Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bohužel se musím přiklonit spíše do tábora názorových oponentů.

Kauza Feri je zcela jasná - jako student se choval nevhodně a překročil hranice. S tím nemá hnutí Me Too nic společného, resp. pak bychom každé oznámení o sexuální obtěžování a násilí mohli přičítat tomuto hnutí. Že se vzdal mandátu, určitě není třeba oceňovat, to by mělo být samozřejmostí. No a TOP za to zaplatí svou cenu v podobě poklesu preferencí (i když nešlo o průšvih strany). Toť vše, vyřešeno.

Kauza Hamáček tak jasná není - Hamáček totiž neustále mlží a lže. V diplomacii jsem pracoval 25 let, ale že by se někdy musela kamuflovat cesta velvyslance do Prahy tím, že se bude připravovat cesta ministra vnitra druhým směrem, to je nad mé chápání. Co Hamáček opravdu připravoval, tak bude spíše jen více či méně pravděpodobným konstruktem (i přes tvrzení senátora Lásky či nejrůznější dílčí informace včetně těch z Hradu), pokud on sám nepřizná barvu. Jeho selhání je ale nezpochybnitelné a stále se to musí řešit.....

Hlavní rozdíl v obou kauzách je ale také v tom, že kauza Feriho byla ojedinělá, zatímco Hamáčkova jen jedna v dlouhé řadě, takže je dost těžké odhadovat, jestli vůbec bude mít větší vliv na pokles preferenci ČSSD, které už i před touto kauzou byly pod 5%.

0 0
možnosti
ZZ

Hamáček moc chtěl jedenkrát - a nedokonal svůj záměr.

Feri moc chtěl mnohokrát - a vždy dokonal svůj záměr.

Rozdíl je tedy značný.

:-)

2 0
možnosti
Foto

Oba dva případy nelze srovnávat. Průšvih Dominika Feriho je ryze soukromý a a nemá dopad na politiku. Průšvih Jana Hamáčka znevěrohodnil zahraniční politiku České republiky. Oba dva se hájí stejně, že se ničeho nedopustili a že se budou bránit soudně. A příznačné je, je že nejvíce odsuzují Feriho dva ministři za ČSSD Jakub Kulhánek a Jana Maláčová - snad se tím trochu zapomene na Hamáčka.

8 2
možnosti
ZZ

Neprožívejme to tak.

Teď už snad bude policie konat a nezamete to pod koberec a uvidí se, jestli případy budou odsouzeny, či nikoliv. To my už nijak nezměníme.

Stejně tak nějaký Hamáček je celému zahraničí naprosto ukradený, stejně jako to, jestli od Putina něco doveze, nebo něco ututlá. V neděli jsem měl dlouhý hovor s německými přáteli - a ti se vyloženě smáli tomu, jaké problémy řeší naši politici, kteří si mylně myslí, že je bedlivě sleduje celý svět. ČR je jim prý naprosto ukradená, stejně jako Polsko, Maďarsko, Slovensko ...... Bude to prý trvat ještě hodně dlouho, než nás budou Němci brát jako Rakousko - a tomu se dodnes Němci většinou jen vysmívají.

;-D

1 0
možnosti
PK

Omyl, ať učiní pan Hamáček cokoliv s budoucností ČSSD to nic neudělá a je to absolutně bez vlivu, o příkrém pádu této naší nejstarší politické strany je rozhodnuto již od doby pana Sobotky...a páně Feriho kauza nadílka ze Západu,Mee too a další pochutiny, no shrnul bych to pod heslo „programový úprk od zdravého rozumu”,,

2 0
možnosti
AN

A56l31e41š 74N15o36v63á34k

27. 5. 2021 12:37

třeba po odchodu Feriho preference Spolu vzrostou...

0 0
možnosti
ZZ

Říká se že:

Hamáček chtěl a neudělal to - a za to je popotahován a

Feri nechtěl a udělal to několikrát - a za to bude popotahovat druhé

;-D!!

6 3
možnosti
Foto

P14e93t59r 17O27m13e49l56k66a

27. 5. 2021 11:06

Pane Bartoni, situace kolem Hamáčka je už zcela jiná (viz prohlášení senátora Lásky), ale klidně spěte dál.

10 1
možnosti
ZZ

;-D;-D;-D

On chtěl, ale svůj skutek na rozdíl od Feriho, nedokonal.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

A Vy byste si přál, aby Vaše dcera někoho s chováním, jaké předváděl Feri, na nějakém mejdanu potkala...?

4 1
možnosti
JB

J56i62r70i 33B56o12r

27. 5. 2021 11:49

Jestli vaše dcera bude chodit na mejdany na tak si buďte jist že tam někoho takového potká. A ne jednoho. Jste trochu naivní." Čo si představujete pod takym slovom mejdan?"

5 1
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,85
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články