Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Žijeme v divném kapitalismu!

Komunisti tvrdili, že žijeme v socialismu. V čem žijeme dnes? Zdá se, že jde o vyšší stupeň. Komunismus to není. Spíše socialismus s mafiánskou složkou?

Ve zdravotnictví máme socialismus, možná i komunismus, ale s mafiánskou složkou. Na jednu stranu nemáme peníze na personál a na druhou stranu se z našich peněz  dle Jiřího Paško ztrácí 30-50 miliard korun ročně. To si ani komunisti nedovolili, aby lékaře vedl nelékař bez medicínského vzdělání. Také se nejspíš nestalo, aby nemocnice dostala na platy peníze, které se k zaměstnancům nedostanou. Vypadá to tak, že manažeři je korupčně rozpouštějí v betonu a přístrojích. Tito manažeři řídí naše zdravotnictví a nikomu to nevadí. Lékaři dostávají jen částečně zaplaceno za svoji práci. Jak mají přežít nemocnice, které dostanou operace zaplaceny jen částečně? „Soukromí“ lékaři nemají v tomto státě právo si stanovit cenu výkonu podle svých nákladů a často částečně hradí svým pacientům vyšetření a léky skrze „regulační mechanismy“.

Ale to vše je v Česku normální. Zemědělec produkující prasata, dostane za ně zaplaceno jen částečně. Zemědělec produkující mléko, dostane za něj zaplaceno jen částečně. Vám to není divné? Ale ono je to u nás tak snad ve všem! Kolik podniků skončilo na to, že museli zaplatit daň z toho, co nedostaly zaplaceno!

Řidiči dostanou garanci na zvýšení platů premiérem, dopravci nedostanou na to peníze, a řidiči nedostanou nic. A když se dožadují svých práv, řeknou o nich, že si berou cestující jako rukojmí. Ostatně to slyšíme i ve zdravotnictví. Politici slíbí lékařům peníze a pak se jim vysmějí, že slib v memorandu se nemusí plnit, protože není závazný. Politici rozhodují o vzdělávání lékařů a vůbec jim nevadí, že svým rozhodnutím brání vzdělání i zastupitelnosti lékařů, což je rizikem krachu zdravotní péče. A politici navíc odmítají pochopit, o co jde.

Dnes se dovídáme, že stovky miliard se ztratily z našich peněz v korupčních skandálech politiků Opoziční smlouvy, ODS a ČSSD, ale i TOP 09. Výčet by byl nekonečný, MUS, OKD, fotovoltaika se svými solárními barony, kterým platíme 40 miliard korun ročně, nyní Mládek se spřáhne s operátory proti občanům podržením vyšších poplatků za volání. Místo služby občanům si politici udělali bysnys ze své politiky ve stovkách miliard korun a pak se jim nedostává peněz pro občany.

To, že žijeme v divném kapitalismu, svědčí i podivný socialistický vztah k řidičům autobusů. O jejich platech rozhoduje vláda. O platech horníků z OKD rozhoduje vláda. O platech lékařů rozhoduje vláda. Není vám to divné? Co je to za podivné závislosti mezi vládou, organizacemi a zaměstnanci? K čemu je to našim politikům a občanům třeba?

Podniky by neměly být závislé na vládě. Jenže politici tam za odměnu dosazují svoje manažery. A pokud manažer podnik pohřbí, je přeřazen na jiný podnik. Jako to bylo za komunistické éry! Tomu neříkám kapitalismus. Vy snad ano? Vnímám to jako složitý socialismus (ve zdravotnictví až komunismus!) v rukou kmotrů a mafiánů. Zcela beztrestně nám mizí stovky miliard korun. Po několika letech ministrování si bývalý ministr postaví haciendu za miliardu korun. Kde na to vzal? Nikoho to nezajímá. Policie to nevyšetří a justice to neocení.

Kapitalismus bez morálky neexistuje. To je jen Palermo! Navíc socialistické až komunistické Palermo! Co s tím?

.................................................................

Proč nebyla povolena diskuse?

Autor: Bohumír Šimek | sobota 25.2.2017 21:07 | karma článku: 37,60 | přečteno: 1522x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

Žijeme v postfaktické době, kdy pravdu proměňujeme v lež a lež proměňujeme v pravdu, kdy úmyslně klameme společnost, aby volila naše populistické až anarchistické strany.

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 3,64 | Přečteno: 62x | Politika

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,12 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4991x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2464x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3586x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

  • Počet článků 637
  • Celková karma 24,99
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!