Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

Vakcíny majú obmedzenú výrobnú kapacitu, je ich málo.

V niektorých štátoch ešte ani nezačali očkovať, v Japonsku schválili Phizer 14.2. 2021, očkovať začali až 17.2.2021, iba nedávno sa začal schvaľovací proces očkovacej látky od ďalšieho výrobcu, firmy AstraZeneca, a tretí výrobca Moderna ešte o schválenie vakcíny v Japonsku nepožiadal.

V celosvetovom meraní očkovania EU na tom nie je zle.

Viesť žabomyšiu vojnu s Britániou mi pripadá smiešne.

0 0
možnosti
LU

Japonsko som dal ako príklad preto, že Japoncom veľmi záleží na preočkovanosti populácie, tento rok sa budú v Tokiu konať Olympijské hry.

0 0
možnosti
DH

D61a73n 97H78e16l28e87k44a28l

13. 3. 2021 14:32

Sputnik jako vakcína je podle všeho velmi dobrý, možná lepší než některé již schválené.

Jenže problém je, že vakcína neprošla rigorózními testy a Rusko jako majitel práv nezažádalo včas o registraci u EMA.

Problém opravdu není to, že je Sputnik ruský. Problém je (a) nestandardní postup průběhu první registrace (bez třetí fáze testování); a (b) že Rusko vakcínu nepoužívá primárně jako lék, ale jako nástroj pro zvyšování politického vlivu.

2 2
možnosti
JR

J12a16n 21R69á49ž

13. 3. 2021 13:39

Jak se může někdo divit, že v EU se o něčem napřed dlouho debatuje a pak možná (!) začne něco konkrétně dělat? Vždyť tam se nic jiného, než vykecávání nedělá

Všimněte si, že o zákazech, příkazech, či regulacích se nikdy nedebatuje. Evropská komise jen svůj nápad předloží a členské státy to musí akceptovat, ať se jedná o sebevětší pitomost. Ale něco zařídit, to je jiný level. O tom se musí vést dlouhé debaty a čeká se buď že se to vyřeší samo nebo to "vyhnije". No a kovid sám

"nevyhnil", ani sám od sebe nezmizel a celý bruselský aparát se opět ukázal jako zcela neschopný cokoliv konkrétního vyřešit.

Otevřenou otázkou tak je, zda ten aparát, včetně Evropské komise potřebujeme opravdu jen na vydávání příkazů a zákazů, a konkrétní problémy si budeme muset vyřešit sami.

10 2
možnosti
Foto

Možná by stálo za to se poučit v Bělorusku. Očkuje se tam také. Lukašenko nedával nařízení ale doporučení ,což lidé berou lépe. Roušky dobrovolně ,život téměř neomezil a výsledky má výborné. Čísla nakažených a mrtvých má proti nám méně než na desetině. Vyčítal jsem mu zásahy proti demonstrantům ale když sledují naši policii tak už raději držím pusu.

2 1
možnosti
IS

Pokud by to EU s očkováním myslela vážně, tak jdou vakcíny prioritně do malých zemí, jako je Lucembursko. Aby vznikl reálný úspěch imunity a model pro ostatní. Očkování jednotek procent obyvatel měsíčně nemá žádný velký efekt. V létě dorazí brazilská varianta viru, na kterou protilátky z předchozích variant prakticky nezabírají. Bude nutné začít očkovat od začátku a taky dokončit stávající očkovací sadu. Spousta peněz v čudu a žádný výsledek v dohledu. Takže "evropské řešení", jak ho už dobře známe. Reálná práce se nedělá mávátky, ale hlavou a rukama.

4 0
možnosti
JZ

Problém je, že Rusko samo má málo Sputniku a omezuje dodávky.

0 0
možnosti
JZ

Proočkovanost proti Covidu je v Rusku nižší než v drtivé většině zemí EU. Jak je to možné?

0 1
možnosti
Foto

Měla by být možnost výběru vakcíny jako je tomu ve Srbsku. Čekám na Sputník tak jako mnoho hlavně starších lidí kteří postupně ztratili víru v západ. Dvojí kvalita potravin je v tom výčtu nefér jednáni maličkost.

2 0
možnosti
JZ

70% obyvatel ČR se odmítá očkovat Sputnikem. :-)

0 5
možnosti
DN

Ockovani má pouze funkci snížení rizika vzniku těžkých komplikaci. Nemá nic společného se šířením nemoci. Ockovani bude zajímat třeba hlavně pojišťovny - Pokud pojedete do zahraničí, mohly by nabídnout slevu na pojistném. Ockovani je tedy prevence před komplikacemi Covidu. Ale opět se dostáváme k otázce, ze řeší pouze částečně důsledek nákazy.

Letos Českem vlastně neproběhla klasická chripkove vlna. Takže nahubky funguji. Bohužel, lidé je stále podceňují. Musíme se s Covidem naucit žít, musíme tedy začít přemýšlet JAK s Covidem žít, jaké vytvářet způsoby fungování na pracovištích, v restauraci, venku ..... tak v tomto stále zaostáváme za jinými státy.

1 1
možnosti
Foto

Fakt nemá nic společného se šířením nemoci?

Vakcíny fungují s nějakou pravděpodobností (účinností), záleží na imunitní odezvě jedince.

Takže s vysokou pravděpodobností po vakcinaci neonemocníte - tím ale ani nebudete nemoc šířit, protože se vám v těle nenamnoží ten virus.

Když ale přece jen onemocníte, tak zase s vysokou pravděpodobností ne tak těžce - opět tedy budete mít méně viru v těle a tím budete i méně nakažlivá.

Takže vakcíny výrazně snižují i šíření nemoci, ale - z povahy věci - nejsou absolutní zárukou.

2 0
možnosti
VB

Diskusi na úrovni EU prý vyprovokovaly některé jižní země, zřejmě aby se jim otevřely větší možnosti zisku z turistiky, jenže si pouze "naběhnou", očkovaných bude málo, k testům ochotných taky, navíc stále hrozí přenos nákazy i u očkovaných (vakcína nechrání každého, u někoho nebude účinná, a neví se, jak dlouho ochrana vydrží, ani to, zda očkovaný nepřenese nákazu na druhé - domácí obyvatelstvo). Některé země tím chtějí pobídnout část své populace, která se nechce očkovat.

2 0
možnosti
ZD

Problémem na prvním místě řešení má být zvládnutí nemoci a omezení následků. To co píšete se má řešit následně. Tady se vaří bramboračka, kdy do ní každý hází své přísady s nadějí, že to bude dobré! Jako pejsek s kočičkou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,77
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články