Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

RvRvRvRvRvRvRv!!

Autor si neuvědomuje, co propaguje!

Spojené státy evropské jsou jedinou cestou racionální obrany vůči světovým mocnostem! Již před padesáti lety jsme s mým otcem nad tím přemýšleli! Není jiná racionální cesta! A protože nejsme sami se účinně bránit světovým mocnostem, je moudré být součástí též obranného NATO!

Všichni, kteří to vidí jinak, mne zneklidňují a mám pocit, že si nevidí na špičku nosu! Kdo se proti tomu staví? Především okamurovci a komunisti, Trikolora, někteří odeesáci a sociální demokrati. A rusofilní Hrad! A všichni postkomunističtí, překabátění oligarchové a papalášové! Ty všechny vnímám jako nebezpečí pro náš stát!

:-)

0 0
možnosti
LU

Dvojrýchlostná EU už mala byť dávno.

Neviem prečo štáty EU, ktoré chcú spoločnú obranu, spoločnú zahraničnú politiku si nemohli vytvoriť jeden spolok a štáty ktoré nechcú vystúpiť z EU a nepokladajú za správne spoločnú obranu a spoločnú zahraničnú politiku, a chcú sa hrať na vlastnom piesočku si nevytvorili druhý spolok v rámci EU.

0 0
možnosti
ZZ

EU měla být původně pouze o obchodě a jednotné měně a ne o zbraních a válčení.

;-)

0 1
možnosti
Foto

To je sen. V ČR jen malá ministerstva, spíš koordinačního charakteru. Neživit nekontrolovatelné statisíce úředníků!

0 1
možnosti

Spojené státy evropské ve skutečné liberální demokracii - to je krok vpřed!

Ale díky desinformační ruské válce by to byl zázrak něco takového postavit!

:-)

0 5
možnosti
DR

Krok vpřed? To určitě. ;-D

4 1
možnosti
JK

J98a40n 81K33a53r77a81s65e13k

1. 12. 2021 21:00

ja mam takovou vizi, ze by bylo nejlepsi se poucit z minulosti a vlastne se zamyslet kdo jsme a odkud pochazime.

Kdyz to reknu jednoduse - jsme stredoevropane. Predstavme si, ze bychom tu stredni Evropu tak, jak staleti fungovala znovu ozivili. Myslim tim tu Svatou Risi Rimskou (nemeckeho naroda) - to byla vlastne ta stredoevropska unie. (MEU)

Soucasti te unie by bylo Nemecko, Rakousko, Cesko, Slovensko, Madarsko a Polsko. Dohromady bratru tak 150 milionu lidi, kteri maji ty same koreny, mentalitu, historii.

A Francouzi, Spanele, Italove a Rekove, Portugalci by tvorili Sterdomorskou unii - take bratru 190 milionu lidi - opet narody stejne mentality atd ...

Tyto 2 uzemni celky by mohly tesne spolupracovat a nemusime ani prehanet kdyz bychom rekli, ze bychom se nemuseli ve svete nikomu klanet.

To jedine, co by bylo potreba domluvit by byla otazka spolecneho jazyka. Ja bych se opet poucil z minulosti a udelal to jako pred 1000 lety - stanovil bych nemcinu jako spolecny uredni jazyk. Ja vim, ze radu lidi by z tohodle klepla pepka, ale je to vpodstate jedine rozumne reseni. Moji predkove tak 3 generace zpatky (vsechno 100% Cesi) mluvili vsichni nemecky.

0 2
možnosti

Jeden z vládců Svaté říše římské byl také Čech a císař Karel IV. :-)

0 0
možnosti
PB

...... bravóóó,- to už bude třetí rychlostní stupeň,- jen aby v tem fofru nezapomněli na brzdy!,- vono to pustit na plný pecky po rovince láká, ale první vostrá levá/pravá a je to všechno ......... v BruseliVEU!

3 1
možnosti
OF

I kdyby USE vznikly, žádná katastrofa to nebude. Spíše naopak. Jsem optimista.:-P

5 1
možnosti
PK

Otázka jak to udělat. I USA se nevyvíjely v rukavičkách, potřebovaly války, nejen Severu proti Jihu.

0 1
možnosti
JL

Vazeny pane Jane Bartoňi. Podivejte co jste se svym clankem udelal. Diskuze presne ukazuje praveho ceskeho cloveka. Dnes ani nemohu nadavat na prazaky, vzdyt ani nevim odkud ti diskuteri jsou. Vsak vim jen jedno. Jsou to obcane z CR. A tahle generace se od tech davnejsich, nezmenila.

Nebudu zde kritizovat tu pani, ktera chce vytvoreni federativni stat Evropy. Pripomina mi naseho posledniho ceskeho krale, Jirku z Podebrad, ktery mel podobne mysleni. Tedy nic noveho. I moje maminka, dej ji Boze lehke odpocinuti, mela take stejny sen. Mohu jen zdelit, ze syn prevzal jeji sen a s myslenim technologa, si pro sebe vypracoval model nutnosti, ktere tento projekt MUSI mit. Je dlouhy, tak jej nebudu psat a rozdmichavat diskuzi jeste vice.

I dnes je svet z mnoha podobnymi seskupenimi. Jen se podivat a studovat. Zde je vsak nutne vystoupeni ze skorapky Kocourkova a premyslet co o tom kazdy muze rici. Tim mit republiku pripravenu v okamziku, kdy tato otazka prijde.

1 0
možnosti
PS

P22a19v35e53l 47S13i64t19a35ř

1. 12. 2021 17:04

Já bych chtěl konečně slyšet nějaké ideje a hodnoty, které nás mají spojovat napříč celou Evropou. Do té mimochodem patří i Rusko. ale ne aktivistické kecy, ale co spojí českého zemědělce např. se španělským či francouzským, když ty mu díky EU dotacím berou práci? A vymyslíte dalších 1000 konfliktů.

1 1
možnosti

Rusko nepatří mezi demokratické země! :-)

0 1
možnosti
Foto

Svaz Socialistických Států Evropy?:-(

0 1
možnosti
  • Počet článků 2650
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2023x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články