
možnosti
JK

Souhlasím, prosté ano a ne v časové tísni nestačí, rozhodnutí není rozumové, ale emoční a proto ta láska, nebo nenávist bez rozumné příčiny, vzniká tak nepřekonatelná bariéra (hlavně pro některé).

1 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,53
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články