Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ODS nemohla s Babišem do vlády. Na příkladu ČSSD je vidět, jak by to dopadlo. Babiš by se k ODS rozhodně nechoval jinak. Šance tu byla, ale Babiš s ODS ani nezkusil vyjednávat. Veřejně jí sice koalici nabídl, ale během jednání to nevypadalo, že by o jednání stál. Později se ani nepokusil vyjít ODS vstříc. Spojil se s KSČM a SPD a Fialu potrápil při volbě předsedy Sněmovny. Jestli ho tím chtěl přesvědčit, aby vstoupil do koalice, tak se mu to moc nepovedlo. ODS to zkoušela i později - navrhla třeba změny zákonů, které mělo samo ANO v programu. Babiš je nechal všechny zamítnout a opět se spojil s KSČM a SPD, někdy i ČSSD. Čím více pak začal tíhnout k levici, tím méně byla koalice možná. Zavinil to sám Babiš, ne ODS. Babiš se tedy rozhodl, že bude čele levicové vlády, která bude nezodpovědně rozhazovat a dál zvyšovat byrokracii. ODS se tedy může profilovat jako pravicová alternativa. Jsem tomu rád. S Babišem by v koalici dopadla špatně.

Paní ministryně Nováková dlouhodobě tíhne k Babišovi. Podporuje třeba EET v ještě tvrdší verzi, než zavedla vláda. S aktuálním programem ODS se tedy míjí. Její vysvětlení tedy nepovažuji za upřímné. Mnozí si spočítali, že nemá cenu jít do vlády, když je to jenom na pár měsíců. Teď má vláda šanci získat důvěru, tak do toho šla. Babišovi fandí, takže mu pak posloužila i tím, že plivla na ODS. S pravicí ovšem ta paní nemá nic společného, když jí nevadí levicový program vlády závislé na vydírání od krajní levice.

7 3
možnosti
Foto

R33o18m62a69n 39K34o56z89e13l

29. 6. 2018 16:01

Jinak úprk voličů od ODS nebyl jen kvůli Nečasovi, ale bylo to i kvůli Topolánkovi (v prezidentských volbách se ukázalo, že lidi nezapomínají), kvůli podvodům a neplnění předvolebních slibů. Sami představitelé ODS doznávali, že to se slibováním fakt přepískli a že jejich programy byly úplně mimo reaiitu.

Jinak neustálá negace Babiše mne už fakt nebaví, stejně jako neustálé "že Babiš a Zeman můžou za všechno".

7 3
možnosti
Foto

Vás nebaví,že neustále někdo připomíná co jsou Zeman a Babiš zač...?A co Vás baví?Neustálé lhaní a podrazy těchtou dvouch chamtivcu po moci?To zase už dávno nebaví mě...

5 3
možnosti

J62i84ř63í 63J48a92n44d17a

29. 6. 2018 14:58

Mě se líbí, jak se zde mnozí prsí tím, že "ODS drží slib který dala voličům".

Tak ať drží slib a plácá se okolo 11 - 12 %. Jejich volba.

4 4
možnosti
Foto

Takže Vy adorujete ty, kteří sliby nedodržují! Pecka! Rv

Pak se nelze divit tomu, že jsme tam, kde jsme ;-€

9 2
možnosti
Foto

Tak to se Vám vůbec nepovedlo! Rv

8 3
možnosti
Foto

Kobliháři to tak mají, Ilonko :-)

6 2
možnosti
Foto

ODS prostě plní slib,který dala svým voličum.To je podle Vás špatně?Mají snad kvuli korytum ve vládě kde stejně budou za "užitečné idioty" podrazit své voliče,jako socani?V Česku jako i jinde je dost hloupých voliču,kteří se dají na dluh uplatit a pak se diví,že přijde další krize...jak už bylo napsáno,je to pořád do kola.

15 0
možnosti
Foto

Potom ale ODS zůstane na těch 10%, protože to tak odpovídá procentu voličů, kteří mají Vaše smýšlení.

2 4
možnosti

Vy evidentně nejste voličem ODS, vám naopak tato strana leží v žaludku nejvíce ze všech. Této skutečnosti odpovídají i vaše rady k této straně. Věřím však tomu, že vámi navrhovanou sebevraždu ODS neučiní.

Ještě k té prezidentské volbě z roku 2003. Jak víte odkud pocházely hlasy pro Klause, když volba byla tajná? Mohu se sice něco domýšlet, avšak nemohu to používat jako věcný argument.

13 2
možnosti
Foto

R92o44m60a13n 63K50o35z66e98l

29. 6. 2018 15:48

Podstatné je to, že V. Klaus komunisty několikrát navštívil a sliboval jim, že je nebude izolovat jako V. Havel, připomínal, že mají podobné názory na zahraniční politiku a že během svých vlád dbal na sociálnost. Jiný přístup měla p. Moserová, která řekla, že o hlasy komunistů nestojí a ani za nimi nešla.

1 1
možnosti

Netajím se údivem nad stálostí % preferencí Hnutí ANO. Z mého pohledu jsme svědky zajímavého hrado - oligarcho pučíku a výsledky složení Vlády považuji za raritní. Byly vybuzeny naděje - mnoho starého se vrací zpět. Vláda odborníků a šetření nákladu státní správy ? Rozumně odpovídá MF p. Schillerová, proč je deficit 50 mld Kč - Aby A. Babiš mohl dělat svou populistickou politiku. Nevím kdo jej volí, důchodci s nárůstem penzí + vlaky ČD, nárůst mezd státních zaměstnanců ? Jistá logika by v tom byla. Podstatné ovšem je - Že se absolutně nic zázračného neděje ! Nic nezakládá směrem do budoucna a dob horších ! Jaký rozdíl mezi Špidlovým - Zdoje jsou ? Ano, teď je lépe . ČSSD je zbytečná, péči o všechny přebírá oligarcha:-)

12 0
možnosti
Foto

Samozřejmě. V době ekonomického růstu je deficitní rozpočet prostě zhůvěřilost. Jedinec, který si kupuje věci, na které nemá, skončí po právu v exekuci. Pokud tak činí stát, je všechno OK.

Navíc - úplatky v podobě cestování "zadarmo", různých "bonusů" apod jsou bezcharakterním kupováním si hlasů. Po nás potopa.

Pak bude muset přijít vláda, která to bude spravovat a bude se muset obětovat, aby se časem o ní říkalo, jak byla špatná.

Češi a inteligentní národ?

12 0
možnosti

Hlavně byste měl asi procitnout Vy, pane Bartoň. nejsem sice volička ODS, ale myslím si, že ji její voliči volili právě kvůli tomu, že se vymezila proti panu premiérovi.Mě to naopak přijde férové, než kabátnická politika ČSSD, právě v její straně se nejvíce projevuje rozkol kvůli tahanicím ohledně vstupu do vlády, viz Poche. Takže podle vás je správnější pošlapat to, co slibovali voličům a vyměnit to za výnosná korýtka. Ať si klidně ODS zůstane v opozici ale ať nezrazuje své voliče, to mě přijde více férové a líbí se mě, že si stojí za svým. A voliči ANO podle mě taky nejsou všichni spokojení s tím, co se děje. Navíc jejich lídr poslední dobou taky dost fabuluje, viz dva návrhy vlády.Něco jiného tvrdí a něco jiného koná...

18 2
možnosti
Foto

Proti komu se mají vymezovat, když jsou v opozici? Vůči brouku Pytlíkovi? Jasně, že kritizují vládu pana Babiše (koneckonců je zřejmé, že personální obsazení druhé vlády je poměrně legrační)

Strana, která se chová před i po volbách stejně, je dle autora nejspíše špatná. Já naopak oceňuji, že drží slovo a že jejich řeč je jasná.

Zajímalo by mne, co by autor sděloval, pokud by ODS zcela otočila a začala by po volbách mluvit a konat jinak. To zatím dělá pan Babiš, dělají to ČSSD atd.

Zdá se, že zásadovost začíná být v našich podmínkách vulgární výraz.

23 1
možnosti

J76i37r40i 25B25o44r

29. 6. 2018 9:08

Pan Bartoň zřejmě zapomněl, jakými přívlastky Babiš nazýval ODS,a nejen ji,před volbami.Těžko mohu jít do party s někým,kdo mě nazývá zlodějem ,korupčníkem,lumpem atd. O jeho vlastních problémech ani nemluvit.

20 0
možnosti

Nazývat věci pravým jsem je snad správné, ne?

0 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,92
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články