Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naprostá utopie mimo realitu. Ten praktik přece neodebírá krev. Akorát vám vypíše žádanku a pak čeká na výsledky. Jak byste chtěl vy, nebo doktor Thon zorganizovat rychlé výsledky krve, při takovém návalu nových pacientů, netuším. Takže jde o čas, kdy dojdou výsledky podle kterých praktik stanoví léčbu a laboratoř bude při dalším a dalším návalu pomalejší.

Proč teda doktor Thon rovnou neordinuje jako praktik a místo alergií neléčí rovnou covidové pacienty? Pacientů v přednemocniční péči by měl dost a Brněnské nemocnici by se jistě ulevilo.

0 0
možnosti

Mohu se zeptat tedy co brali za léky? Ten Ibalgin pomáhá i při obyčejné chřipce. Všude se doporučuje jen telefonicky styk s lékařem a přeci mu tam nemohou všichni chodit. V SMS zprávě vám i k výsledku testu napíši i tel.cislo se kterým se můžete spojit pokud vám je 65 let máte nadváhu, chronické onemocnění o možnosti léčby monoklonalnimi protilátkami..to jde mimo obvodního lékaře.

0 0
možnosti

Jste na pro vás příliš tenkém odborném ledu.

1 0
možnosti
Foto

Pozoruhodná je rovněž informace pana doktora Thona o tom, že praktik nemůže předepsat lék proti srážení, protože mu ho pojišťovna neproplatí!!!

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779378

Pozoruhodné. Léky proti srážení krve mi praktický lékař předepisuje pravidelně. Jediný lék, který VZP neproplácí, je Pentomer, protože prý má malou účinnost.

Tady jr vidět, že i odborník může vědět velké kulové. ;-D

3 0
možnosti

Nehledě k tomu, že některé léky proti srážení krve na bázi kyseliny acetylsalicylové (Anopyrin) se dají koupit bez receptu.:-)

2 0
možnosti

P91a91v55e44l 71R57y22š57k37a

25. 11. 2021 10:16

Píšete o něčem čemu vůbec nerozumíte. Léky jako acylpirin, ibalgin a podobné samy o sobě způsobují ředění krve a rozpouští sraženiny. Často se používají u některých pacientů preventivně v menších dávkách. Pokud by se použily současně s léky na ředění krve tak by zvyšovaly jejich účinnost a mohlo by dojít k vnitřnímu krvácení. Takže jsou v kontraindikaci ne proto, že by snižovaly účinek léků na ředění krve, ale proto, že účinek zvyšují.

1 0
možnosti
Foto

napsal jste to za mě.

0 0
možnosti

Mně začne škrábat v krku a hned nasadím acylpirin.I proti covid mi za bral.

Jinak jsem přesvědčen,že vláda ve skutečnosti nemá zájem řešit covid.

Částečně mi omarodil zaměstnanec a na testy je volno až za týden.Tedy nechá chlapa běhat týden po světě a možná šířit covid!!!

0 1
možnosti
Foto

Zase ale normální člověk si v takovém případě koupí samotest, aby aspoň orientačně věděl. V případě příznakového onemocnění jsou ty AG testy docela dobře vypovídající.

1 0
možnosti
Foto

J12a58n 91Š56i15k

25. 11. 2021 8:22

Možná máte s tou léčbou pravdu, možná ne, to musí posoudit odborníci. Ale jak byste si představoval tu diagnostiku nemocných? Jsou jen dvě možnosti. Buď bude každý doma a doktor k němu přijede: při množství nakažených je to nereálná utopie. Nebo každý přijede do nemocnice nebo k praktikovi. To znamená, že přijde do kontaktu s množstvím dalších lidí, při sebelepší organizaci se tomu nevyhnete, navíc lékaři a sestry by přes očkování obdrželi tak vysoké virové nálože, že by onemocněli sami. Lepší cesta než nechat nemocné doma na telefonu bohužel není. Není to dobré řešení, ale to je cena, kterou za epidemii platíme! Proto se tomu říká epidemie...Hezký den

8 3
možnosti

p. Šik:

Pak se ale nedivte, že valná část pacientů končí na JIP v těžkém stavu a v ohrožení života. A to jenom "díky" tomu, že jim nebyla poskytnuta primární péče a lékař se ani neobtězoval je vidět, natož pak vyšetřit a adekvátně a zavčas je léčit. Ale hlavně že viníme neočkované za nárůst nemocných.

Bylo zvykem, že i v největších epidemiích (skutečných!) lékaři vyšetřili a okamžitě léčili KAŽDÉHO a nedovolili by si nikoho "léčit" po telefonu. Proto jsme také ještě nikdy neslyšeli kňourání nad preplněnými nemocnicemi a JIP.

1 0
možnosti

J44a13n 42D93o11u46š60e46k

25. 11. 2021 8:17

Pan Beran je asi hodný člověk. Tak nějak počítá s tím, že lidé nejsou svině. Já bych jeho řešení bral, ale budou nám tady běhat infikovaní donekonečna. I když... To i teď...

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS