Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Rozpad Ruska by nebyl žádným neštěstím a byl by historicky oprávněný.

11 0
možnosti
JL

Nabízí se drobná otázka. Jestli pan Bartoň, když vstupoval do řad ČSSD aby se stal jejím řádným členem o historii s Leninem a Lidovým domem věděl, nebo si své znalosti doplnil až po té, kdy se stal členem ODS?

http://www.i-noviny.cz/jan-barton-jsem-rad-ze-mohu-reprezentovat-ods-ve-volbach-do-ep-10640#.YvN4BHbP2Uk

3 0
možnosti
MM

Pan Bartoň člen ODS? Přiznám se, to mi hlava nebere! :-/

3 0
možnosti
MM

Moskevská Rus a Petrohradská Rus se historicky také dost odlišují.

2 0
možnosti
Foto

Petrohradská Rus je co ???

0 0
možnosti
OD

Hle, tonoucí se chytá jaderného stébla. Poslední strašák v almaře, jestli nezabere, tak jsme v dupě, souzi.

7 0
možnosti
MB

Já se usmívám. Nad kdysi ZDŠ, kde nám vtloukali do dětských hlav - "Rakousko - Uhersko, bylo Žalářem národů". Později jsem si položil otázku. A čím tedy vlastně byl - SSSR? Říkám, umělohmotným násilníkem, slepencem ...

Rusko, je i po rozpadu stále největší zemi světa. Ta plocha se nedá rozumně spravovat, viz jejich literatura. Např. Puškin vyprávěl Gogolovi o svých cestách. Uctívali jej v obavě, že jde o vyslaného úředníka. Klasika podstrojování a korupce. Zjevil se tedy - Revizor Chlestakov. Kolik těch revizorů, Vadimirovič ještě bude potřebovat ... ?

Atom zbraně jsou mu k ničemu, použít nelze. To by byla revize celosvětových map. Objevily by se bílé plochy. Hic sunt leones - Zde žijí lvi. Po výbuchu, neznámé neobyvatelné končiny, neprobádaná místa ... :-)

15 0
možnosti
Foto

J64a21n 94Š93i30k

10. 8. 2022 10:46

Možná by Rusku i světu podobný rozpad prospěl. V článku se na to díváte jenom z pohledu proč ne. Co tak zkusit proč ano. Hezký den

13 0
možnosti
MB

Poznámka samozřejmě správná. Nejde o velikost země - Jde o to, jak se v ní žije. Vladimirovič řeší svou trojčlenku. Vychází mu = čím větší, tím lépe. Evidentně má blbý vzorec. Dosadil si tam , Petra Velikého - sever, Kateřinu - jih. Pak tedy západ ... :-)

3 0
možnosti
JK

Akce „Svobodných národů Ruska“ není nutné přeceňovat, její hlavní účel je pořádání konferencí v různých zemích a ukázka toho, že opozice proti Putinovi existuje a má i silné osobnosti.

Rozdělení na svobodné státy spolupracující v unii je celkem logický krok, který by zabránil boji o moc v Kremlu po porážce Putina. K té dojde, je to jen otázka času.

Otázka jaderných zbraní má překvapivě jednoduché řešení, je jím odzbrojení. Jednak jejich udržování stojí obrovské peníze a jednak i jejich vyhrožováním se nic nezíská, na vývoj konfliktu a politiku států nemá strašení jádrem žádný vliv. Snížení počtu jaderných hlavic, přivítají všichni zúčastnění, brzdou je zatím jen Putin. Hlavní studená válka stejně už probíhá na oběžné dráze, zatím zejména informační a i tam je Rusko hodně pozadu.

Čím dříve Putin prohraje, tím dříve přijde prosperita.

Mohli bychom v tomto duchu napsat krátký dopis Putinovi a poslat s ním třeba Hamáčka (kdo si na něj nevzpomíná, ať hledá na netu), nebo někoho zdejšího podobného.;-)

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 0
možnosti

Nehledě k tomu, že Putin nikdy nepřipustí, aby tu válku prohrál - i za cenu, že by použil jaderný arzenál.

4 0
možnosti
JK

Ještě jste zapomněl na to, jak Stalinovo vraždící oddíly už od května 1945 odvážely do gulagů všechny Rusy, kteří po bolševické revoluci našli azyl v masarykovské 1. republice. To byla taky pravá ruská lahůdka.

12 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,79
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články