Diskuse

Český Floyd

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

I17v47a64n 58M73i12n71á20ř

24. 6. 2021 18:53

Je velmi zvláštní, že si kritici těchto postupů vůbec nepřipouštějí skutečné ohrožení policisty, který je nucen rozdivočelého feťáka paralyzovat. Zdálo by se, že předepsané držení je jakousi demonstrovanou brutalitou - což je však nesmírný omyl ! Policista je celou dobu vystaven reálnému nebezpečí a ohrožení života - v případě, že by zajišťovací chvat uvolnil. Zfetovaný a rozuřený pachatel, (zločinec?) dokáže vyvinout enormní sílu a použít jakýkoli zákeřný prostředek, pokud by vycítil svou šanci. Smrtelně nebezpečné - je v podobných případech pokousání.

26 0
možnosti
DR

Zdivočení feťáci sa paralýzujú paralyzátormi zo vzdialenosti 5 m § Jedne rana a aj vôl ide do kolien a je ako teliatko.

0 8
možnosti
Foto

Policejní zákrok byl v pořádku, za sobotní smrtí 45letého muže v Teplicích nebyl zásah, ale předávkování drogou a následný zdravotní kolaps. Postup hlídky včetně použití chvatů a hmatů příčinou úmrtí agresivního muže nebyl. Ve čtvrtek to na tiskové konferenci uvedlo vedení krajské policie. Generální inspekce bezpečnostních sborů případ prověřovat nebude.„Podle prvotního vyhodnocení orgánu vnitřní kontroly Policie ČR byl postup hlídky v pořádku a v souladu se zákony,“ konstatoval krajský ředitel Policie ČR v Ústí nad Labem Jaromír Kníže,. „Použili hmaty a chvaty adekvátní situaci na místě. Dotyčný poškozoval majetek, snažil se ublížit si a také napadl policisty. Proto mu byla po zpacifikování nasazena pouta,“ doplnil náměstek ředitele Zbyněk Dvořák.

18 0
možnosti
JL

Určitě bych nesrovnával to, že vojáci umlátili chyceného vraha jejich kolegy (pracovali na něm neprve 2 Češi, pak 8 Američanů, zmlácený byl ale podle svědka už po výslechu Čechů. Kdo ho zabil se tady těžko určí, asi je to nemožné.) a policisty, kteří podle předpisů obklopeni houfem Romů pacifikují, resp. zatýkají zfetovaného výtržníka. (Zatýkaný byl podezřelý z výtržnictví, protože to auto rukou těžko poškodil.) Nikdo ho tedy nemlátil jako vojáci Afghánce, ale zatýkání proběhlo podle předpisů, čili zákonně. Poikud to někomu vadí, že zakleknutí více policistů může způsobit smrt, ať v USA nebo u nás, je na místě, aby lékaři přezkoumali tyhle věci a doporučili třeba policii, aby zaklekání nepoužívala, nebo je používala jen limitovanou dobu. Otázka je co pak budou policisti dělat v případě zfetovaného agresora? Mohou ho prostě zmlátit obušky, taerovat, střelit do nohy, omráčit pažbou revolveru. Pak to bude pro místní Romy a AI OK?

30 0
možnosti
RK

R91a44d32e96k 95K42o43h60u45t

24. 6. 2021 19:52

Ta pažba by byla v pořádku s ohledem na video jak dává hlavičky oknu auta.

1 0
možnosti
ZH

Vám nejspíš unikl tento článek (a hlavně video v něm): https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/teplice-incident-zakrok-policie-zakleknuti-rom-cesky-floyd.A210624_100419_domaci_remy

Ten narkoman byl totálně vypatlaný. Na důsledky svého jednání mohl velmi snadno zemřít i bez jakéhokoliv dalšího zásahu.

22 0
možnosti
MB

Policejní instruktor ukazuje princip zakleknutí při zajištění osoby.

facebook.com/TacticalTraining.cz/videos/550546232515030

Dole na stránce je ještě podobné video, pan Černý zaklekne útlou dívku a potom malého kluka. Oba to kupodivu přežijí...

6 0
možnosti
Foto

V novinách čtu - Rada Evropy - okamžitě vyšetřete smrt Roma v Teplicích! Napadá mne, to jsme v Evropě za takové nýmandy, že nějaká Rada Evropy nám může poroučet takové samozřejmosti, které se v každé civilizované zemi po každém takovém úmrtí prověřují? To si snad o nás myslí, že jsme hotentoti, kteří to nechají plavat?

