Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mě se líbí, jak si dodnes někteří lidé myslí, že zákazem sprovodí nějaký problém ze světa. Co si myslíte, že by se stalo, kdyby byla KSČ skutečně po převratu zakázána? Vůbec nic, přesvědčení bolševici by si založili jinou stranu, kterou by pojmenovali nějak nekonfliktně a jelo by se dál. Dodnes mají komunisté nejpočetnější členskou základnu, kterou jim ostatní strany politického spektra mohou jen tiše závidět, to si myslíte, že by ti lidé díky nějakému naivnímu zákazu někam zmizeli?

8 4
možnosti

Jako byste nevěděl, že jsou v ODS a dalších stranách! :-)

7 0
možnosti
Foto

Kdyby byli všichni občané disidenty, nebo aspoň pasivní rezistencí dávali najevo negativní vztah k socialismu, tak by po Listopadu nebylo co rozkrádat. ČSR by byla rozvojovou republikou na úrovni státu v subsaharské Africe.

5 11
možnosti
RK

Od chlapce z rodiny aparátčíka tohle hodnocení beru;-D

6 4
možnosti
Foto

Havel byl zvolen komunistickým parlamentem.

4 2
možnosti
MM

A? Kým měl být v té době zvolený? 8-o

5 0
možnosti
Foto

Kdyby ODS šla do voleb sama,do vedení postavila Kubu tak má docela slušnou šanci.

9 1
možnosti
JP

Náprava čehokoliv, co je nemorální, v tomto případě zvýhodnění těch, kteří byli upláceni režimem za špinavou práci, kterou režim inicioval, je v obecné rovině správné. Otázkou je, jak tuto nápravu pojmout, proto vyvolat o tom diskusi je nepochybně pozitivní. Velmi pochybuji, že pan autor četl Jurečkův návrh, jak situaci vyřešit, takže píše o něčem, o čem nemá páru. Jako nadstavbu přidává demagogická tvrzení, což je v jeho případě něco jako povinná jízda.

8 1
možnosti
PK

Pokud chce někde pan Jurečka šetřit tak ať začne u sebe, možností je dosti...počínaje zrušením zcela nepotřebného Senátu, dále může snížit platy všem poslancům, zrušit desítky zbytečných neziskovek a ať nezapomene zvýšit ceny v poslaneckém bufetu......;-D;-D;-D

8 6
možnosti
RK

Bojíš se o důchod, viď?

2 5
možnosti
MV

Komunisté měli být Havlem zakazani - důvody známé. Že se to někomu nelíbí, je vidět i na Vašem prikladu. Nepřekvapuje, ale de facto je podporovat je podle mě "nerozumne".

3 3
možnosti
PB

Myslím, že Havel neměl pravomoc ani politickou sílu je zakázat.

3 0
možnosti
PB

Z vaší strany opět demagogie plná bulvárních obratů.

Tvrdíte se samozřejmostí axiomu, že Lidovci spolupracovali s komunisty, jinde to ještě vygradujete pojmenováním, že s nimi dokonce kolaborovali.

Jenže ono to není vůbec pravda. Národní frontu založili komunisté proto, aby měli veškeré občanské aktivity pod kontrolou, nikoliv proto, aby s nimi někdo dobrovolně, bude-li chtít, spolupracoval.

Každý občanský, sportovní či zájmový spolek musel být povinně členem NF, jinak nebyl uznán. Všichni umělci, i ti amatérští, či lidé na volné noze museli být registrováni pod nějakým takovým spolkem, či jinak organizovaní, jinak nemohli pracovat, vystupovat, nic veřejně vydávat. Například skupina Visací Zámek to "obešla" tak, že oficiálně vystupovala pod záštitou místního sdružení chatařů. Ti ovšem také museli být členy NF. Tedy jste se vlastně dopracoval k tomu, že naše nejznámější punková kapela kolaborovala s komunisty, k čemuž vám gratuluji.

Ale aby té kolaborace nebylo málo, tak i všechny děti, které pilně a povinně chodily do průvodů, klást věnce a vítat papalášské delegace, musely oficiálně oslovovat své učitele soudruhu/žko, čímž se ke kolaboraci připojily. Novomanželé skládali na Městských výborech povinně slib, že budou vychovávat své děti v duchu socialistické morálky, což už byla rovnou vlastizrada. Drtivá většina pracujících byli členy ROH, velezrada. V OP měl každý napsáno, že je občanem Československé socialistické republiky a pod tím svůj podpis. V Ústavě pak bylo dovysvětleno, že jejich vedoucí silou je KSČ.

A teď něco o Protektorátu a o tom, jak dodržováním protektorátních zákonů pod trestem smrti, kolaboroval Český národ s nacisty...

29 4
možnosti
AL

Ano, souhlas. Komunisti skutečné lidovce pozavírali do lágrů, pokud je rovnou nepopravili, a na vedoucí místa dosadili osvědčené straníky, co si hráli na lidovce. Řadoví lidovci mohli pořádat zájezdy na poutní místa, organozovat sběr starého papíru, ale běda, kdyby se pokoušeli montovat do politiky a snažili se tvořit byť jen náznak opozice vedoucí úlohy Strany.

7 1
možnosti
Foto

Souhlas, ale troufal bych si tvrdit, že většina voličů obě koalice stále považuje za menší zlo než ANO.

1 0
možnosti
JD

J25a56n 92D79o26u83š34e33k

8. 7. 2021 8:35

Já si toho všiml na stránkách ODS a musím říct že mě to tam ani nepřekvapilo. Myslím, že pod vedením pana Fialy je ODS jen banda zoufalců. Potíž je v tom, že takhle začínám smýšlet o všech partajích které se budou ucházet o naše hlasy.

6 4
možnosti
PB

Ono ale jde o to, že tzv. "zasloužilí", tedy pro režim, mají k výpočtu důchodu jakýsi komunistický bonus. Tedy důchod navýšený o extra zásluhovou částku z dob komunistů.

A jen tak pro pořádek, Petr Fiala je nejlepším předsedou, jakého ODS kdy měla. Mluví rozumně, kultivovaně a věcně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články