Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P18e96t57r 81B29u11r84i21a85n

2. 12. 2020 13:51

Perlíte opět vy, ne Rychetský. Opět jste se neudržel plivnutí si na ODS i když to s tématem blogu naprosto nesouvisí. Zde:

chování Nečase, ale i Bohuslava Sobotky a Milana Chovance vyřídilo ODS a ČSSD naprosto dokonale.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=761822

Jejich chování nevyřídilo nic a nikoho. Byla to masivní kampaň spuštěná bůhví kým a podporovaná Hradem. Po třech letech mohutného a precizního vyšetřování za podpory všech vyšetřovacích složek, týmů odborníků a speciálních útvarů se zjistilo, že Nagyová nezaplatila daň z kabelek a kamarádí se s Rittigem. Tragédie. Takto důkladně nebyl snad vyšetřován žádný z čelných představitelů naší politiky, a tak oficiálně čistý z ní nikdo neodešel. Kdyby byl takhle vyšetřován premiér Babiš, už po měsíci by mu šéf UOOZ musel roztrhat rodný list.

5 6
možnosti
ZZ

Spíš bych řekl, že zametací četa ODS a ČSSD všechny tyto kauzy výtečně zametla pod koberec !!! Soud to potvrdil, takže není už co řešit.

Vemte si tu nehoráznost, kdy prezident zaúkoluje BIS, aby zkopírovala pro něj z PC jména ruských agentů. To že Janička dlouhodobě úkolovala BIS sledováním osob - bylo ale v naprostém pořádku.

;-D;-D;-D

2 4
možnosti
JR

J86a35n 19R20i83c22h54t76e84r

2. 12. 2020 12:34

Fascinuje mě, kolik je tady všeználků, kteří nemají ponětí o tom, co je vlastně předmětem činnosti Ústavního soudu. Tak jen ve zkratce:

- ÚS sám od sebe o ničem nerozhoduje

- ÚS nesoudí spory

- kdo může podat stížnost k ÚS je dáno zákonem

- doporučuji podívat se na čl. 87 Ústavy ČR - pravomoci ÚS

A především: přestože ÚS má v názvu slovo "soud", do soustavy obecných soudů nepatří(!), tedy nesoudí žádné spory(!).

Jen tak na okraj - toto je rozhovor s p. Rychetským - soukromou osobou, není mluvčím Ústavního soudu. Na druhou stranu je dost velký odborník, aby mohl vyjádřit fundovaný názor.

Narozdíl od zdejších diskutérů (včetně autora).

13 5
možnosti
Foto

Přesně tak - nejde o aktivitu Ústavního soudu.

Pan Rychetský nicméně mohl konat úplně stejným způsobem - tj. veřejným vyjádřením - už na jaře. K tomu, aby něco kritizoval, opravdu nejsou žádné formální podněty nutné. I když i ty by si jistě dokázal zařídit, kdyby bylo třeba.

2 2
možnosti
VB

Pan Rychetský měl patrně pravdu v tom, že u nás nelze ani zákonem bránit Čechům opustit Česko (např. zvolit emigraci); v situaci, kdy ale je veřejnost výrazně ohrožena smrtelnou infekční nemocí, lze některá ústavní práva zákonem omezit, tak to udělaly i různé západní země: zakázaly cestovat zejména turistům, ponechaly jen úzké výjimky (přeshraniční rodinné vazby apod.), samozřejmě zajistily návrat vlastních občanů ze zahraničí. Napadnout u soudu můžete každé rozhodnutí vlády, soud by zvážil přiměřenost zvoleného opatření. Evropský soud pro lidská práva, jehož rozhodnutí jsou našim soudům nadřazena, uznává zúžení základ. práv národním zákonem ve zcela výjimečném ohrožení veřejnosti, což covid-19 je, druhou otázkou je smysluplnost a přiměřenost jednotlivých opatření vlády (ta se moc nesplete, pokud zvolí standardní postupy např. SRN, Rakouska aj.).

3 0
možnosti
JR

J18a27n 89R66i25c86h11t29e65r

2. 12. 2020 13:49

"...lze některá ústavní práva zákonem omezit..."