46 0
možnosti
JS

Slezte z toho stromu o něco níž.:-P tak asi takhle nás vidí F, GB, B, NL .....

3 1
možnosti
MS

Žádný český Floyd se nekoná a ani nemůže. V USA je z videa vidět, že jim Floyd zkolaboval přímo na chodníku a záchranáři na nosítka nakládali bezvládné tělo. Tedy obvinění ze zabití je na místě, protože zakleknutí bylo provedeno špatně. A že bylo provedeno špatně je vidět i ve srovnání fotek v článku na IDnes, kde se k zákroku vyjadřoval elitní policista, který tyhle chvaty cvičí na policejní akademii.

On je problém udržet koleno, aby nesklouzlo do důlku mezi krkem a zády, když pachatel sebou mrská a klade odpor a na videu je krásně vidět, jak klečící policista v Teplicích neklečí na krku, ale mezi krkem a lopatkou. Taky není z Teplického videa poznat na kterém koleni měl váhu svého těla, což v americké fotce je vidět zřetelně, že klečí přímo na krku.

Spíš je třeba dávat si pozor na hnutí "autonomní akce". Z jejich webu je evidentní nenávist k policii a nerespektování jiného názoru, než svého vlastního, což dali přímo do pozvánky k demonstraci, která stejně skončila fiaskem. Nebudou tolerovat samozvané vůdce, tedy očekávají tupé stádo ovcí bez vlastního názoru. Tahle sebranka nebude respektovat závěr vyšetřování, když nebude podle jejich představ, takže zástupkyně ombudsmana a rada Evropy může dohlížet na co chce. A stejně jako se Hamáček s Babišem vyjádřili před závěrem vyšetřování, tak předem se vyjádřili i aktivisti s Romeou, kde pro změnu tvrdí, že zákrok byl nepřiměřený, brutální a vražedný a středeční demonstrace byla slovně formulována "proti brutalitě", nikoli "za nezávislé a spravedlivé vyšetření zákroku". Tedy neobjektivita a ignorace jakéhokoli vyšetřování je na obou stranách. Nechci aby vyšetřovali zaujatí znalci, ale ani nechci, aby o vyšetřovaní rozhodovali nikým nevolení anarchističtí křiklouni z ulice.

4 3
možnosti
Foto

Jak v USA potvrdily 3 lékařské zprávy v případě G. Floyda, zakleknutím nelze prokázat jako příčinu smrti. Nechápu, co kdo chce vyšetřovat v Teplicích. Zemřel na předávkování. Tolik pitevní protokol. Úspěšně se profetoval k smrti. Nikdo v celém světě na zakleknutí nezemřel. Zakleknutí se učí i u nás na Policejní škole.

16 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
43 0
možnosti
MB

Je fantastické sledovat přistávání sond na Marsu! Je fantastické si vůbec připustit - ve 21 století, někdo začleňovat někam? Je fantastické, kdy cikáni, vytváření majoritě pracovní příležitosti! Od úředníka, přes specialisty, asistenty, komise, rozpočty, náklady - jejich komise ...

Problém se snadný, vede přes vzdělání jejich omladiny-. Problém je nesnadný, nechtějí! Školní docházka je bezplatná, od 1774! Kdyby se zjevilo v ulicích nebezpečné zvíře ze ZOO - Uspat, odlapit, zastřelit. Jakmile se objeví zvíře mluvící - Zřídí se další komise a mocná diskuse. :-)

22 0
možnosti
JR

J35a91n 15R38á50ž

24. 6. 2021 10:19

Jen obtížně lze vyvrátit rozšířený názor, že kdyby zdrogovaný agresor, který se praštil do hlavy při ničení auta, po té sebou v křeči praští o chodník byl "nesnědý" spoluobčan, rozhodně by zákrok policie nebyl tak komentován.

PS. Včera jsem slysel vystoupení nějaké paní v televizi, které po tom agresivním vyvádění co zadržení předcházelo, vypadalo spíše jako komická vložka. Ona s vážnou tváří tvrdila, že to byl hodný mladík, který nikdy drogy nebral a poctivě pracoval.

32 0
možnosti
JH
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články