Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

> jediné reálné východisko skutečně vážná jednání

Pokud by šlo o vstup do NATO, válka by už dávno skončila. Jednání s paranoidním psychopatem není východisko Rv.

1 0
možnosti
ZZ

NATO do války vstoupilo už dávno, jen vy jste si toho nějak nevšiml, protože bez dodávek zbraní, družicové a Awacs podpory, výcviku a velení předních linií ostřílenými profesionály z NATO, by Ukrajina už dávno padla.

Tato proxy válka za účasti celého NATO, proti Rusku, má v Bruselském vedení už jasného vítěze - je ale nutné nejprve Rusko vyčerpat opotřebovávací válkou - a k té se Ukrajina výtečně hodí.

:-/

1 6
možnosti
JT

J82i16r93i 22T50i59c91h68y

3. 5. 2022 16:07

Skutecnost je takova, ze Rusko sice dosahne jakesi vojenske vitezstvi, ale jeho situace na zapadnich hranicich se nezlepsi. Zivoty a materialni ztraty se uz nenahradi.

0 0
možnosti
Foto

Víte, pane Bartoni, Vy tady řešíte, co kde napsal nějaký no-name diskutér pod tím či oním článkem, což je slušně řečeno o pšouku. Většina rozumných lidí, včetně mnoha světových lídrů, naproti tomu řeší, co doslova řekl jak nejvyšší vůdce Ruska, tak někteří z jeho poskoků. To oni tady mávají atomovkami, aniž by je k tomu někdo ve světě nějak provokoval. Povězte mi, Putin stále mele cosi o fašizaci celého zbylého světa, a mě by zajímalo, CO tak strašného se Rusku dělo, než si začalo brousit zuby na ukrajinské území, už od Krymu? On Rusku někdo vyhrožoval atomovkami? On někdo Rusku vraždil jeho lidi? Ony snad někde v Západním světě za podpory vlád probíhaly nějaké demonstrace za zvuku píšťal a bubnů, se zdviženými pravicemi, jejichž cílem by bylo vyhladit ruský národ...? Celý ten "světový nacismus a fašismus" je jen v Putinově hlavě a já čím dál více pochybuju, že je ta jeho hlava obsazena rozumem, spíše to vypadá na paranoidní schizofrenii, jako vyšitou. Kdy už konečně Vám i Rusákům dojde, že ruský vůdce je šílenec?

10 0
možnosti
Foto

Nikdy. Rusové jsou přesvědčeni o své spasitelské roli. Kořeny to má až někde v 15. století (autokefalie 1448 - odtržení od Konstantinopole, kdy se patriarcha moskevský Ion, ruského původu, kterého si sami zvolili, stal hlavou církve). Do té doby patriarcha sídlil v Kyjevě (jaká potupa). Od té doby je pro Rusko zbytek světa, západ, jih i východ, nepřítel (sever je neohrožuje, tam jsou jen lední medvědi).

1 0
možnosti
Foto

I přes některá vcelku realistická tvrzení s blogem příliš nesouzním, zejména kvůli jeho závěrečným konstatováním. Válku nejde nazývat jen "flagrantním porušením mezinárodního práva", jde totiž především o zločin proti lidskosti. A nejde jen o invazi, ale jde o regulérní válečné přepadení jiného suverénního státu.

Autor také predikuje, že "Rusko se nepodaří izolovat a ekonomicky zničit", což zní jak nějaký výkřik Putina. Rusko ale už výrazně izolované je, protože i dřívější spojenci jako Čína musí velmi zvažovat, jestli jsou pro ně důležitější vztahy s Ruskem nebo s USA a EU.

Otázkou také je, co si kdo představuje pod "ekonomickým zničením". Naprostý kolaps ekonomiky spojený s hladomorem?! Nebo to, že se v Rusko začne výrazněji zaostávat, protože se od Ruska odkloní zahraniční investoři, kteří znamenali m.j. také příliv moderních technologií. Že se sníží životní úroveň snad netřeba ani zmiňovat.

Autor hovoří o nutnosti "skutečně vážných jednání" pro ukončení války. To na jedné straně zní "rozumně", ale ve své podstatě je to jen blábol - Rusku se totiž již nedá věřit, protože neustále lže a ze smluv si dělá trhací kalendář. Navíc i kdyby hypoteticky k takovému "mírovému jednání" došlo, je evidentní, že Rusko bude požadovat část území Ukrajiny, na což nikdy ukrajinská strana nemůže přistoupit. Navíc by tím legalizovala válečnou agrese Ruska....

