Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Mě by zajímalo, jak by - dle vašeho pohledu - měla vypadat zpráva ČTK, která bude informovat o stavu nemoci a zároveň nebude strašidelná. Já mám spíš dojem, že chcete, aby byla strašidelná. Mě teda ta zpráva nestraší.

Ten výraz "významný" postup nahoru v počtu hospitalizovaných je jen proto, že před týdnem bylo hospitalizovaných 68. Kolik byste si z prvotního údaje 68 představoval, aby ten postup byl bezvýznamný? Toho čtenáře, který se nechce nechat strašit (což odpůrci očkování jsou) a tvrdí, že nejhorší je smrt z vyděšení (což odpůrci jsou taky), přece nemůže rozhodit, že se všechna čísla pořád pohybují v řádech desítek, tenhle týden až jedné stovky.

Tak v čem je problém? V tom samém článku reprodukční číslo kleslo, 98% nakažených se vyléčilo. Je to také strašení?

Druhý odkaz "Podívali jsme se" ukazuje chybu 404

1 5
možnosti
AP

No, přitom počtu vlastně nijak ...

68 nebo 113 jsou údaje na stejné úrovni bezvýznamnosti.

"Podstatný údaj je těch cca 14 těžších případů. Fakt má nějakou relevanci informovat o 14 případech?

1 0
možnosti
VB

Samozřejmě že se v ČR (vč. ČT) vytrvale lže. I dnes na tiskovce MZ ČR se přiznalo, že mezi pacienty v nemocnicích a na JIP jsou převážně lidé s úplně jinými nemocemi, pouze u nich vyšel test jako pozitivní. A jsou mezi nimi i očkovaní, patrně tam budou i ti očkovaní s komplikacemi po vakcinaci. Nyní prý 27 lidí na JIPkách z 10 miliónů obyvatel.

16 1
možnosti
LV

Paní Bošková, pokud bude v místnosti po nějakou dobu infikovaný člověk (lhostejno, zda s kovidem nebo třeba nachlazením), potom bude mít pozitivní test na přítomnost viru i skříň, nástěnné zrcadlo nebo mucholapka.

Virus navíc nepozná očkovaného dřív, než ho napadne. A očkovaný nepozná, že ho napadl virus, dokud ten útok nedosáhne určité intenzity. Potom napadený aktivuje svůj imunitní systém a začne s virem bojovat. Přičemž očkovaný má mnohem vyšší úspěšnost. Ne stoprocentní, ale několikrát vyšší.

Ano, patrně budou v nemocnici i očkovaní s nějakou komplikací po očkování. Jestliže bylo podáno přes 11 milionů dávek, lze předpokládat, že lidí s komplikacemi budou tisíce. Tak to prostě je.

Nic to nemění na tom, že neočkovaní mají v boji s virem horší pozici než očkovaní.

Upřímně řečeno, je mi úplně putna, zda se dá někdo očkovat, či zda se rozhodne žít bez vakcíny. Co mě ale hlava nebere, je ta úporná snaha odpůrců očkování všemožně (si) dokazovat, že vlastně to jsou oni, kdo dělá dobře a kdo je tak zoufale diskriminován. To si fakt tak málo věříte, že musíte konstruovat tak krkolomné hypotézy?

Řekl bych Vám - běžte se bodnout, ve Vašem případě tedy - běžte se nebodnout, ale hlavně už dejte pokoj. Drtivé většině lidí je úplně šumák, že nejste očkovaná a proč. Je to Vaše věc, tak si to nechte pro sebe a věnujte se něčemu užitečnějšímu.

Hezký den!

15 7
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,80
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články