Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nelze mít levicové státní výdaje a zároveň pravicové daně. To je cesta do pekel.

2 0
možnosti

Nelze mít levicové cokoli. Je to cesta do pekel

3 0
možnosti

Pokud by ODS řekla: podpoříme snížení daní pod podmínkou, že ANO a SPD podpoří snížení státních výdajů, jsem pro. Tohle ale ODS neudělala a nedá se čekat od ANO a SPD, že státní výdaje sníží. Pak je to ale drastické tunelování státního rozpočtu.

5 0
možnosti

Tahle kritika ODS co se strhla je jen důkazem toho, že u nás neexistuje normální opozice. Protože normální opozice může, pokud je konstruktivní, za jistých okolností s rozhodnutím vládly i souhlasit. Jenže u nás jde jen o válku "AntiBabiš", takže se očekává, že "opozice" bude se vším, co vláda navrhne prostě nesouhlasit, ať je to, co je to. Takže jsou teď všichni jakože šokovaní. A všichni to samozřejmě absurdně interpretují tak, že jde najednou ODS na ruku Babišovi, a proč, bůhví co je za tím. Ne tak, že by ODS jednoduše mohla podpořit něco, co by mohlo být rozumné a logické.

5 0
možnosti

nejde o to, ze jde na ruku Babisovi, ale o to, ze podporila nesmysl (jsem pro zjednoduseni dani a pro jiste snizeni prutoku penez statem, jenze to se dela tak, ze se osekavaji vydaji a ne ze se krati prijmy - to je az druha faze)

1 0
možnosti

Vase premisa by byla pravdiva v pripade, kdyby snizeni prijmu provazelo i odpovidajici snizeni vydaju. Jenze to se jaksi nedeje (a ani to neni dost dobre mozne, staci se podivat na vydajovou stranku rozpoctu), takze obhajete budouci zadluzeni. A to dlouhodobe bude znamenat to, ze cim dal vetsi cast rozpoctu pujde na splaceni uroku a az to nebude unosne, tak stat provede menovou reformu (pokud bude vestina pujcek v korunach) nebo bankrot (pokud bude vetsina pujcek v cizi mene).

A to je matematika platna nehlede na to, zda je poctar pravicak nebo levicak.

0 0
možnosti

Problém není v tom, že stát utratí peníze hůř. Problém je v tom, že stát rozhazuje plnými hrstmi půjčené peníze a protože se nijak neuskromní, bude si muset půjčit ještě víc.

1 0
možnosti

J15i30ř37í 86K26u98n14e82š

23. 11. 2020 2:53

Každý živnostník pracuje se superhrubou mzdou, je to jeho daňový základ včetně pojistných odvodů a nezdaněné části. Neměli jsme tedy rušit SHM, ale definitivně zrušit mzdu hrubou.

1 0
možnosti

Tak. Superhrubá mzda je logická a jednoduchá. Problém je jen jeden: Každý pak vidí, jak ho odrbává stát.

1 0
možnosti

Pane blogere, trochu události přebarvujete k obrazu svému. Hlavní viník všeho Kalousek se chová zodpovědně i dnes a brojí za rozpočtovou zodpovědnost, je proti Babišovu šílenému návrhu. Babišův způsob zrušení superhrubé mzdy s 15% daní je pro mne osobně výhodný, ale cítím, že je to rozpočtová šílenost. Připouštím, že to může mít pozitivní efekt v tom, že chudý a zadlužený stát bude konečně nucen řešit svůj přebujelý a přeplácený aparát. Chci připomenout, že "za Kalouska" bylo uzákoněno zrušení superhrubé mzdy od roku 2015, ale Váš guru Babiš- Bureš tento zákon zrušil. A poslední připomínka - jít do koalice se slovenským estébákem, dnes i prokázaným lhářem("nevím, komu Čapí hnízdo patřilo") a dotačním podvodníkem s mafiánskými praktiky("naši na ně klekli") je morální problém. Naštěstí tu trochu morálky přece jen zůstalo. Tehdy byly návrhy jít do koalice s ANO, ale bez Babiše jako premiéra. To však Babiš nepřipustil, raději pustil k moci komunisty, což vyhovuje i Zemanovi.

2 2
možnosti

Toto NENI PRAVDA:

"Hovořilo se o tom až do roku 2013, pak vláda Petra Nečase padla a zrušení superhrubé mzdy spadlo „pod stůl“."

Necasova vlada zakonem o jednotnem inkasnim miste z roku 2012 SHM ZRUSILA od 1.1.2015!!

5 0
možnosti

Promiňte Bartoň, ale Vy jste sebestředný hamižný důchodce nic víc. Po Vás potopa. Na ostatních Vám vůbec nesejde. Někteří z nás jsou ještě ochotni mít se hůře, aby se naše děti měli lépe. Ale to Vy nikdy chápat nebudete. Rv

0 3
možnosti

A48l95e37š 79N38o98v21á31k

22. 11. 2020 21:50

Nikdo vám přeci nebrání mít se hůř. Všechny peníze, které vám díky snížení daní spadnou do klína, věnujte dětem...

3 0
možnosti

Chtěl jsem dát karmu, ale ten poslední odstavec to zazdil. Pokud by šla ODS do koaly s STBANO, tak by porušila jeden z hlavních volebních slibů, a dopadla by stejně jako ČSSD. TO JEN KOblihy chtěly aby ODS šla do koaly s STBANO, aby dělala krytí estébákovi.. .

16 0
možnosti

P47e10t34r 24B69u55r62i70a88n

22. 11. 2020 19:37

Přesně tak...babišovci pomlouvají ODS kde můžou jak diví, a pak veřejně brečí, že nešla s ANO do koalice a nedělala jim alibi při jejich křivárnách, jako je bratříčkování se s komunisty.

4 0
možnosti
  • Počet článků 2650
  • Celková karma 31,92
  • Průměrná čtenost 2023x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články