Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

Please, vynechte Bidena, jelikož ten ani neví co to pravda je. Viz včerejší tisková konference. Ušetřete nás Vašeho hodnocení současného presidenta.

3 0
možnosti
JK

J48a35n 74K60o17z60l43e37r

26. 3. 2021 10:20

Žasám, Žasám nad skutečností že se tady vyrojili houfy na slovo vzatých odborníků kteří všechno vědí , všude byli a nic není složitého, už se ani nedivím že ostatní státy vnímají Čechy jako národ poněkud mldého rozumu a abych Vás škarohlídy uklidnil taky patřím k Vám

0 0
možnosti
DH

D96a76v20i80d 52H59o34l86e98c

26. 3. 2021 10:02

Nakupovat vakciny, vlastně cokoliv přes EU je pitomost. EU je velice nespolehlivý partner.

6 6
možnosti
MG

A já myslel, že názor "za všechny úspěchy může vláda, za všechny neúspěchy opozice, lid, potažmo EU a Biden" už frčí jen ve vnitřních kruzích ANO. Někdo už by jim mohl vysvětlit, že od vlády se očekává řešení problémů, ne postávání s prstem jedné ruky namířeným pořád na nějakého údajného viníka a s druhou rukou v kapse. Tedy já vím, nemohl, protože pro zodpovědnost v jazyce jejich kmene není výraz.

13 5
možnosti
ZZ

Pokud potřebuji k montáži na auta 100 pneumatik, objednávám 100 pneumatika a nikoliv 200 ks.

Jestliže EU slíbila dodávku pro 12 milionů obyvatel, tak je to víc než dostatečná objednávka - navíc v situaci, kdy 20 % obyvatel očkování zásadně odmítá a dalších 20 není o nutnosti očkování přesvědčeno.

Takže tady s rozdělováním vakcín jednoznačně selhala EU, která zároveň zakázala očkování tím, co sama neschválila.

:-P:-P:-P

7 9
možnosti
PZ

pokud objednate milion a dodavka se krati o 30 procent,dostanete o 30 procent z milionu min.Pokud dva miliony,dostanete o 30 procent min ze dvou milionu..Cau lidi,Ano ,bude lip,i koblihy zadarmo

8 9
možnosti
MM

Tak jsem dnes od ministra Blatného slyšel, že v očkování patříme k nejlepším v Evropě.

Vzal jsem jenom okolní státy a realita je jiná:

"Celkový počet očkovacích dávek podaných na 100 lidí v celkové populaci k 23.03.2020."

Maďarsko - 22,68%

Rakousko - 15,04%

Slovensko - 14,86%

Polsko - 13,72%

Německo - 13,66%

Absurdistán - 13,27%

Zdroj: https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=327..428&pickerSort=desc&pickerMetric=new_deaths_per_million&Metric=Vaccinations&Interval=Cumulative&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=DEU~CZE~POL~HUN~AUT~SVK

Nevíte odkud ten náš ministr zdravotnictví bere data?

8 4
možnosti
PK

Mirek Matyáš : Blatný neměl na mysli celkový počet očkování, ale dobu za minulé dva týdny, kdy jsme se dostali v počtu očkovaných na přední místa. Náš systém nám nyní umožnuje naočkovat všechny obyvatele do konce léta, kdyby byla vakcína. Horší je, že se zřejmě bude muset očkovat znovu kvůli možným mutacím. Nakonec nám možná zbydou dvě možnosti. Lockdawn do roku 2022 - 23 s tím, že stejně zemře spousta lidí. Anebo všechno uvolnit s tím, že zemře ještě víc lidí, ale bude rychleji konec pandemie. Jak jsem zavrhoval druhou možnost, už ji ani tak nezavrhuji, protože by se zase zachránilo mnoho životů, kde se zanedbává prevence jiných vážných nemocí...Ale možná to vidím příliš černě.

2 0
možnosti
PC

"Krásná" diskuse. Ať objednali, kolik objednali, při dodávkách je porušen základní princip dohodnutého mezi státy EÚ. Státy EÚ mají dostávat přiměřeně podle počtu obyvatel. HOTOVO. Má-li Švédsko přibližně stejně obyvatel jako Česko, má mu být v čase dodáno přibližně stejně dávek vakcíny. Až se dodávky do Česka dostanou na hranici objednaného (třeba i těch 81,5% ze 100% kdysi možného objednat), tak se do Česka dodávky zastaví a my si je seženeme jinde, možná i za jiné peníze a možná je také nebudeme potřebovat. A do Švédska mohou plynout a plynout a plynout až po hranici jejich objednávek.

Někde níže pan Burian vychvaluje připravený rakouský systém očkování. Ale proč tedy pan Kurz vyvolává diskusi o špatném přidělování dávek. Protože se opět někdo chová jako prasátko, hlavně já a potom ostatní. Chybí solidarita a slušnost i v té EÚ.

13 2
možnosti
PB

P44e57t97r 31B62u80r53i16a40n

25. 3. 2021 21:39

Plynulost očkování a funkčnost rezervačního systému daného státu nemá s přidělováním vakcín z nějakého evropského centra nic společného. To bude asi tím.

A navíc já to psal k tématu připravenosti státu, ne k tématu přidělování dávek.

1 3
možnosti
JB

J57i63ř79í 22B88á63r91t16ů

25. 3. 2021 21:01

Bez ohledu na opozici která si může říkat co chce, ten který má zodpovědnost je Bureš a jeho parta. Po osmi letech pohodlného vládnutí se už nedá vymlouvat na Kalouska, EU, covid, na ty co měli přijít, ale nepřišli, ....

10 4
možnosti
IP

bohužel pro Vás a navzdory spoustě slov jste nevyvrátil fakt, že vláda opravdu objednala vakcín méně než mohla a stojí za tím hlavně světový odborník na epidemiologii pan Prymula, pokud by jste sledoval zprávy pozorněji, neušlo by Vám, že situaci zachraňoval nakonec pět minut po dvanácté pan Blatný, který stihl některé objednávky změnit.

No a k Vašemu běsnění nad EU, kdo tlačí na výrobce ohledně vakcín....Česká republika nebo Německo a Francie jménem Unie? Kdo byl schopen podpořit výrobce při vývoji vakcín, Česká republika se svými pár miliony by nezaplatila ani vývoj víček.

4 3
možnosti
VF

Dovedete si představit ten kvikot opozice, kdyby se objednalo vakcín víc? Nehospodárné nákupy, více se objednává kvůli větší provizi, a další podobná moudra. Také je důležité, že spousta lidí tvrdila, že se očkovat nikdy nenechají, tak naco objednávat vakcíny, které nikdo nebude chtít.

24 14
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,70
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články