Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Proč myslíte, že zrovna president nebude ctít zákon?

Ten si dá zatraceně pozor, aby zákon neporušil. A jestli má na něco nárok, tak proč mu jej nedat?

5 5
možnosti
FF

"Proč myslíte, že zrovna president nebude ctít zákon?"

Protože nejen že nedodržuje zákon, ale nedodržuje ani vlastní slovo, a to právě v otázce přístupu k utajovaným skutečnostem, kdy má už druhé volební období za kancléře osobu, která nemá bezpečnostní prověrku a kterou z funkce neodvolal, přestože tvrdil, že tak učiní, pokud kancléř bezpečnostní prověrku nezíská.

4 1
možnosti
Foto

Myslím, že Váš problém je v tom, že očekáváte, že budou akce BIS proti "rejdům" cizích špionů viditelné. To je základní omyl, od kterého se nabalují Vaše další omyly v tomto tématu...

10 2
možnosti
Foto

A to už nemají být viditelné pro nikoho?

A váš základní omyl je, že BIS má proti někomu zasahovat, má pouze sbírat informace a předávat je dalším.

1 3
možnosti
Foto

Když si tu zprávu nechá jen pro sebe, tak k čemu mu pak vlastně je?

4 0
možnosti
Foto

kontrola efektivnosti práce instituce, jejíž rozpočet dosahuje astronomických částek. Prezident je povinen konat.

4 8
možnosti
AM

A94d48a75m 84M88a34l53ý

1. 12. 2020 9:46

Autor si položil správnou otázku. Horší je to s hledáním odpovědi. Proč? Proč požaduje takovou nestandardní věc? Chce poškodit BIS? Chce poškodit ČR? Nebo je jen naivní loutka Ruska?

7 4
možnosti
HH

Tak se zkuste zamyslet. Páně Koudelka a celá BIS vytrubuje, že tu řádí ruští a čínští špioni ale policie a orgány v trestním řízení od nich nedostali žádné info o konkrétních osobách cca 2 roky. Prezident se jich tedy ptá přímo, ať to sdělí laskavě alespoň jemu, protože na to má p r á v o.

8 3
možnosti
JH

J55a16k30u85b 29H88o73z69a

1. 12. 2020 9:43

Fascinuje mě, jak Zemanovi nepřátelé pořád ještě nepochopili, jeho metody boje. Tohle byl totiž jasný šrapnel, Boháčku.

Zeman ví, že dostane prd a ne jména. Jen zase jednou načural do mraveniště a teď pobaveně sleduje, kdo se začne nejvíc hemžit. A dělat chyby.

8 2
možnosti
Foto

Buď je Zeman vrchním ruským agentem v ČR. pak ta jména stejně zná, a nebo není, a pak není důvod mu ta jména nedat.

0 1
možnosti
AT

Dal jste si práci s rozborem situace a mě těší, že jste nenašel žádný důvod, proč by měl prezident o ta jména žádat a proč by mu je měl ředitel BIS poskytnout. R^

8 3
možnosti
KM

Mohl byste nám tu, tedy pokud nevyzradíte nějaké citlivé a bezpečnosti státu nebezpečné informace, poskytnouti nějaké bližší údaje o tom rozboru s nímž jste si dal, jak píšete takovou práci a věnoval mu jistě Váš značný a drahocenný čas?

1 1
možnosti
JK

S touhle zprávou přišel Český rozhlas nedlouho potom, co tam vlastní pořad dostala paní Minářová, což je hmatatelný výsledek prosazených změn v radě rozhlasu. Zemanovi našeptávači, dnes spíše loutkovodiči umí jednu věc výborně, umí totiž "spálit trenky v pravou chvíli". Hrad rozehrál hru, kde se veřejnost nikdy nedozví oficiální výsledek, protože vzhledem k utajení to není možné. Pořád na nás bude vykukovat slovo "údajně" a přiživované spekulace budou žít svůj život na prime time možná i 14 dní.

Koho bude zajímat co vlastně projednal Nejedlý v Rusku, vlastně jaké instrukce obdržel ve své centrále, kdo by vlastně chtěl vědět o kolik miliard přijde ČR díky potvrzenému střetu zájmu, kolik se bude muset do EU vrátit a zda bude stát škodu vymáhat po skupině Agrorert. Najednou jsou to okrajové zprávy, ale "údajné" zaúkolování BIS bude nutné přiživit o nějaké "údajné" podrobnosti v dopise, unik informací z parlamentní komise, nebo něco podobného.

2 0
možnosti
JF

J79i22ř13í 78F25o74g52e82l

1. 12. 2020 8:48

Mě by zajímalo proč nikoho nezajímá, které tři důvěryhodné zdroje tuto tahnou informaci z BIS do Radiožurnálu vynesly.....

21 1
možnosti
JV

A nemohlo to být z bezpečnostního výboru z PS? Jak víte, že ty zdroje byly z BIS?

3 0
možnosti
Foto

Rizikové i vzhledem k tomu, kterými lidmi se prezident Zeman obklopuje. Bezpečnostní prověrku nemá ani Zemanův poradce Martin Nejedlý, který minulý týden letěl do Moskvy za poradci prezidenta Vladimira Putina, ani hradní kancléř Vratislav Mynář. Prezident je nejvyšší státní činitel a má právo žádat po BIS informace. Na druhou stranu ředitel BIS má povinnost chránit otevřené případy a své lidi před dekonspirací. Prezident nemusí znát jména lidí, které BIS považuje za ruské špiony, ale má vědět, jaké aktivity ohrožují zájmy České republiky. Pokud by vedení BIS požadavku prezidenta vyhovělo, tak se zcela vyloučí z mezinárodně spolupracující bezpečnostní komunity a tajná služba bude na léta vyřazena z činnosti.

22 6
možnosti
Foto

Ale moment, každý kdo se dozví o trestné činnosti takového charakteru, tak je povinen to okamžitě ohlásit státnímu zastupitelství a policii. A ty jsou povinny řádění ruských špionů zabránit..

A vy s takovou to trestnou činnost chcete tolerovat. A když se prezident zeptá na rozsah a na to, kdo tedy tu trestnou činnost páchá, tak máte s tím problém.

A otevřené případy nemá právo toliko probírat kontrolní výbor Sněmovny. Nikoliv předseda vlády a prezident.

Jak víte, že například FBI neposkytuje konkrétní jména Trumpovi?

4 8
možnosti
MB

Buďme rozumní - Je přirozenou povinností velmocí. Usilovat o uplatnění svých zájmů, vlivů. Válka je věcí nákladnou a nejistou - Tedy klasika doby, od propaganda serverů, po rozvratníky, převlečené za členy diplomatického sboru.

Ti slabší se zase pochopitelně brání, viz BIS s panem Koudelkou. Dělají svou práci. Až posuď - Absolutně nic nenormálního, senzačního. Vše, je dobré tajit.

Je neuvěřitelné, kdy premiér ČR stojí za službami BIS - Prezident ČR je nazývá "Čučkaři" ! Opravdu Milošovy hry známe, baví se. Toto je již skutečně za čarou - Můj dotaz neustálý - A jak to ČR napomůže, aby byla silnější a důstojnější ? :-)

6 2
možnosti
Foto

Tajit trestnou činnost někoho? To je jako byste tvrdil, že je hodna ochrany činnost kanibala státními orgány.

2 2
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,92
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články