Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

"Když by na východě Ukrajiny opět vypuknul konflikt, půjde NATO Ukrajině skutečně na pomoc? Bude NATO riskovat globální konflikt s Ruskem?"

To spíš na ten konflikt s Ruskem využijí ušáci po těch jejich politických žvástech a "neochvějné" podpoře, samotné ukrajince. Kudla do zad svým naivním spojencům je totiž v poslední době jejich specialita.

1 0
možnosti
Foto

Pan autor už ten chomout nasazen má. ;-(

1 2
možnosti
LB

Já po ránu nechci být jedovatý, ale vážně si myslíte, že to vaše "poštěkávání" obsahuje nějakou argumentační logiku k tématu tohoto blogu? Já si dal po vystoupení poslance Bartoška ve sněmovně, kdy ten předvedl doslova hysterický výstup na téma "Rusko=bezpečnostní riziko dostavby Dukovan" a dohledával jsem si fakta. Detaily psát nebude, je toho hodně, ale ve výsledku se skutečně jako bezpečnostní riziko ve srovnání s jádrem jeví ten zmiňovaný plyn. Jednoduše proto, že kohoutek plynovodu lze zavřít takřka okamžitě a je problém, kdežto zásobu jaderného paliva má každá elektrárna na léta dopředu. A nakoupit uran lze relativně snadno na světových trzích nezávislých na Rusku. Zkusil jsem Bartoška "občansky" interpelovat, aby tu bezpečnostní hrozbu trochu konkretizoval, zatím bez odpovědi; ale to mě nepřekvapuje. Myslím, že problematice jádra ve skutečnosti moc nerozumí a to se pak těžko argumentuje.

3 0
možnosti
JL

Pan Barton upozornuje na scenario ktere by vzniklo kdyby, budto Rusko napadenim Ukrajiny, nebo Cina napadenim Taiwanu vzniklo. Dle neho by Zapad jen stekal. Upozornuju pana Bartone , ze neco takoveho uz tu bylo,

V roce 1962, pote co Chruscov rozmistil na Kube rakety s atomovymi hlavicemi stredniho doletu. US prezident zareagoval namorni blokadou Kuby, karantenou v niz se vsecky lodi smerujici na Kubu by se musely podrobit inspekci nakladu. Chruscev vyhrozoval, za ruske lodi US blokadu prorazi... Nakonec ustoupil a rakety stahl.

Myslite kdyby v pripade primeho ohrozeni Taiwanu Bidet rozmitil kolem Taiwanu US Navy, zeby Cinane, aby mohli provest vojenskou akci-invazi Taiwanu kterou vyhrozuji pokusili americkymi lodmi prorazit? Co by tim ziskali? V nejlepsim pripade totalni bojkot vsekereho cinskeho vyvozu a konec "cinskeho zazraku". O tom nejhorsim se bojim uvazovat. Zbyva jen doufat, ze tak daleko to nikdy nedojde.

1 0
možnosti
PB

..... my v tem "chomoutu" vod spuštění Dukovan aj Temelína sme nepřetržitě víc jak třicet jařin,- vono to asi pravdě a lásce nedochází, ale už plnejch 30 let tady budujem demokratický, svobodný, humánní a liberální kapitalismus,- aktivně bojujeme proti komunismu, despotismu, diktaturám, bolševikům, fašistům, rasistům, xenofobům a hlavně proti tzv. "řízené demokracii" v Rusku. A za celejch tech třicet járů v ruským atomovým chomoutu nedošlo k jediný havárii, sabotáži, destrukci, či politickýmu vydírání event. ultimátu z jejich strany! ..... politické hledisko a žvásty deprivantů mě nezajímají,- stěžejní a zásadní je v tomto mamutím projektu bezpečnost reaktoru, použité technologie, životnost, návratnost a efektivnost!,- tak tendr ať vyhraje opravdu ten nejlepší! R^

3 0
možnosti
JP

Konečně jsem pochopil, proč chodíte na veřejnosti nahý. Při tom každodenním lezení do zadnice by to v oblečení nešlo tak hladce a umazalo by se.

4 2
možnosti
ZJ

Putinovu Rusku se podařilo, prostřednictvím heknutých programů na řízení primárních okruhů v JE Temelím a Dukovany, posílit protidemokratickou propagandu.

Je nutné použit rakouské elektrofiltry.

1 1
možnosti
Foto

Aston na rozdíl od pana Bartoně je nestranný a píše rozumně.

1 4
možnosti
JR

S tím nákupem uranu na světových trzích bych byl opatrný - jeden pokus nakupovat uran z USA už tady byl, jenže v r. 2009 se ČEZ musel vrátit k nákupu uranu z Ruska, protože palivové články z USA zkrátka nejsou pro naše elektrárny vhodné, častěji se deformují, což si vynucovalo častější odstávky.

Ovšem vzhledem k tomu, že USA samy nakupují uran odjinud (zejména z Kanady), není důvod stát se závislými na Westinghouse, který by při jejich dodávkách fungoval jen jako prostředník (což by opět vše prodražilo).

4 0
možnosti
ZZ

Na co Westinghouse u nás šáhl, to pokazil !!!

;-(:-P

0 0
možnosti
PK

Do ruského, nikoliv o kousek dále.. víte, myslím si, že skepse vůči vývoji ve státech a idea, že jedna východní země bude v dohledné době velmocí č.1 má asi vliv i na pani Angelu viz plynovod NS a třeba též nedávno odsouhlasená komplexní dohoda mezi EU a Čínou o investicích, tedy snaha o vlastní nezávislý vztah s Čínou..Je to velká změna, bo od doby Kolumba Evropa zasněně hledí za moře a taky proto, že tamní velmoc je státem vytvořena osadníky z E. tak co dál...?

2 0
možnosti
Foto

Státům za velkou louží se podařilo, tedy skoro, vytvořit ,,nový národ". Za pár století. Ovšem urychlit to v Evropě metodou až mičurinskou, totˇ hezká chiméra;-)

0 0
možnosti

Pochopitelně, že nikdo z nás nechce, aby mezi NATO a Ruskem vznikl válečný konflikt kvůli Ukrajině, protože by to mohlo mít nedozírné následky. Ale je podle vás v pořádku, když si dnes musíme klást otázky typu:

"Když by na východě Ukrajiny opět vypuknul konflikt, půjde NATO Ukrajině skutečně na pomoc? Bude NATO riskovat globální konflikt s Ruskem?

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=768751

Nebylo by lepší, kdyby na východě Ukrajiny žádné napětí neexistovalo? A kdo ho tam přiživuje? A kdo by nejspíš stejným způsobem provokoval na hranicích pobaltských států, kdyby nebyly v NATO? Odpovězte si sám.:-/

10 0
možnosti
JD

Konflikt na Ukrajině přiživují Rusové i Američané, přibližně rovným dílem. Ale přímo války kvůli ní asi fakt nepůjdou, takže to odnášejí takové země, které ten konflikt mají uvnitř a leží ve sféře zájmu mocností.

Mimochodem, pobaltské země mají problém s masivní emigrací mladých, tož aby tam časem NATO nebránilo spíše tu ruskou enklávu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,61
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články