Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Pan premiér na úrovni EU nemá moc dobrou image. Hrad rovněž.

9 6
možnosti
Foto

Paní Bošková, jako novinářka už byste za ta léta mohla vědět, že o úrovni toho, nebo tamtoho to není. EU si hraje na Evropského hegemona, ale pokud jím má být, měla by tak vůči zbytku světa vystupovat, tzn. jednotně, ať si ten který politik v jejích strukturách zajídá sebevíc.

Takhle jen ujistila Putina, že ten to dělá dobře a v zásadních věcech proti němu EU nepůjde, protože se bojí, aby nepřišla o výnosné kšefty.

7 4
možnosti
JL

Je to stejně jen gesto, pokud nevyhostíte příslušníky tajných služeb s diplomatickým krytím - ale i pak je to jen částečné řešení. I kdyby BIS měla fotku Rusa, který někam dává výbušniny, Rusko by řeklo, že je to zfalšované. Jediné řešení je prostě, aby tajné služby pracovaly intenzívně.

0 0
možnosti
VB

EU se nebojí: ty slušné státy jsou na Putina připravené, ty méně slušné (např. maďar. premiér Orbán) si Putina nechtějí rozzlobit. Některé země již před zveřejněním Vrbětic vyhošťovaly, potřebují mít v Rusku určité zázemí z více důvodů. My jsme si udělali navíc ostudu mj. proslovem z Hradu. Kdyby tam byl V. Havel, EU by se vyjádřila silněji v náš prospěch (ale mně stačí už to, co nyní EU udělala). Místo gest je ale třeba se ještě lépe připravit na potenciál. i faktické špatné skutky totalit. režimů, nejde jen o Rusko, navíc jsou evrops. země oslabované i zevnitř (viz Francie).

1 1
možnosti
AN

A94l40e55š 45N94o34v96á16k

11. 5. 2021 8:14

někteří členové EU už "diplomaty" vyhostili...EU samotná nemůže diktovat jednotlivým státům, jakou mají mít zahraniční politiku.

0 1
možnosti
MK

Třeba jako Německo, že? Ani jednoho. ;-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,92
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články