Přesně tak. Zákonem. Ne ministerským nařízením;-)

1 2
možnosti
Foto

Rychetský neperlil, Rychetský říkal moudrou pravdu. To se ovšem vrchnímu koblihářskému ideologovi na zdejším blogu nemůže líbit.:-)

8 11
možnosti
OT
Foto

J76i88r46i 32C85i25z

2. 12. 2020 11:26

R^Souhlas s Vami autore blogu. Moralni kazani by mel davat jen ten, ktery se nezproneveril moralnimu kodexu. Pan Pavel Rychetsky nar.1943 vstoupil v r.1966 do KSC a byl clenem do r.1969. Tehdy se soudruzi mezi sebou hadali tak, ze nektere vyloucili ze svych rad. Pan Rychetsky dale slouzil v socialistickem soudnictvi podle komunistickych zakonu. V r.1989 v sobe objevil presvedceneho "demokrata", coz udelalo hodne byvalych nomenklaturnich kadru, clenu LM, prognostiku UV KSC atd. Postupne se pan Rychetsky vypracoval az na predsedu US. Skvela kariera, ale presto si myslim, ze by mel predevsim mlcet a nikoliv poukazovat na prohresky druhych, kdyz sam ma dost masla na hlave.

11 6
možnosti

"Sloužil v socialistickém soudnictví." Že byl signatář Charty 77 a publikoval v samizdatu a exilových časopisech je pro vás nic.:-/

7 3
možnosti
MM

Když to shrnu, pan Rychetský vyjádřil jako občan svůj osobní názor na některá vládní rozhodnutí, na Babiše, na Zemana a taro vyjádření se nijak netýkají profesního působení v čele ÚS.

To jen některým zabedněncům to připadá jako "perlení"

8 5
možnosti
JV

Babiš je podle Rychetského důkazem "vyprchání polistopadového etosu". Hm. Ale že on, bývalý bolševik , je předsedou ÚS, to nevadí. U tohohle pána mi vadí jeho časté výroky ohledně dodržování Ústavy. Přičemž o ústavnosti rozhoduje Ústavní soud, ne on. On je jen předsedou. Vesele předjímá nález soudu. To jsou tam ostatní úplně zbyteční teda...

8 2
možnosti
RK

On podepsal Chartu 77 , zatímco tvůj idol podepisoval spolupráci U obuvnika;-)

6 1
možnosti
MB

Pavel Rychecký je pro mne úctyhodný - Poslední mohykán událostí r. 1989 a nositel svědomí. Se Zemanem mají bývale společné členství v KSČ. Toť evidentně vše. Je dobré pozorovat jejich cesty. Rychecký, se bez obav stal Signatářem Charty 77 - Miloš trpěl, ve futurologickém klubu. Rychecký ctí právo - Tedy kritizoval Hrad Klause za amnestii, podobně se vyjádřil o T. Okamurovi a ke komunistům má přezíravý postoj. Miloš nectí právo, Okamura mu leze i na tribunku, komunisty se naopak cíleně obklopuje. Navštěvuje je i v jejich hnízdě! Bez přičinění Rycheckého,je jinými soudci za své lži! V roli Soudního recidivisty!

Oba, je rovněž spojuje věk a hlavně konec mandátu. Dá se i říci, že "To mají na háku". Projevují se tedy jako skuteční lidé, vyhřezává z nich to, čím vlastně celoživotně jsou. Rychecký občansky sdělí to zřejmé - Volně formulováno = "Nevěřil bych, že do čela státu se dostane podvodník se svou minulostí. Ba, že se i Hrad přidá. Chápal jsem, že se do svého 1 mandátu prolhal, proč v tom ovšem pokračuje dále a štěpí národ - To věru netuším. Co se s ním stalo" ? ...

Jistě, když to napíši já ob - den, tak jsem ominusován. Netajím se překvapením, kolik plusů má dehonestace člověka, který celý život usiloval o to, aby spravedlnost a čest stále fungovala. To nás, mj. přivedlo i na tyto blogy. Pokud Rychecký exhibuje, "Má odejít z funkce". Proboha - co tam Miloš ještě dělá ? :-)

9 9
možnosti
MB

Omluva - vypadlo mi u jména "ts", má vina, kaji se - Obsah sdělení neměním

0 0
možnosti
Foto

Kdo tu perlí bez znalosti věci je pan Bartoň. Kdyby si na ČR poslechl velvyslance Izraele , tak by zjistil, že v Izraeli to probíhalo úplně jinak než to přinesla naše media. U pana Bartoně si cením jeho odvahu. Ústavu nezná, ale dovolí si kritizuje osobu, které nesahá ani ke kotníku. Pan Bartoň je občan, kterého vláda Babiše potřebuje. Poslušně plní její příkazy, věří všemu, co si přečte a vidí na Nově. Pokud někdo, kdo rozumí Ústavě a řekne, že to, co dělá vláda je v rozporu s Ústavou, tak jej on neználek setře a přidají se další.

6 7
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,70
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články