Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Mám takové tušení, že v předchozích volbách nanečisto výrazně uspěla TOP09, ale nezdá se, že by se to projevilo na skutečných výsledcích, přesto, že všichni ti studenti již disponují volebním právem. Čím to asi je?

5 0
možnosti
Foto

Článek jsem nedočetl, napsal jste jej pane Bartoni moc dlouhý, omlouvám se za svoji lenost. Četl jsem teda první dva odstavce. To mi stačí k učinění těchto závěrů: 1) Já budu volit ty naivní a nezkušené Piráty s těmi provařenými korupčními Starosty. Důvod to má jediný - Ivan Bartoš má dobrou fyzičku a udělá na hrazdě výmyk. To je jediné "hmatatelné" v této kampani-nekampani a na takovéto materiální věci já prostě dám. To jediné je realita a zbytek jsou domněnky pomněnky a hoaxy a já nemám energii to prověřovat. 2) Možná dál ve Vašem textu adorujete Babiše a spol. Osobně si myslím, že tenhle korupční magnát vyhraje volby s cca 30% hlasů, hlavně těch nenávistných, závistivých a napůl už dementních důchodců a spol. Po volbách udělá koalici s poslanci z ODS, kteří vystrnadí Fialu a jemu podobné. Možná to všechno podpoří lidovci, ale spíš Okamura, ale pak fakt nevím, co by mu musel Babiš zaplatit. Pokud to nastane, bude to fakt drahý. O co jde: Babiš nemůže jít od válu. Pokud jej odstaví od moci, je to jeho konec jakožto dotačního podnikatele, i fyzický konec jako 67-letého páprdy. Má toho moc a z fleku jej můžou vzít do vazby, a pak prostěradlo a pomočená pokálená podlaha pod oknem. Né že by jej osobně ubezdušil Fiala nebo Pekarová, ale Babiš má spoustu spolukámošů z mokré lhoty, kteří už se postarají, aby nedejbože nemluvil. Ale tohle nenastane, Babiš se moci nevzdá. I kdyby měl sáhnout k noži a už jej z ruky nepustit. Něco mi říká, že se ještě pobavíme. Jen tak dál a houšť, krev někomu smrdí, mně voní a nejlíp mi voní, když je smíchaná s potem a rozpatlaná fakt všude. Takový by měl být život, né ta pošahaná sterilita, co nám tu vládne. Těším se.

0 1
možnosti
PS

P87e64t87r 43S43o51u18č96e62k

22. 9. 2021 14:42

8-o

Tak dlouhý komentář k něčemu, co jste vůbec nečetl? :-/

Opravdu jste schopen strčit oba Dumasi do kapsy. Vás je škoda. Vy byste neměl o politice psát, ale aktivně ji provozovat. Tam se uplatní takoví, kteří dokáží dlouze mluvit o něčem, aniž by věděli která bije.

7 0
možnosti
IB

asi studenti "volili" piráty, protože v jejich programu najdou návrhy řešení problémů, které se týkají jejich životů. Mně by zajímalo, jaký program vlastně nabízí ANO mladým - zaměstnání, bydlení, ekologie? Prozatím vidím montovny, drahé pronájmy bytů a zplundrované lesy.

3 6
možnosti
Foto

ANO, pokud jsem správně pochopil "výstupy" z mítinku na Vetruši, nabízí převratné změny ve zdravotnictví. Nová diagnostická metoda - bleskovka , pokud ji bude možné využít i v dalších medicínských oborech, ušetří spousty peněz i lidských životů. A přinesla by možná i oživení ve stavebnictví, protože blázince by mohly začít praskat ve švech a bylo by potřeba stavět další.

1 0
možnosti
PC

Historie se bohužel opakuje. V posledních svobodných volbách v roce 1946 volili mladí lidé také komunisty, čímž se otevřel prostor pro 40 letou komunistickou totalitu.

Jenže jistý rozdíl tam přece jen byl - v TÉ době bylo těsně po 2. sv. válce, jejíž hrůzy zažili na vlastní kůži, takže hledali něco nového, o čem se tehdy domnívali, že jim zaručí lepší budoucnost.

Dnešní mladí lidé nezažili ani válku, ani totalitu....

Za článek karmaR^

7 3
možnosti
Foto

J92a92n 61H71o33r49n36í76k

22. 9. 2021 13:10

Mohu se zaptat na zdroj vašeho tvrzení, že v roce 1946 volili KSČ hlavně mladí lidé?

Já jsem našel např. toto:

"Nejúspěšnější byli čeští komunisté v severních Čechách, ve volebním kraji Ústí nad Labem, kde získali celkem 56,4% hlasů, na druhém místě v kladenském kraji (53,6%) a na třetím v karlovarském kraji (52,2%). Jejich úspěch byl zde zcela pochopitelný.V severních Čechách byla velká část území vystěhována, protože zde žili sudetští Němci. Po válce sem přicházeli noví lidé a ti byli velmi často z řady nejrůznějších důvodů komunistům zavázáni. Mnozí zde získali například zabavený sudetský majetek atd. Noví obyvatelé proto volili ve velkém KSČ. V některých severočeských okresech získali i přes 60 % (např. Děčín 62%, Kadaň 62%, Duchcov 61%)

V případě kladenského kraje rozhodovala hodně kladenská průmyslová aglomerace, kde měli komunisté vždy silnou podporu (1946–55% všech odevzdaných hlasů), ale i v dalších okresech tohoto kraje získali hodně hlasů (například v okrese Louny 51% a Slaný 58%).

Naopak nejméně hlasů získali v krajích stabilních, s malými přesuny obyvatelstva. Příkladem může být zlínský kraj (30,9% pro KSČ), kde v jediném kraji nevyhráli komunisté, ale lidovci. Ve zlínském kraji získala lidová strana 36,4%. Relativně málo hlasů získali komunisté též v olomouckém (32,4%) a opavském (33,1%) kraji."

http://fragmenty.cz/archiv/j1119.htm

6 0
možnosti
PK

No, mě to připadá celkem normální ten výsledek, koho by měli studenti jiného volit ? Po několika letech praxe asi názory projdou změnou...

8 0
možnosti
Foto

Tak mezi studenty zvítězili Piráti i v roce 2017.Dnes jsou to již voliči a volit je mohou.Mate s tím problém?

3 1
možnosti

Můžete mi vysvětlit ten blábol "... dnešní tak zvaná demokratická opozice ..."? Co je na stranách STAN, Piráti, ODS, TOP09 a KDU-ČSL nedemokratického?

8 2
možnosti
Foto

Nemám aŤ si každý volí koho chce. Platit bude po volbách, o to žádný strach

0 0
možnosti

Zdá se, že autor by nejraději zakázal volit i plnoletým voličům Pirátů.:-/Rv

9 0
možnosti
Foto

Jasně proč asi psal ten článek.

2 0
možnosti
AN

A24l66e38š 70N61o18v79á56k

22. 9. 2021 11:47

ve školce si taky děti hrají na doktora...aniž by tušily, o co jde. Ale baví je to...:-)

10 1
možnosti
Foto

H26o42n98z33a 89S60e18k42o

22. 9. 2021 11:40

Ono je to stejné i s lidmi 60+. Taky už nemají rozum...

1 16
možnosti
ZJ

Mladíku, mně je 75+ a zrovna dokončuji odborný článek do vědeckého časopisu. Od doby, kdy mně bylo 60+ je asi patnáctý.

Nemějte nás za blce, nebo neznalé nevzdělance. Naše maturita, přebaže dělaná za Novotného, měla úroveň. A většina si nemyslela, že sežrala všechnu moudrost světa.

22 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,57
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články