Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Bobošíková zatoužila po křesle ředitelky ČT. Tak se snaží. Lipovská jako její zaměstnanec v "Institutu svobody a demokracie" v tom sehrává roli užitečného mamlase.

Obě sázejí na to, že ve společnosti existuje část lidí, kteří nemají ČT rádi. Proto to divadlo s ochrankou. Gopas byl jen záminka.

10 4
možnosti
Foto

Částka byla opravdu směšná a o žádný utajovaný střed zájmů nešlo. To jsou jednoduchá fakta. Ta hysterická komedia s ochrankou byla od dua Bobošíková - Lipovská opravdu trapná. Není překvapení,že zde tento pochybný hradní "katolický" spolek obhajuje největší zdejší agitátor Zemana a Babiše....Jak už jsem psal minule. Až zmizí Zeman, zmizí i ta špína hromadící se kolem něho....

12 11
možnosti
Foto

Trvám na tom, že nejsem ve střetu zájmů a že na tom, že od devadesátých let vlastním podíl ve společnosti GOPAS, která poskytuje IT školení, není nic nezákonného ani nemorálního. Naopak krok, kterým radní Lipovská postoupila jakési materiály k posouzení Bezpečnostní radě státu vedené premiérem a bezpečnostním výborům parlamentu, považuji za extrémní výraz politizace agendy Rady ČT,“ reagoval šéf televize. https://www.forum24.cz/nejde-jen-o-televizi-ma-zjisteni-presahuji-do-roviny-bezpecnosti-statu-odtajnila-radni-lipovska/

7 1
možnosti
Foto

Co za tím vším asi tak je? Souboj mezi radou, resp. její částí, a ČT, tedy jejím vedením. Všemi prostředky, jak je zvykem, a nejen v tomto případě. I bitva o korýtka a sesle. Mnohých. A TAK SE TO ,,MYDLÍ";-)Podle zákona o České televizi do působnosti Rady ČT náleží kontrolovat účelné a hospodárné využívání finančních zdrojů a majetku České televize, schvalovat rozpočet České televize, přehled pohledávek a závazků a účetní závěrku České televize. Jak uvádí Nejvyšší kontrolní úřad, jediný, kdo může kontrolovat hospodaření České televize, je Rada ČT. NKÚ může kontrolovat pouze hospodaření s televizními poplatky, a to buď z vlastního rozhodnutí, nebo pokud o to požádá Poslanecká sněmovna či některý z jejich orgánů. Sama Rada ČT o kontrolu NKÚ požádat nemůže. Pokud by Rada ČT ale kontrolu podle zákona o České televizi nevykonávala, může být Poslaneckou sněmovnou odvolána. Atd.

7 1
možnosti
Foto

P.S.:Veřejnoprávní médium (nebo také médium veřejné služby) je označení sdělovacího prostředku, které má příjem z veřejných peněz a právně definovaný rozsah a povinnosti. Cílem jejich provozování je zabránit zneužití médií politickými stranami a podpořit média, jako čtvrtý pilíř demokracie. Ovšem, leckdo si fce takovýchto medií vykládá po svém, resp. jak se komu zrovna hodí;-)

7 0
možnosti
MM

Lipovská před svým zvolením do Rady ČT, zpochybňovala, v souladu s Institutem V.Klause, smysl existence veřejnoprávních médií.

V tomto smyslu hraje dále svojí roli, údajný střet zájmu ředitele Dvořáka je součástí této hry.

Od PR pana Babiše příznačné.

13 6
možnosti
JH

Tentokrát musím uznat, že ze strany veřeřejnoprávníků šlo o opravdový majstrštyk!:-)

7 3
možnosti
Foto

ČT je skutečně moloch, co by potřeboval řadu výrazných změn.

Ale pani Lipovská , v zádech s paní Bobošíkovou, zcela určitě nejsou těmi, kdo by zaručoval snesitelný výsledek.

8 2
možnosti
Foto

:-)Na rozhovor s Hanou Lipovskou už reagoval například radní České televize Zdeněk Šarapatka. „Kde jsou v téhle taškařici hranice pro ústavní léčbu a kdo nařídil policii sehrát za naše peníze v té fantazmagorii kompars, by ale mělo zvednout ze židle ministra vnitra Jana Hamáčka a opozici ve sněmovně,“ prohlásil s tím, že slova Lipovské jsou naprosto šílená.

7 4
možnosti
JP

J76a52n 42P58a23v17l90í48k

11. 4. 2021 10:26

Aféru Lipovská si vytváří tato radní nasazená na špinavou práci vůči ČT sama svou činností. Ono nejde o nic menšího, než zlikvidovat nezávislost ČT a po vzoru Maďarska a Polska podřídit zpravodajství vládnoucím politickým stranám. Znepokojení nad tím již poukázaly instituce jako Evropská vysílací unie a naposledy Global Task Force for public media. Nikdo nezpochybňuje potřebu zkoumat obvinění, které slečna stylizující se do prokurátorky pod policejní ochranou roznesla po všech možných institucích a až v poslední řadě na plénu Rady ČT vůči řediteli ČT, nicméně ve slušné společnosti má právo obviněný se k věci vyjádřit, což na zmíněné akci slečny prokurátorky pod policejní ochranou nebylo možné.

13 4
možnosti
Foto

Ostatně Standa Berkovec, který se nejprve za kádrování omluvil, se později vzpamatoval z leknutí, ve volební komisi setrval, a pokud jsem jeho slova správně pochopil, netají se kritériem pro volbu radních - řečeno po staru: Jak strana a vláda káže.

8 0
možnosti
Foto

Podstatou věci je, že aby byla aféra Dvořáka shledána aférou, musí se nejdříve vyšetřit, zdali se stalo něco, co bylo v rozporu se zákonem či jen s etikou. Těžko může stačit, že někdo někoho na základě nějakých konstrukcí obviní, kdežto v aféře "Lipovská" není co dokazovat. V jejím případě je ten tyátr i porušení pravidel Rady ČT, tedy i zákona, naprosto zjevné.

11 5
možnosti
Foto

;-) As nejvyšší je čas, zas, vzít třeba Rumla, pohorky a spacák, a vyrazit. Do ČT, anebo, snad, před pracák?;-)

6 6
možnosti
Foto

... a pro vás, pustit si objektivní zprávy Bobovize;-D;-DR^

5 3
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,70
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články