Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J80a89n 42R65á88ž

13. 1. 2021 16:52

Považuji za správný názor, vyjádřený panem Karle Cachem v této diskuzi níže: "Jeho (Klusův) přínos této republice byl rozhodně větší, než dopad chyb, kterých se dopustil" Stejně tak hodnotím jeho dnešní projevy, jak písemné nebo ústní. Hodnotím je tak, že je v nich daleko více velmi rozumných názorů, které přesně přesně popisují dnešní politiku nebo s ní související jevy, než bezobsažných blábolů, kterých jsem ve sSněmovně svědky des a denně. To, co je podle mého mínění "úlet" (třeba proslov VK o vakcinaci v neděli), přikládám jen jeho stále přetrvávající touze po potlesku "davů", což je charakteristickým znakem každé narcisistní osobnosti.

1 0
možnosti
LB

L36i11b68o34r 40B54í64l54e23k

13. 1. 2021 15:10

Chybí vám tam narcis, to jen doplňuji

2 0
možnosti
PB

..... transformace ekonomiky bez jasně stanoveného právního rámce ("zhasnuto" - později arbitráže, sanace bank, tunely, nezdařené podnikatelské záměry atd.) nás stála miliardy,- to je bez debat. Bylo to politické rozhodnutí, politicky průchodné a s politickou silou (převahou) voličů uskutečněné a zrealizované. Ekonomický zázrak se nekonal a nejsem si tak docela jistý, zda-li by k nějakému zázraku vůbec došlo v případě tryskovému otevírání se světu s nadrženým zahraničním kapitálem, který nás postupně slušně vydrancoval! Tímto si mě pan profesor zrovna nezískal,- však v hodnocení stávajícího dění v EU a Bruselu jsem s ním zajedno ........ "je to falešné a prázdné!"

0 0
možnosti
Foto

K40a73r61e79l 83C78a67c21h

13. 1. 2021 14:21

Každý člověk a tedy i každý politik má nějaké chyby. Takto se tedy dívám i na Václava Klause, kterého jsem v době, kdy byl premiérem a později presidentem, zrovna moc nemusel. Když se však dnes podívám nazpět, musím se v duchu Václavu Klausovi omlouvat. Jeho přínos této republice byl rozhodně větší, než dopad chyb, kterých se dopustil. Měli jsme mu více naslouchat a snažit se ho pochopit, když nechtěl za ČR podepsat Lisabonskou smlouvu. Že jsme ho k tomu nakonec prostřednictvím našich volených zástupců donutili, byla zase naše největší chyba. Proto se dnes snažím více chápat o čem Václav Klaus hovoří. Má přece jenom větší schopnost analytického myšlení a predikce budoucího vývoje společnosti, než většina z nás.

