Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Zasloužená karma.

0 0
možnosti
JM

Já bych všechny ty mesesy zakázal...;-D

2 2
možnosti
JM

Došlo na má slova! ;-D

0 0
možnosti
MM

Nejsem odborník, stejně jako vy, ale fakta o průběhu pandemie u nás a její řešení dávám za pravdu podle mne člověku c oboru fundovanému, tedy panu Smejkalovi.

Můj handicap je asi v tom, že nejsem zarputilým příznivcem ANO

8 8
možnosti
PK

Smejkal není ani studovaný, ani akreditovaný epidemiolog. Epidemiologů tu máme spoustu a většina z nich extrémistické Smejkalovy názory nesdílí.

7 3
možnosti
PP

Máte pravdu, až na ty školy. Byli to Němci, kteří první řekli, že virus se šíři díky otevřeným školám přes bezpříznakové děti na rodiče a dále. Online výuka může být i lepší než klasická. Záleží na učiteli. Bohužel u nás na to téma rozumují ti, kteří nikdy online neučili. Viz odborníci z různých stran a mají i billboardy. Kolik voličů tím odradí? Samozřejmě ty, kteří vidí ideál výuky v dobách Marie Teresie, tím získají.

0 7
možnosti

Online výuka má své místo možná ve vzdělávání dospělých, pro děti a mládež jako doplněk, v některých předmětech menší, v jiných větší. Sebelepší učitel nemůže elektřinu a botaniku vysvětlovat lépe na dálku než když je v kontaktu s žákem a může provádět experimenty a nosit živé rostliny (nebo chodit se studenty za těmi rostlinami do přírody). To je fakt, který nemůžete zpochybnit. Vybral jsem tato dvě témata záměrně, protože právě to teď na gymnáziu probírám.

7 1
možnosti
PK

Zde s vámi musím naprosto souhlasit. Průběh epidemie závisí jen a pouze od toho, jak k tomu přistupují lidi. Šíří se jen natolik, nakolik lidi v soukromí omezí styky - návštěvy, večírky, oslavy, ... a nakolik třeba vnímají situaci v práci a dokážou v určitých situacích třeba správně použít nebo naopak zbytečně nepoužít respirátor.

A v naší zemi je skutečně ta ochota zcela minimální. Myslím si, že na jaře 2020 celkem ochota byla, a díky tomu se epidemie uťala hned v zárodku. Ale možná to bylo také tím, že přišla na konci sezóny respiračních viróz.

Od podzimu už je ale ochota lidí naprosto zanedbatelná. Mám za to, že to je způsobeno částečně tím, že zde převažuje ten způsob myšlení, že se každý má starat sám o sebe, moc tu nefrčí kolektivní řešení nějakých cílů. A částečně tím, že vláda přistoupila k tomu nejhoršímu možnému způsobu NEřešení: ve všem lidem lhát, nevysvětlovat, jak se viróza šíří. Nezaměřit se na vysvětlování, že z 90 % situaci řeší omezení styku v soukromí v bytech. Postupovat stylem nouzových stavů a zakazování, zakazování, zakazování a trestání. Neřešení náhrad škod. Zakazování takových věcí, které nemají žádný vliv na šíření, jako jsou obchody, či minimální vliv, který lze celkem pěkně kontrolovat a naopak využít, jako jsou školy.

V tomto kontextu jsou prakticky všechna vládní opatření pouze devastující a nic neřešící. V tomto kontextu jsou i žvásty a výmysly MeSESu zcela mimo a pouhé pohádky.

Proto to perfektně zvládlo třeba Švédko, které se zaměřilo právě na to vysvětlování a přimění lidí omezit kontakty, ale nepřistoupilo k nic neřešícím plošnám zákazům a rozkazům.

A právě kvůli tomu, že situaci široce vnímám a umím si logicky vysvětlit všechny kroky a souvislosti, jsem z celé té roční frašky naprosto frustrován. Cítím jen bezmoc, jaké zbytečné a nesmyslné škody tu vláda páchá, a cítím jen smutek za své děti, jak neskutečně jim vláda ublížila. ;-€

8 1
možnosti

Švédsko je celosvětově na třetím místě za ČR a USA v počtu nakažených na počet obyvatel a tomu říkáte, že něco perfektně zvládlo?!

Šestkrát více než sousední srovnatelné Finsko!

2 1
možnosti
RK

Takže čísla máme jedny z nejhorších na světě a to se nebavíme o absolutních číslech, ale spravedlivě o mrtvých na sto tisíc obyvatel. No a pan Prchal nám tu prostřednictvím autora vysvětluje, že je to jinak, protože jsme se vyhnuli kolapsu nemocnic. No ty koky, to ještě na někoho funguje?8-o

13 7
možnosti
Foto

Řekl bych, že je to způsob, jak opět postupně obracet všechny odpadlé na pravou ANO víru. A je to stále stejné. Zpochybnit všechno, protože potom se snáze věří vzletným prohlášením typu "best in covid".

Hledání údajných nepravd a lží ve slovech p.Smejkala je úsměvné ve světle toho, jak se prezentuje dnes a denně prakticky každý člen vlády v čele s premiérem.

3 0
možnosti
Foto

I28v20o 92C70i68l40i75c61h

18. 5. 2021 8:47

Plný souhlas a karma R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články