Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A22l90e51š 93N62o12v27á90k

21. 6. 2021 11:34

že je Klaus jedním z největších českých politiků je neoddiskutovatelné. A to od roku 1992 vládla ČSSD celkově delší dobu než ODS...:-)

0 0
možnosti

Je už příznačné, že komunisté či "provýchodní " lidé jako je bloger Bartoň či prezident Zeman se vždy zastávají proruského a protievropského Klause. Rusku jde jen o jediné - rozbít nebo alespoň oslabit EU a podle hesla rozděl a panuj znovu ovládat střední Evropu. V Česku k tomu mají dost pomocníků - Klause. Zemana, komunisty, SPD....Ale naštěstí nastupuje mladá generace a zdá se, že se naše prozápadní cesta nezvrátí. A zmiňovaný Nečas? Ten by snad ani neměl vylézat ven, je trapný příběh předčil i jihoamerické telenovely.

3 1
možnosti

Nevím, nevím, jestli svůj výrok -vzhledem k tomu, jak se to v západní Evropě, potažmo v USA vyvíjí - nebudete za pár let upravovat.Mě se ta dřívější západní Evropa přece jen zamlouvala podstatně víc. Například z Francie, kde jsem byl v 95-tém s rodinou na dovolené, jsem byl nadšen. Teď bych váhal, zda se tam vypravit.

0 0
možnosti

Václav Klaus byl jeden z mála českých politiků, kterého jsem si vážil. Škoda, je pro mne smutné, že léty ztrácí kredit, že zjevně nedokáže žít v ústraní.

1 2
možnosti

Byla by škoda, kdyby žil v ústraní!

3 1
možnosti

A co má Saša říkat, když je ODS forever? Pan Bartoň si dal práci a našel konečně někoho, kdo Velkovezíra pochválil.

Trochu tu lžeme, ODS byla založena proto, aby se VK mohl vymezit vůči Havlovi - ne naopak a dále žila jako nosný stupeň karierní rakety, která VK vynesla na politickou oběžnou dráhu a pak byla odhozena jako nepotřebný šrot.

Ten váš Šlechtův puč byla jen přirozená reakce okolí na zjevné chcípáctví pana Nečase, koneckonců Sobotka v SD byl to samé...

Míru "ekonomických zásluh" VK lze kvantifikovat rozsahem jeho amnestie.

A nakonec, kuponovku vymyslel Tříska, Klaus ji jen nedokázal prodat jako politik přímo lidem, tak nastoupili hoši z Harvardu s "jistotou desetinásobku" a tím se z toho stala jedna velká zlodějina. Jak znám přesvědčivost VK, když chce, musím si myslet, že ta kuponovka měla dopadnout přesně tak, jak nakonec dopadla.

Víte Bartoni, vy pováleční baby boomeři jste od nás v roce 89 - tehdy mladých - dostali "klíče" od této země. Dnes, když vidím plody vašeho snažení, jsem si jako padesátník - otec jist, že je čas vás poslat do důchodu.

Je čas se zbavit zlých dědků a konečně mentálně vstoupit do 21. století.

Váš blábol o Covidpasu mne o tom přesvědčil. Být zlomyslným sobcem není žádné lidské právo nýbrž diagnosa.

4 4
možnosti

A56l83e85š 47N54o94v97á73k

21. 6. 2021 11:24

Výrobce vakcín nenese odpovědnost.

Vláda nenese odpovědnost.

Vakcinující lékař nenese odpovědnost.

Ale pokud se nechcete dát naočkovat, jste zlomyslný sobec?:-)

0 0
možnosti

Kuponová privatizace byla sice zajímavá metoda - ale zázraky nepřinesla. Spíš podvody. Polsko i Maďarsko se bez ní obešlo, v "DDR" ji nepotřebovali též, ale tam byla jiná situace (Treuhand).

2 0
možnosti

Ne vždy s Vámi souhlasím, ale pro dnešek R^

1 1
možnosti

Seznamu věřím datum a občas i předpověď počasí.

1 0
možnosti

Budu se opakovat, asi jsem to již tady psal ale , VK je pro mě asi naše nejrozporuplnější osoba po sametu, nevím, zda bylo možno za daných okolností realizovat hospodářské reformy v devadesátých letech minulého století lépe, každopádně ale nikdo nevystoupil se stejně uceleným a věrohodným alternativním programem, který by dokázal politicky prosadit.

Po listopadu roku 1990 bylo zřejmé, že politici postrádají vizi dalšího společenského vývoje. V této době vystoupil Václav Klaus se svou představou standardní demokracie založené na soupeření politických stran. Vybudoval první skutečnou pravicovou stranu, která byla dlouho hlavní silou politických a ekonomických reforem.

Václav Klaus se bezpochyby, jako každý politik, vícekrát mýlil a některými osobnostními rysy si zbytečně odcizil řadu potenciálních stoupenců. I to péro ze státní návštěvy mu nepřidalo na popularitě. Jsem nicméně přesvědčen, že jde o nejvýraznějšího českého státníka po roce 1989. Mediální ostrakismus, jemuž je vystaven, si nezaslouží a naaranžované kauzy od Bakalových novin též...

O údajných chybách a nedostatcích Václava Klause nemá smyl psát, bo protože jich případný zájemce nalezne v mainstreamových médiích, Bakalových ,Sorosových nepřeberné množství a i tady se najdou žlučovití vševědové viz i níže..

Přeji mu zdraví a pohodu

4 0
možnosti
Foto

"Bezesporu, Klausova role v ekonomické transformaci byla nezastupitelná a jeho pověstný tah na branku příkladný.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=772138";

Tah byl pověstný, jenom to byl vlastňák.

Když budeme porovnávat jeho plusy a mínusy, tak se obávám, že těch mínusů je poněkud víc. Kdyby nic jiného, tak jeho amnestie pro ekonomické mafiány se nutně jeví jako SUPERMÍNUS.

2 2
možnosti

J61i18r96i 37B39o77r

18. 6. 2021 10:44

Musím se smát jak je to časem všechno jinak. Co kdyby Nečas prohlásil " já nikdy neodejdu, pamatujte si nikdy".

3 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,73
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články