4 0
možnosti
Foto

J11i32r14i 31C48i13z

13. 1. 2021 11:20

Vazeny autore, jste jednim z mala tady na blogu, ktery pise svoje prispevky civilizovane a da se v nich najit dost zajimavych pohledu na dane tema. V tomto pripade s Vami nemohu souhlasit z nekolika duvodu. Podle meho nazoru zivot jakehokoliv cloveka nejdrive ovlivni rodina, pak vzdelavaci system a pozdeji pracovni napln. O puvodu pana Klause zde psal skvely bloger pan Berwid-Buqouy a je naprosto jiny, nez nam prezentovala na zacatku kariery zakladatele ODS media. Vzdelani se panu Klausovi dostalo na vysoke skole vyrazne poznamenane socialisticko-komunistickym systemem, ktery ovlivnoval temer vsechny casti naseho zivota. Kazdy, kdo v te dobe prosel vysokou skolou si zcela jiste vzpomene na predmety z VUMLu. Pak se pan Klaus vysvihl do tehdejsi naprosto prominentni skupiny v Prognostickem ustavu UV KSC zalozenem v r.84 na pokyn J.Andropova a rizenem KGB a StB. Z tohoto ustavu se rekrutovali autori divoke privatizace po "cesku". Osobne jsem presvedceny, ze byly i dalsi cesty, nez uvadite ve svem blgu. Predevsim se mohli do privatizace zapojit vysoce kvalifikovani odbornici z vyspelych zapadnich zemi a ti by zcela jiste postupovali jinak. Taky se aspon nektere podniky ukradene v r.45 Benesem mohly vratit puvodnim majitelum, tim by patrne doslo k vyraznemu propojeni ceskoslovenske ekonomiky na zapadni. Pro me je v tomto smeru prikladem pan Bata, kteremu se nic nevratilo a jeho podnik byl behem par let rozkraden ceskymi "privatizatory" zcela bez trestu. Vysledkem teto privatizace je, ze krome montovani aut nemame zadny smysluplny program pro tento stat, protoze zahranicni firmy po dosazeni nejake rentability svych podniku vezmou sve "know-how" a odstehuji je dale na vychod do levnejsich zemi. Pan Klaus tehdy sliboval, ze do 10ti let budeme na urovni zapadni civilizace, ktere jsme se nepriblizili ani o milimetr. Co vyvadi dnes pan Klaus, tak to je na urovni svetove prosluleho "chilskeho pera".

2 2
možnosti
JR

J81a24n 31R35á28ž

13. 1. 2021 17:06

Aniž bych polemizoval s Vaím textem, tak podle mých osobních zkušeností se privatizace majetku v bývalé NDR také nedá považovat za nějak dobrou.

Z dešního pohledu se mohly některé postupy dalat jinak a Klausova představa, že i když dotane někdo fabriku za hubičku bude v ní hospodařit s péči řádného hospodáře se ukázla jako naivní, stejně tak privatizace pomocí fondů, nebyla také nic, co bychom mohli nazvat jako košér jednání.

Ale kdo tehdy věděl na 100% jak to dělat lépe? Možná kdyby pánové Klaus s Dybou a Ježkem si lépe vzájmeně naslouchali s pány Vrbou, Komárkem a Zeleným, mohlo to dopadnout lépe. Ale to nikdo neví!

2 0
možnosti
ZJ

Ti, kteří prožili devadesátá léta, si možná vzpomenou. Neustálý souboj mezi dvěma Václavi. Mezi nepolitickou politikou s vládou osmašedesátníků a názore, že stát není dobrý hospodář.

Jeden pronášel vzletné humanitární projevy a humanitárně bombardoval Srbsko a druhý pokojně rozdělit Československo.

Kdyby Klaus nebyl sebevědomí (pro někoho ješitný) a jednal například stylem Pithart, tak by to tady dopadlo jak na Balkáně.

Kdo nic nedělá,nedělá ani chyby. Ale většina kritiků (jak říkal můj děda) mu nemůže ano foukat práškový cukr do ...... řitě.

7 2
možnosti
MM

Jistě vás tento článek stál mnoho času, ale já jsem v něm, kromě vzájemně často nesouvislých událostí, nenašel žádnou myšlenku, která vás donutila k jeho sepsání.

Trčí z něj jen vaše sdělení, že "zradou americké demokracie je honba na Trumpa."

Rv

6 1
možnosti
Foto

Myslím, že když už kritizujete článek jiného autora, že je základem slušnosti uvést aspoň na ten článek odkaz:

https://www.blogosfera.cz/2021/01/11/moudrosti-slusi-skromnost-a-pokora/

8 1
možnosti

V dnešní době rozumný rozbor ! Díky.

5 2
možnosti
JH

Václav Klaus byl jedním z mála českých politiků, kterého jsem respektoval. Protože nikdo na světě není dokonalý, přehlížel jsem i drobné kazy.

To, co předvádí nyní, je pro mne těžké zklamání. Více, nežli tomu zmíněnému přebujelému egu, bych to připsal spíše na konto onemocnění....

11 0
možnosti
Foto

Nebudete tomu věřit, ale souhlasím s Vámi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,61
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články