7 0
možnosti
HH

Vtipné, že také nerozeberete svoje bludy, které jste o válce psal a mohutně se zastával Ruska...

3 0
možnosti
Foto

Jako obvykle píšete o něčem jiném, než je realita, tvrdíte názory, kterých se jiný nedočte a zatímco ostatní jsou hlupáci, vy jste letadlo.

A proto víte, co se nestane (to přece věděl i Zeman) a jasně víte, co se stane. Každému takovému prorokovi doporučuji, aby se ke svým textům vrátil třeba po roce a vrazil si (třeba i jen morálních) pár facek.

Nedělám si iluze, že by u vás mohla nastat i jen minimální reflexe, jen spíš pro ostatní čtenáře poukazuji na váš obvyklý styl a způsob psaní a šíření "moudra".

Nemám pro vás ani příslovečné zblo pochvaly.

10 0
možnosti
Foto

Kdopak by se chtěl vohnout. No řekni vosude. No přece vůbec nikdo, jinak to nepude. Před nikým, nikdy, nikde, když sedíš si u kláves. Atˇ viděj to ty vidle, dej si je na závěs. A třeba s kupou hnoje zavěs to na stránky, a všem to pěkně nandej, atˇ svěsej voháńky.

Sedíc u komplu s banánem, přehršlí info omámen,

info sou samý zatáčky, točí se svět, je na slačky.

V diškuzi zvrací princezna, lípnu jí plus a požehnám,

pro všechny jasný poselství - tomu se říká přátelství.

Snad tisíc otázek, sem tam i vzpomínku,

skládá se obrázek kámen po kamínku.

Včerejší diskuze šla do bezvědomí,

nastává dedukce, všichni sou pitomí.

Atd.

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=459518

2 0
možnosti
ZD

Popsal jste to zajímavě, ale zamýšlet se nad pohnutkami zdejších čtenářů nadpisů je skoro zbytečné. NIKDO ze zmiňovaných neví co se o samotné Ukrajině psalo před půl rokem a co se již dnes nesmí objevit, nikdo se nenamáhá zapátrat v nedávné historii. To je generace stratégů z obýváku. Krátké břitké úsudky, co se počtem písmen vejdou do limitu sms zprávy.

A těm předhodíme korespondenční hlasování...

8 9
možnosti
JK

Co se psalo o Ukrajině před půl rokem a už se nesmí objevit ?

3 0
možnosti
JL

Průběh války se mění. Blitzkrieg se tedy Putinovi nepovedl. Takže přeskupil síly - zaměřují se na východ Ukr. Když válka začala, čekal jsem, že Rusové rychle okupují Kyjev a zabijí Zelenského nebo ho zajmou, nebo uteče...Ale vidíme, že situace je úplně jiná. Kreml se zřejmě zaměří na posílení pozice na jihu, aby odřízl Ukrajince od moře a tím je ekonomicky oslabil, a pak se budou snažit zabrat co největší kus Ukr na východě. Tím tahle válka skončí. Putin by asi rád zabral celou Ukrajinu nebo víceméně celou, ale s touhle armádou mu to nepůjde. Musel by mobilizovat a poslat tam alespoň milion vojáků. Tak to vidím dnes, 2 měsíce a týden po útoku. Válka bude mít dlouhodobé politické, ekonomické, energetické důsledky a nějak si neumím představit, co bude za 5 let. Fakt nevím. - Existují ovšem i další scénáře: například Putin náhle zemře a moci se chopí někdo jiný.Také je možné, že někomu ulítne raketa s atomovou hlavicí...nebo že se NATO přímo zapojí do osvobozování Ukrajiny, aniž by útočilo na ruské území. Varianty vývoje jsou tedy mnohé - od stažení se Ruska z Ukrajiny až po totální atomovou válku včetně zničení Evropy-

0 0
možnosti
Foto

Mám rád tyhle "články" - autor si vytvoří vlastní "virtuální skutečnost" a tu pak podle potřeby buď vyvrací nebo podpoří.

Jako obvykle o tohoto blogera snůška výmyslů, nepodložených závěrů podpořená drobně reálnými fakty.

10 3
možnosti
MM

Je to ovšem, nevím podle jakých kritérií, VIP bloger. :-/

1 1
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,80
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články