Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Napadá mě, že Rakousko a Německo by měly by být EU dány na seznam zemí, kterým není možné žádnou elektřinu prodat a obchodování s touto komoditou by jim mělo být únií zakázáno.

;-D

0 1
možnosti

J74a18n 20R83á48ž

3. 1. 2022 18:22

Neblahé důsledky nadvlády ideologie nad realitou jsme zažili pod tlakem z východu na vlastní kůži hodně tvrdě. Proto nechápu, proč se opět necháváme do stejné pasti zatáhnout, pro změnu tlakem ze západu.. Ať si západ Evropy úpadek rozumu pod vlivem utopické ideologie prožije taky, to bychom jim měli dopřát, ale rozhodne se nesmíme nechat do marastu znovu zavléct.

0 0
možnosti

J46i38r37i 33T34i26c28h53y

3. 1. 2022 17:08

Cele to "zelene" hnuti jiz silne zavani bolsevicko- nacistickymi metodami.

1 0
možnosti

Koukam ze v kursu cestiny ted zrovna probirate adjektiva. Tak se snazte.;-D

0 1
možnosti
Foto

Výjimečně bych mohl s panem Bartoněm souhlasit - až na jednu věc: vysvětlení oteplování rostoucím tlakem atmosféry. Ono totiž hlavně nic takového nebylo naměřeno, což je trošku problém.

0 0
možnosti

Za 1. Ten výraz "Nacht und Nebel Aktion" je běžný výraz v němčině, pro neočekávanou akci .

Za 2. Adolf Hitler byl Rakušan.

2 0
možnosti

To je tak, kdyz holt nekdo vladne jen cestinou a musi pouzivat preklady ze svetoveho jazyka do rustiny a pak do cestiny.

V jednom prazskem vyzkumaku jsme meli z anglickeho originalu pres rustinu do cestiny prelozeny Terman Book.

A kdyz jsem mel pozdeji moznost si ve svobodnem svete koupit original, pochopil jsem proc podle nej navrzene filtry nefungovaly tak jak jsem predpokladal.

0 2
možnosti

Nedivte se, jednak Vídeň je v otázce JE dlouhodobě konzistentní a je známo, že na zelenou stezku vydala dříve, než Německo. V energetice se to projevilo především odstavením uhlí a nespuštěním jádra. Výsledkem je, že země není od roku 2001 energeticky soběstačná.

Otázka je jak to bude do budoucna s dodávky EE z hydroelektráren, jež nyní dodávají asi 70 procent rakouské elektřiny, tedy zejména bude dosti vody?

Země bude dále podporovat výstavbu větrných a fotovoltaických elektráren. Že však ani jejich velké množství nezabezpečuje spotřebu, když nefouká a nesvítí, ukazují jednoznačně výsledky z Německa.

Je možné, že Rakousko možná vyslyší i volání vlastních energetiků, kteří po posledním – jen s pomocí sousedů odvráceném – blackoutu hlasitě žádají výstavbu konvenčních zdrojů, které by dokázaly síť stabilizovat. Ovšem plynové zdroje jsou jak známo fosilní. Čili zdroj oxidu uhličitého. Jenže jinou technologii nemáme. Tedy kromě jaderné, kterou Rakousko i Německo odmítají.8-o

7 0
možnosti
Foto

Máte tam špatné pořadí. Po nespuštění své jaderné elektrárny naopak uhlí přistavili a začali ve velkém dovážet od nás a z Polska. Ruským plynem jej definitivně nahradili až před třemi lety.

0 0
možnosti

Vypínání jaderek v Německu v grafu výroby.

https://www.agora-energiewende.de/service/agorameter/chart/power_generation/31.12.2021/01.01.2022/today/

Pod grafem jsou popsány zdroje. Aby to vypnutí bylo zřetelně vidět, je nutno kliknout na "Kernenergie", tím se zobrazí její graf. A potom klikáním na ostatní zapnuté (zvýrazněné) zdroje tyto povypínejte, aby se graf jaderek dostal až dolů na časovou osu a měl rovnou základnu.

Najetím kurzoru na horní hranu grafu ukáže výrobu v danou hodinu.

Tak se bavte, možností je na té stránce spousta.

Třeba jak lítá cena za MWh

https://www.agora-energiewende.de/service/agorameter/chart/power_generation_price/31.12.2021/03.01.2022/today/

0 0
možnosti

P25a82v29e76l 36V12é98b12r

3. 1. 2022 10:59

Proti slepé víře a zabedněnosti není léku. Logika nenachází skulinku, kde by mohla působit.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS