Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Vědec-samouk to velmi pěkně sesumíroval k obrazu svému...prostě se otepluje tak nějak bez příčiny a pak se zase někdy ochladí...Většina opravdových světových odborníků a vědců to ale vidí jinak, definuje příčiny a s ohledem na budoucnost se snaží hledat řešení. Je zajímavé, že poslední etapa oteplování planety začala s nástupem průmyslové revoluce a stále se zrychluje.

3 0
možnosti
LB

Vy jste to snad ani pořádně nečetl. Osobně si troufám tvrdit, že pan Bartoň spíš sumarizoval výsledky mnoha vědeckých studií a ani omylem nevyvozoval závěr, že se otepluje bez příčiny. Jen zdůrazňuje, že přisuzovat tento efekt téměř výhradně oxidu uhličitému je mylné tvrzení. A naopak poměrně rozsáhle uvádí těch příčina a vzájemných souvislostí mnohem více, ovšem to je těmi, co vsadili na oxid uhličitý naprosto ignorováno, protože to nepasuje do jejich "byznys plánu". Na vás byl text pana Bartoně asi příliš složitý, ty grafy, tabulky atd., a tak jste svou poznámku formuloval do podoby "hospodského plácnutí pod vlivem deseti kousků" bez seriózní argumentace.

1 0
možnosti
Foto

V posledních 150 letech, v důsledku spalování fosilních paliv, koncentrace CO2 narůstá a na počátku 21. století již dosahují hodnot kolem 380 ppm. Protože koncentrace stoupla o téměř 100 ppm oproti cyklickým maximálním hodnotám, měla by se podle paleoklimatologického modelu teplota zvýšit téměř o 10 °C. Průměrná globální teplota v posledním století však stoupla jen o 0,6 °C. Z toho lze usuzovat, že teplota na planetě Zemi a koncentrace CO2 spolu přímo nesouvisejí.V souvislosti s poškozováním životního prostředí jsou často zmiňovány emise oxidu uhličitého.Opomíjí se však, že CO2 je přirozenou součástí zemské atmosféry a spolu s vodou základní stavební jednotkou veškeré živé hmoty. Bez fotosyntézy a bez skleníkového efektu by na Zemi nemohl existovat život. Oxid uhličitý v atmosféře není znečištění, či dokonce špína.CO2 se navíc v atmosféře nachází v takových koncentracích, že i když jeho množství roste, na zdraví člověka nemá vliv. Vždyť ve vzduchu, který vydechujeme, je koncentrace CO2 stokrát vyšší než v atmosféře. Nikoho by nenapadlo označit sportovce jako znečišťovatele kvůli tomu, že při své činnosti produkují desetkrát více oxidu uhličitého nežli diváci, kteří je sledují z ochozů.

2 0
možnosti
Foto

U CO2 vůbec nejde o "chemické" znečištění.

3 0
možnosti
JF

J49i33ř68í 65F93o69g98e16l

16. 8. 2021 12:11

Dokud v Bruselu kážou vodu a pijí víno (stálé stěhování se mezi Bruselem a Štrasburgem) mohou mi s nějakým green dealem vlézt na záda.

7 0
možnosti
OZ
JJ

Je to známý blábola, ale dnes se fakt vytáhl:-)

4 0
možnosti
MS

Jde o standardní úroveň výplodů pana Bartoně, jen v oblasti vědy to bije do očí více než v oblasti politiky. ;-)

5 1
možnosti
MM

"Klimatický alarmismus je naprosto mylná teorie" napsal expert pan Bartoň a přes to vlak nejede!! :-/

3 3
možnosti
Foto

Kdyby uvedl nějaké racionální argumenty, bral bych to. Ale tohle...

3 1
možnosti
VV

Jiste pane Bartoni, reditel zemekoule ve vysluzbe preci napsal knihu Modra, ne zelena planeta.

3 2
možnosti
VB

Pokud máte rád hodně tepla, můžete zůstat v klidu. Horší to ovšem bude se zaplavováním kontinentů: kam se postěhuje zaplavená Skandinávie, Nizozemí a další části Evropy, ale půjde o úbytek i mimoevropských obyvatelných území. Kdo ale nemá děti a vnuky, tomu to už může být jedno.

2 7
možnosti
HH

To ej ten selský rozum v praxi...tohle by bylo na diplomku na VŠŽR^

3 1
možnosti
OD

Povídal Institut Vendelína Klause....

Bartoň se nám probudil do termodynamického rána. Jiní tráví deset semestrů tím, aby to rámcově pochopili, Bartoň to vyseděl u ranní stolice.

Génius k pohledání. Takových lidí potřebuje republika více!!;-D

Chybí tam podstatný detail - od koho to génius opsal....

a pak tzv. Hájkův argument - je to dílo Antikrista.

10 6
možnosti
Foto

Vždycky žasnu, jaké bláboly jsou schopni zplodit lidé nepoznamenaní znalostmi...

5 3
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,85
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články