Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Doufám, že podepíše.:-)

3 2
možnosti
Foto

Podle mne by to měl okomentovat ve smyslu toho, že očekává stejné zpomalení valorizace platů státních zaměstnanců a že doufá, že vláda nepřistoupí ke zvyšování daní s čímž by měl daleko větší problém. V každém případě by to měl podepsat.

1 0
možnosti
Foto

J42a64n 83Š89i68k

15. 3. 2023 10:13

Ach, jo. Prezident nic nerozhodne, na to nemá žádnou pravomoc vážený pane. Ať podepíše, či nikoliv, o ústavnosti zákona rozhodne ÚS nebo prezidenta přehlasuje senát, když nepodepíše. Je poměrně fascinující, kolik se tu rojí odborníků a píší o hrubém porušení ústavnosti a přitom absolutně nemají ánung o pravomocech prezidenta, který v našem systému fakt není Putinem ani Kimem. Navíc i právníci jsou rozděleni na dvě skupiny, jedna tvrdí ústavní a druhá neústavní. Vy ovšem máte jasno, až na to, že Vám poněkud uniklo, že nejsme v Koreji s diktátorem v čele. Hezký den

7 2
možnosti

Takže podle toho co píšete je jedno zda podepíše či nikoli. Tak proč je tedy jeho vyjádření ve formě podepsání vyžadováno?

Já naopak myslím, že jeho vyjádření je poměrně důležité. To, že se jeho nepodepsání dá přehlasovat je možné. Ale tím, co udělá či neudělá vyšle, jak by řekl náš premiér, jasný signál.

3 1
možnosti
Foto

Líbilo by se mi, kdyby svůj podpis podmínil snížením platů politiků o 20%, prezidenta nevyjímaje a počkal s podpisem, až by se to uzákonilo.

3 1
možnosti
Foto

ještě bych dodal i soudců.

1 0
možnosti

Také si myslím, přes všechny ty pochybnosti o Ústavnosti, že pan prezident podepíše. Ústavnost pohlídá Rychetský a budou zase v pohodě. Ovšem kdybych se mýlil....to by bylo haló. Škoda, že se to nejspíš nestane...

2 0
možnosti
Foto

Tak od toho tam Rychetský je, aby hlídal ústavnost.:-)

1 1
možnosti

Prezidenta Pavla - Zatím považuji za rozumného lodivoda.Vidí díru v trupu lodi. Osádce sice vytkne zanedbanou údržbu, nicméně podepíše. Stejný postup očekávám od ÚS. Nejsem právník, nicméně :

Žádné vraždění důchodců se nekoná.Co by našim rodičové za dnešní výměry dali? Konat dobro je jedna věc- realita druhá. Všichni, včetně Babiše, Okamury, Raichla vědí - Rozpočty ČR jsou neudržitelné. Další zadlužování cestou obstrukcí možné je. Aby to podpořil prezident - nařídil ÚS? Těžko ... :-)

1 0
možnosti

Vidím v díru v lodi, nechám podpalubí utopit a nahoře rozhodím čluny.... pane Bučku, když už nevidíte problém ve valorizaci nemáte problém s případnou neústavností schvalování? zjevně ne - ta vadila jen u démonů že

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS