Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

V Londýně se hrál Wimbledon, zápasy ME ve fotbale, a to vše s plnými stadióny... A nikde žádná katastrofa...

0 0
možnosti
Foto

J68o68s75e95f 85B18a38s61l

26. 7. 2021 13:11

Dobrý den, Vaše blogy čtu se zájmem a ve velké většině s i souhlasím s Vašimi názory. Dnes však souhlasit nemohu a to hlavně pro neférový způsob argumentace. Jak vidím nejsem jediný, kdo si všiml toho, jak si fakta vybíráte podle toho, jak se Vám hodí. Není možné srovnávat situaci u nás a ve Velké Británii, kde je v současné době nesrovnatelná míra proočkovanosti obyvatel a to 88% 1.dávkou a 70% i druhou, viz odkaz.

https://coronavirus.data.gov.uk

0 0
možnosti
Foto

To, že je proočkováno takové procento lidí ve V. Británii neznamená nic. Ti lidi co jsou naočkováni mohou dostat covid, údajně slabší formu a mohou jej i přenášet.

1 0
možnosti
OD

Pan Bartoň rád vybírá ty jednotlivé parametry, které se mu hodí, ale přehlíží fakta, která se nehodí.

UK rozvolnilo pravidla, která byla daleko tvrdší než naše a byla - na rozdíl od Česka - tvrdě vymáhána. Navíc, rozvolnění se týká pouze Anglie, ostatní tři lokální vlády ve Skotsku, Walesu a S. Irsku v restrikcích pokračují.

"Freedom day" je jedna strana mince, druhou je povinný covidpas při návštěvě hromadných akcí a tvrdá trasovací politika, která již poslala přes milion lidí do izolace. Statisticky to vypadá nevýznamně, ale ta 1/50 Angličanů v karanténě není rozprostřena v populaci. Týká se selektivně některých profesí, takže supermarkety zejí prázdnými regály, hromadná doprava omezuje jízdní řád pro prostý nedostatek personálu, v karanténě se ocitá čím dál více péčebného personálu v nemocnicích, senior centrech a školách - v Anglii nejsou prázdniny, letní trimestr běží.

Podle posledních zpráv také roste počet pacientů s těžkým průběhem zejména v generaci 30+. Fatality jsou nízké, ale počet mladách (většinou neočkovaných pacientů s "dlouhým covidem" stále roste.

Vláda předvedla další trapný skeř, protože ve chvíli, kdy vyhlásili "svobodu", všichni tři politici stejným dechem dodali, že byli pozitivně testováni a odcházejí do izolace. V izolaci je i UK, letiště Heathrow oznámilo, že za první pololetí tohoto roku odbavilo stejný počet pasažérů jako za 18 dní před covidem.

Myslím, že než okamžitě používat Anglii jako argument bude lepší pár týdnů počkat s názorem. Pan Bartoň zjevně jde po Vojtěchovi, doufejme, že argumentačně bude lepší než paní Czáková. Pokud se tak bojí o naěe duěevní zdraví, měl by přestat vnucovat veřejnosti pocit, že tu proti UK žijeme v jakémsi kriminále. Opak je pravdou - kdyby pan Bartoň prožil covid rok v UK, asi by mu už dávno hráblo.

5 1
možnosti
MS

Velká Británie má mnohem více naočkované rizikové skupiny, takže má k úplnému rozvolnění lepší předpoklady. U nás je půl milionu lidí 60+ bez očkování, i když by většina z nich chtěla. Systém očkování není k těmto lidem příliš vstřícný; řada evropských zemí má neočkovaných seniorů jen pár procent.

2 0
možnosti
Foto

J10a35n 63Š27i88k

26. 7. 2021 9:48

Nevím, zda s těmi duševními problémy je to tak jisté, že mají prokazatelně souvislost s dobou covidovou, jak píšete, že uvádí ČT. Četl jsem někde rozhovor s jedním psychologem a ten říkal, že se obavy z tohoto problému až tak nepotvrzují, čísla duševně postižených jsou v reálu menší než se očekávalo a vypadá to, že nárůst v letošním roce bude obdobný, tak jako v předešlých letech. Ono je to podobné ve všech oborech, finančnictví, vzdělání, apod., hodně problémů se z různých důvodů nafukuje. Pořád se straší co bude, bude, bude, a ono pak když se z budoucnosti stane přítomnost, je to jinak. Což platí pro zveličování ze všech stran shora nahoru a zhora dolů. Hezký den

0 0
možnosti
Foto

Já si počkám tak tři týdny,to je tak vhodný odstup na hodnocení.Ten milion lidí zavřených v samoizolaci asi považujete za normální způsob života....

2 0
možnosti
Foto

Zkuste si srovnat 1 milion z 60 a u nás 10 z 10. V létě lidi neradi umírají, takže jim nákazu dopřejeme na podzim, to bude lepší.

0 0
možnosti
Foto

Tento stát řídí váš guru Babiš. Všechny výčitky a připomínky byste měl směřovat na jeho adresu.:-)

0 1
možnosti
LH

Fakt si někdo myslí že STAN s Piráty nebo SPOLU by se chovali v době Covidové jinak? Zažil jsem chování Pirátů při Covidu v Praze ... díky stačilo....

0 0
možnosti
VB

Myslím, že Češi se jednou v evropské výzkumné studii projeví jako národ, který utrpěl největší deprese, ale ne kvůli covidu, nýbrž kvůli nesmyslnému dlouhodobému omezování jejich práv v době, kdy se v zemích na Západ od nás už žilo více normálně, kdy např. Německo, Rakousko aj. umožnili lidem část kultury, sportu atd. i bez covid-pasu. Neponižovaly své občany tolik jako česká vláda. V českých nemocnicích s 50 000 akutními lůžky je jen 40 pacientů s covid-19.

5 0
možnosti
  • Počet článků 2650
  • Celková karma 31,90
  • Průměrná čtenost 2023x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články