Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

I32v74a44n 64M87i50n11á58ř

25. 5. 2022 11:49

Pro Ukrajinu by již samo ukončení války a návrat k územní celistvosti k roku 2014 bylo nesporným - vojenským i morálním vítězstvím. Zatím, ačkoli by jim to celý demokratický Svět přál - není jejich totální převaha reálná. Jen obtížně si lze představit, že by agresivní Rusko připustilo, ztrátu dobytých území - před tímto datem.

Připusťme, že jakékoli diplomatické snahy o ukončení této války by byly mnohem účinnější - pokud by nebyly vnímány - jako Putinova porážka. Vždyť nevíme, co ještě z dlouhodobějšího hlediska způsobí Rusku ekonomické sankce a velmi pravděpodobně s tím související - propad veřejného mínění vlastního národa.

0 0
možnosti
Foto

Neville Chamberlain a Édouard Daladier také věřili, že vyhnout se válce, se dá mírovým jednání a ústupky. Kam to vedlo není nutné se dál rozepisovat, Putin, aspoň netvrdí, že touží po míru, ale veřejně prohlašuje, že touží po velkém Rusku a návrat před rok 1989 a není jediný politik Ruska, který tohle prohlašuje, Přes 87 procent Rusů si přeje další válku a mít zase velké Rusko jako před rokem 1989. Vždyť Rusko nedělá stále ke nic jiného než rozšiřuje svoji sféru vlivu na dalším země. Evropa zatím jenom jednala a jednala a občas udělala ty ty. No Putin došel k závěru, že Evropa nemá na to se mu postavit a s jídlem roste chuť.

6 0
možnosti
PC

Žádný kontinent nemůže přežít (doslova, nebo bez dalekosáhlých zničujících následků pro všechny její obyvatele), pokud v ní bude probíhat nekončící válečný konflikt. Kissinger (a není zdaleka sám, kdo vidí záchranu nejen Evropy, ale celého světa (!) v mírových jednáních za co nejrychlejší ukončení války) má obrovské politické zkušenosti a ani dnes, navzdory jeho pokročilému věku neztratil smysl pro realitu.

Je naprosto scestné považovat mírová úsilí o ukončení války na Ukrajině za podporu Ruska a jeho expanze na cizí území. Nebo dokonce tvrdit, že podpora mírových jednání vlastně zmamená, že se má Ukrajina vzdát! Takové uvažování není ničím jiným nežli nazornou ukázkou černobílého vidění.

10 5
možnosti
PC

* opr. 2. řádek: ... pro všechny JEHO obyvatele..., pokud v NĚM bude probíhat...

0 0
možnosti
TB

Jakkoli Ukrajincům fandím, tak myslím, že pro ně bude velký úspěch dosažení příměří za situace : Krym zůstane ruský, Donbas bude mít širokou autonomii v rámci Ukrajiny a možná nějaké reparace ze strany Ruska - dosažení něčeho lepšího pro Ukrajinu je podle mě velmi nepravděpodobné....

3 0
možnosti
Foto

A jak zaručíte, že Kreml dodrží? Povídejte.

3 0
možnosti
Foto

Jste kratkozraky stejně jako Kissinger. Kdyby bylo po Vašem tak se v Evropě budou třást před Ruskem ještě vnuci našich vnuků. Vždyť jakékoliv konzervování stavu by Rusko použilo jen ke konsolidaci sil a následně poučené chybami by zaútočilo znova.

17 1
možnosti
HH

Á, pan dalekozraký promluvil.

8 5
možnosti

Jaká zase ponižující "porážka Ruska"? Rusko se ponížilo samo bezprecedentní agresí proti Ukrajině.:-/

10 0
možnosti
JD

J73a17n 85D73o83u67š84e31k

25. 5. 2022 10:55

Moc to berete z našeho pohledu. V jejich očích se neponížili agresí, alespoň většina o které víme. Porážku by však jako ponížení vnímali.

0 0
možnosti
JK

Pan Bartoň nám tady parazituje na demokracii. V našem světě je prostě právo mluvit svobodně a za názor nenásleduje persekuce. Je tu ale jistá mez, jakmile na demokracii někdo zaútočí násilně a krvavě, pak je dost odporné zneužívat svobodu v demokracii k obhajobě krvavé agrese. Ta agrese nezačala letos v únoru, anexe Krymu a obsazení Donbasu ruskými vojsky je ten počátek války.

Proto stažení všech vojsk z celého území Ukrajiny je jediné řešení a názor starého pána Kissingera na tom nemůže nic změnit.

18 1
možnosti
HH

Saďte se, že to bude, jak říká starý pán.

1 4
možnosti
Foto

My jsme v roce 1968 také chtěli na Západ. Moskva nás tam nechtěla pustit a Západ o nás nestál. Počkali jsme dvacet jedna let. Situaci uzrála a jsme tam. Také jsme si mohli nechat zpustošit svých 120 tisíc km čtverečních a spadnout do nářků a bídy. K čemu by to bylo?

2 7
možnosti
Foto

Jako že Ukrajinci neměli odporovat? Vzdát se?

8 0
možnosti
Foto

H.K. má svou pravdu, podpořenou jeho celoživotními zkušenostmi v politice, a to i světové. A v té se na emoce nehraje. Pokud ano, nikdy ne bezúčelně. Po ,,Krymu" jiná persona z US prohlásila:,, Krym je dnes již passé". A M.A. na půdě UK v Praze se též vyjádřila. Slovy: ,,Podělali jsme to". Vždy jde i šlo o zkušené ,,harcovníky" i z dob studené války, a ti byli vždy především pragmatičtí, a to velice;-)

3 0
možnosti
Foto

I moudří starci se mohou mýlit.

0 0
možnosti
MJ

Opravdu si myslíte, že když se zlu bude ustupovat, stane se z něho dobro?

13 0
možnosti
KP

Mám na věc stejný názor. Ukrajina by se měla snažit zachránit co se dá. Rusko nemá co ztratit a nemůže si dovolit neůspěch. Vzájemný poměr sil je dosti jasný. Při dalším prodlužování konfliktu přestane Ukrajina jako stát existovat.

1 13
možnosti
Foto

To ji čeká hlavně pokud ruSSákům ustoupí. Ti se jen přeskupí, doplní armádu a výzbroj a začne to znovu. Uzavřené dohody jsou pro ně jen cár papíru, poruší je, kdykoli budou chtít, jak to ostatně už předvedli.

15 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,54
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články