Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Je pro vás i čtenáře určitě lepší držet se astronomie, než predikace a analýzy globální geopolitiky a politické situace v USA.

Držím palce.

1 1
možnosti
MB

Je to tak. "Písně kosmické" - jsou neuvěřitelné. My obdivujeme H. Schliemanna - .Dle veršů Homéra, našel základy Tróje. Podobně náš J. Neruda - veršotepec, vizionář!. Jiří Grygar o něm poutavě hovoří. Náš básník, jako A. Einstein. Popsal jevy, které teprve později potvrdila věda ... !

Jiří astrofyzik - "Velebí protektorát". Brno, které muselo být zatemněno. Jeden z mocných impulsů, proč se na dráhu astrofyzika vlastně vydal. Následně v Opavě. Studenti Slezské univerzity, o něm natočili dokonce film. To ovšem pořád nevysvětluje pojem "Hrdobec"! Obíhající planetka? Grygar tu svou již má, od r. 1971 ! (Hrdobec - mužský rod, značí hrdého člověka, hrdopýška) ...

Pro úplnost - časté diskuse ohledně pojmu "Soudruh". Komunisty zcela zdiskvalifikován. Původní význam? - Spojenec, kamarád, bližní druh. Jan Neruda použil už v r. 1883 - "Balady a romance". O Karlu IV - "Teď zasedli si k dubovému stolu - ti dva už pili mnohou číši spolu ... teď kradmo přes stůl po soudruhu točí, ten však je jako pěna tich". Sláva našemu Janovi i Jiřímu ! Naši opravdoví borci ... :-)

2 0
možnosti
PK

Tak máme v USA po volbách. Docela by mě od vás spíše zajímal článek o tom, jak dopadly s ohledem na vaše predikce.

To, že najednou jste přišel s Písní kosmickou, kterak se žabák zamyslel je krásné, ale pro mě nezajímavé. Nehledě na to, že pana Grygara a jeho přednášky sleduji už spoustu let a tohle je jeho oblíbené a tudíž známé téma.

Myslím však, že nakonec je opravdu lepší, pokud se nevěnujete americkým volbám, ale astronomii. Díky za článek.

1 0
možnosti
JK

J44a78n 84K23y31š16k96a

10. 11. 2022 9:21

No, a když se, pane Bartoni, vyjádříte k těm americkým senátním volbám s ohledem na vaše predikce, mohl byste taky napsat článek, může být klidně v ruštině, k tématu: "Kák idút bojí u Khersóna? Plócho, gospódin Bártoň? Plócho?

1 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,35
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články