Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pan Bartoň si zachází s čísly podle svého. Koneckonců, proč ne. Máme svobodu, i pro pomatené grafomany. - - - - Pro mne je relevantní číslo z Prokopova sociologického šetření, kde mu přes 40% lidí uvedlo, že schválně nejde na testy (mají pro to nějaké pro ně relevantní důvody), třebaže mají příznaky virózy. Tzn. je tu skrytá nálož viru mezi lidmi - a ta se objeví ve statistikách jen tehdy, až se ti lidé začnou dusit a zajedou si do nemocnice za účelem nastrkání hadic do krku. Toto je určující pro další vývoj epidemie u nás /mezi námi děvčaty.... to je na okamžitý totální lockdown.... ale třeba Bůh bude stát při nás a stane se zázrak nebo tak něco/. - - - - Co mi na tom blogu pana Bartoně vadí - on svojí argumentací staví ty lidi, co jim brali vzorek na testování, na úroveň průměrného statistického vzorku populace. Pak může učinit závěr, že když se udělá více testů, tak bude i více nakažených (ve stylu, když budu náhodně sbírat lidi na ulicích a nechám lékařem ohledat jejich přirození, lze s jistotou očekávat, že čím více lidí posbírám, tím více bude ve vzorku mužů /anebo třeba žen, to jsou prý také lidé, říkal nám to jednou na přednášce pan Koudelka/:-). Problém je zde ten, že lidé k testům nejsou náhodně vybíráni z celé naší populace např. losem, ale že jsou z nějakého důvodu "indikováni" k provedení testu (vytrasováni, nebo mají pocit, že se potkali s nakaženým, nebo mají virózu, nebo jim při strkání hadic do krku vzali vzorek a ono ejhle). - - - - Třeba se pletu, a pravdu má pan Bartoň. Ostatně je tady VIP a já jsem kdo, že. Nikdo.

1 0
možnosti
ED

Moc nechápu co se snažíte dokázat tím, že řeknete že se situace zhorišla "o trochu méně než říkají média". Hele upřímně, média přehání vždy. Zhoršení o 10% je HODNĚ.

.

Pokles nakažených kupodivu začal už za Trumpa. Ono totiže když to přes vánoce vylítlo ze 100000 denně na 300000 denně tak to logicky po vánocích půjde zase dolu, svátky jsou rizikové období to se vidělo i u nás.

.

Zkuste když už přemýšlíte víc myslet, ne si něco jen domýšlet do své představy "hry s čísly".

0 0
možnosti
JP

Nevím, co tím chtěl básník říci. Možná, že to jeho oblíbenec Babiš nedělá tak špatně a za vše mohou média...Ale stačí se podívat do nemocnice nebo na vitrínu, kde jsou parte v několika řadách, což jsem nikdy nezaregistroval. Moc dobré to není, jsme na tom už dlouho nejhůře v Evropě. Je to důsledek chaotické činnosti-nečinnosti této vlády, pro Babiše je jeho sebeprezentace důležitější než Covid.

3 0
možnosti
PB

P89e39t41r 63B62u49r83i70a92n

20. 2. 2021 18:12

obviňování vlády z „chaosu“ a další podobné nesmysly, je situace taková, jaká je.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766033

Tohle je fakt dobré. Takže nic nefunguje jak má, celé slavné trasování byl jen bluf, v lednicích nám hnijí deseti tisíce dávek, které se vinou neschopné vlády neočkují, rezervační systém si dělá z lidí dobrej den, premiér lže v přímém přenosu kde komu od hejtmanů přes koaliční parťáky až po občany, covid si řádí bez ohledu na velkohubá opatření, ale vláda dělá všechno správně a zodpovědně.

A děkuji, že jste tentokrát ten tureckej lunapark nehodil na vrub ODS.

1 0
možnosti
MS

Pane Bartoni, vy jste hlava! Důležitější než počty nakažených jsou počty lidí v nemocnicích, ve vážném stavu a zemřelých. Ty jdou nahoru taky, a mívají za počty nakažených určité zpoždění. Důležitý je také podíl pozitivních testů. Na jeden parametr se díváte snad jenom Vy. :-P

4 0
možnosti
JG

J98i72ř41í 56G15r93o78h

20. 2. 2021 17:22

Na statistiky se vykašlete, výsledek je takový jak přesná data se do ní vkládají. Jsem z Tachova a u nás je to teď horší než v Chebu. Jsme ale na tom hůř, protože zde není nemocnice a pacienti se vozí do Stodu a Plzně. Bohužel lidi kašlou i na nošení roušek, po městě vidíte skupiny lidí bez nich a nepatří do stejné rodiny. Začíná se s dezinfekcí ve velkých firmách (dnes to bylo ve firmě kde pracuji), snad dostaneme respirátory a bude se plošně testovat. Hasiči dezinfikují autobusové zastávky a další místa kde se pohybuje víc lidí. To co se dozvídáte z medií není strašení, ale drsná skutečnost.

6 0
možnosti
Foto

My máme na základě testování 1146321 osob u kterých byl zjištěn covid, ale nemocných s covidem, kteří se léčí doma máme 115 130. To znamená, že u 1 031 191 testovaných na covid nemá žádné příznaky a nejsou infekčních V nemocnici náme 6 366 osob.

0 0
možnosti
Foto

Pane Kindl, 1146321 je asi údaj za rok, zatímco 115130 bude asi údaj současný a to o počtu nakažených. Sám znám několik lidí, kteří covid prokazatelně měli, ale nikam s tím nešli a vyléčili to jako chřipku. Tudíž nejsou v žádné statistice. Takových může být další milion.

0 0
možnosti
Foto

Zpochybňování statistik, to je stále stejná hra. Jistě, když uvedeme počet infikovaných v daný den a toto číslo přepočtené na počet testů, dostaneme poněkud jiná čísla. Ale to je marginální. Podstatné je, že počet infikovaných za jeden den nyní překračuje 10.000, počty zemřelých v posledních dnech se blíží ke 150 denně a celkový počet zemřelých u nás překročil už 19.000. Reprodukční číslo překračuje 1 a stále mírně roste. To všechno nevypadá dobře a není to žádné strašení - bohužel.

2 0
možnosti
Foto

Odborníci lékaři u nás říkají. Čím více testujeme, tím více bude pozitivní na covid. Pokud budeme testovat na chřipku budou pozitvní tisíce na chřipku. Pozitivita na covid znamená jen to, že je ve vyšetřeném vzorku přítomna část virové RNA. Nikoliv celý virus. Nic to neříká o tom, zda je dotyčný infekční.Jde o klinicky falešně pozitivní výsledky. Vyšetření na covid je bez klinického kontextu bezcenné . Dotyčného po zjištění, že je pozitivní by měl vyšetřit lékař a ten by měl určit diagnozu. V Německu se testuje jako u nás, ale jako pozitivní se označí ti, které určí lékař. To znamená opravdu nemocní a infekční.

1 1
možnosti
OF

Nic to nemění na situaci, že omezení moc nedodržujeme. Ale v Chebu už to berou vážně. Viz dnešní článek.

1 1
možnosti
Foto

Nesmíte všemu věřit. Jde o to udržovat v lidech strach. To se masa lépe ovládá. To už věděli vládci o dob pravěkých.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články