Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Ač se Rusko bude chlubit jakýmikoli vojenskými úspěchy, tak geopoliticky a morálně už prohrálo!! Odstřihlo se od civilizovaného světa,

15 0
možnosti
JR

J62a22n 38R60á65ž

15. 6. 2022 13:11

Součástí civilizovaného světa, tak jak jej definujeme my, Rusko nikdy nebylo. Stejně jako jí není a nikdy nebyla Čína, Indie, Korea...atd...atd.

Zásadní chybou naší civilizace je, že se stále považujeme za jakýsi civilizační etalon a cítíme se být tím, kdo má "Bohem přidělenou povinnost, prosazovat civilizaci všude na světe" (výrok přisuzovaný Benjaminu Disraelimu, řečený v době, kdy slunce nezapadalo nad Britským impériem), ale pro dnešní dobu je již nepoužitelný.

PS. Je zajímavé, jak je dnes v USA i Evropě prosazována nutnost respektovat jinakost, ale respektovat "jinakost" chování u lidí jiných civilizačních okruhů nemáme odvahu.

7 2
možnosti
Foto

Je velká pravděpodobnost, že Rusko dosáhne svého. Rusů je čtyři krát víc než Ukrajinců(když nezapočítáme ukrajinské Rusy) a mají dvakrát lepší hospodářství (z pohledu HDP/hlavu). Ukrajina válku vyhrát nemohla, stejně jako Polsko nemohlo porazit nacistickou armádu. Obě země se však pustily do boje, protože se nemohly smířit s představou, že stáhnou oháňku jak zbabělý pes. My jsme to udělali v březnu 1939 a v srpnu 1968. Ušetřili jsme desetitisíce lidských životů, nenechali jsme naše města proměnit v trosky. V podvědomí pamětníků ale zůstal pocit potupy a do genetického kódu našeho národa se možná tento zážitek nesmazatelně vryl

8 0
možnosti
JL

Jak mohlo Polsko porazit nacistickou armadu, kdyz ji 14 dni po nemeckem vpadu do Polska, prisla na pomoc armada sovetska? Polsko museli dobyvat spojenymi silami. Pak doslo k deleni koristi-polskeho uzemi.

1 1
možnosti
JK

Ty vaše výroky... "je naprosto nereálné", "je zcela vyloučeno..."

Prosím vás, vždyť vaše slovo nemá žádnou váhu, sekl jste se vícekrát, copak se dá věřit tomu, co píšete? Že prý Rusko dosáhlo svých cílů... co to je za nesmysl, vždyť ty jejich výsadkáře u Kyjeva rozsekali na maděru hned první dny války. A z cíle vyřadit ukrajinskou vládu z provozu zbylo co? :-)

10 1
možnosti
JZ

Tedy, kdyby sankce nezabíraly, tak proč Rusko tolik usiluje o jejich zrušení?:-)

12 0
možnosti

Ono by možná bylo dobré takové tvrzení něčím doložit. Ano Rusko dlouho usilovalo o zrušení sankcí, Logicky, kdo by se sankcím nebránil. Mi se to jeví tak, že Rusko už něco takového od západu ani v nejmenším nečeká a činí kroky k tomu, aby se bez západu obešlo. A z kroků těch necivilizovaných států, jednání mezi nimi a Ruskem se chystá to, co předvídá třeba novinář Robejšek, Dočasné rozdělení globální ekonomické soustavu na dvě. Západoevropskou a východoasijskou. Rusko izolované zjevně není a nebude. Máte na mysli "žebrání" Ruska v případě uvolnění cest ukrajinskému obilí přes Bělorusko či přes Oděsu? No tam žádá jen o zrušení těch sankcí, které ty cesty umožní.

Ale to víte pane Zeglere, jsem placen Kremlem.:-)

3 2
možnosti
AM

V Číně se smějou, až se za břicha popadají. Putin oslabí Rusko na generace, odřízne se od Evroipy a Ameriky - i když to nebylo přátelství, aspoň se spolu mluvilo a obchodovlo. A vynášelo to hodně. Příště bude žebrat v Pekingu...

8 0
možnosti
Foto

Německo bylo po roce 1945 totálně zničené a patnáct let po válce se řadilo mezi přední státy Evropy.

1 0
možnosti
JZ

Další z typických bartoňovských lží. Rusáci svých hlavních cílů nedosáhli. Do pěti dnů neovládli zemi včetně Kyjeva, nesvrhli vládu a Zelenskyj neutekl ze země. Už jenom proto je Ukrajina vítězem.

13 1
možnosti
MK

V tom máte pravdu, počítali s rychlou akcí a s tím, že se Ukrajina položí.

Nestalo se, naštěstí.

Nicméně, já si opravdu nemyslím, že by teď bylo reálné, aby Ukrajina v nejbližší době osvobodila obsazená území, natož dostala zpět Krym. Přes relativní neschopnost ruské armády na to prostě nemá ani techniku, ani lidi.

A pokud nedojde k úplnému rozkladu buď ruské armády nebo k nějakému zhroucení politického vedení v Kremlu, tak to na vysloveně vojenské vítězství Ukrajiny momentálně nevypadá.

Přesto jim ho přeju. [UA]

3 0
možnosti
Foto

Jste vlastně hrozně smutný člověk. Tisíckrát mi budou sympatičtější ti, kteří Ukrajině fandí srdcem, než ty vaše chladné a "střízlivé" úvahy.

8 3
možnosti
MK

Fandi, ale zůstaň člověkem.

Mít na věci střízlivý názor, dívat se na to s odstupem, není na škodu. V případě lepšího výsledku jste mile překvapen, což je lepší, než být hluboce zklamán.

[UA]

4 0
možnosti
JB

J43i97r82i 54B76o50r

15. 6. 2022 9:36

Pane Bartoň, víte stejně dobře jako já, že sankce zabírají až po delší době. To, že se v Moskvě naučili dělat karbanátek v housce, neznamená vůbec nic.

9 0
možnosti
MK

No jo, ale aby už nebylo válce, než teda jako zaberou. :-/

0 0
možnosti
Foto

To jsou fakta, která absolutně nesouvisí s osobou Putina, ale jsou podporována všemi rozhodujícími politickými silami v ruském parlamentu.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=788375

.

Nelze vám upřít smysl pro humor.

5 0
možnosti
MK

No vy zas dostanete sprdunk. ;-D;-D

1 0
možnosti
JR

J77a62n 87R91á27ž

15. 6. 2022 13:28

To se nedá brát vážně....mimo osobních urážek, ke kterým se někteří z událostí na Ukrajině znervóznění uchylují. To já vážně beru! To osobní navážení se a urážení vyplývající z neschopnosti respektovat názorovou jinakost, začalo dělat z těchto diskuzí žumpu.

Prosím nezaměňovat rozdílný názor např. na vývoj války s tím, když někdo prokazatelně schvaluje, či omlouvá ruské barbarství! Takový si oprávněně koleduje dostat od ostatních diskutérů "pořádnou čočku"

4 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,88
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články