Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LD

Nezlobte se, ale neskutečně plácáte. Nejprve si projděte výroky Trumpa chronologicky a možná pak pochopíte jeho aroganci a nesmyslnost výroků. Pokud by korespondenční hlasy byly v jeho prospěch, mluvil by úplně jinak.

Jak korespondenční hlasování v Americe vypadá? Různé státy to řeší rozdílně, ale v zásadě má dvě podoby. V prvním případě dostanou úplně všichni voliči hlasovací lístky předem poštou - a je pak jenom na nich, zda je doručí do volební místnosti osobně v den voleb, nebo k předem určenému datu pošlou zase zpátky poštou. K tomu obdrží zvláštní obálku, již je možné zapečetit - a ta se pak vloží do další obálky, na kterou se volič musí podepsat. Jeho podpis je pak po doručení do volební místnosti kontrolován proti vzoru, podobně jako v bance. Zdůrazňuji podobně jako v bance. Pokud souhlasí, přihodí se anonymní zapečetěná obálka na hromadu dalších ověřených hlasů a tam čeká na sečtení.

Kolik by museli demokraté zfalšovat obálek, aby to mělo vliv na úspěch ve volbách? Nemohlo by se pak stát, že by přišlo více hlasů, než je skutečně oprávněných voličů?

Navíc Trump opakovaně tvrdí, že hlasy odeslané poštou se stanou předmětem masivních podvodů ze strany demokratů. Svá podezření prezident nikdy a nijak nedoložil, přestože stojí čtvrtým rokem v čele administrativy, a má tudíž k dispozici kompletní aparát ministerstev vnitra i spravedlnosti a vyšetřovacích agentur včetně FBI.

Tvrdí to naprosto účelově, ale třeba se pletu a soudy (mimochodem někde už soudci jeho žaloby smetli ze stolu) možná uvedou vše na "pravou míru", v každém případě nyní jde jen a pouze o Trumpovo ego. Zdůrazňuji, že svoboda slova je důležitá, ale ještě důležitější je zodpovědnost za svá slova a Trump plácá podobně jako nyní vy.

Vyhrála slušnost a zodpovědnost a Trump by to měl chlapsky uznat (případně státnicky říci, v těchto státech chci hlasy přepočítat a prověřit z toho a toho důvodu), což se asi nikdy nestane.

7 15
možnosti
IS

Nebudu to komentovat, s výjímkou podpisu. Víte např. o tom, že v některých státech změnili paramentry, které porovnávají pravost podpisu ze 60% na 40%, tedy snížila se podobnost, takže Vaše povídačky o bankách je tady lživá. První zajímavá věc. Ve státech jako PA a i několika jiných, nejen že datumové razítko nemuselo být čitelné, hlavně když přicházely ty balíky volebních listů po deadline, třeba po 8.hod večer, 3.11, ale také se dopisovaly zapomenuté podpisy, opravovaly se chyby, jelikož by se ty listy nemohly započítat, a to je vše dokumentováno výpověďmi pracovníků volebních týmů a předloženo pomoci přísežných prohlášeních k posouzení soudů. Uznávat porážku, ať chapsky nebo ne, na to je dost času, a Trump nemá povinnost nic uznat, dokud se nepotvrdí, že prohrál LEGALNĚ a ne illegálně. Komentovat Bidena, jeho 47 let ve státních službách, kde nejen nic neudělal, ale naopak sebe a svoji rodinu obohatil používáním vlivu, to nemá cenu komentovat a to ze slušností ani zodpovědností Bidena nemá co dělat. Takže se prosím zdržte těch zbytečných rad. A pokud někdo plácá nesmysly, tak jste to pane Ladislave Dvořáku, Vy.

1 0
možnosti
Foto

Propaganda ukázala, že skutečným držitelem moci je ona. Je to celosvětová nákaza, Česko není výjimkou. Dokud bude vládnout propaganda, svět nebude svobodný Rv!

27 7
možnosti
Foto

Tak s tou propagandou přestaňte a jděte příkladem.

8 10
možnosti
TT

Úplně nechápu smutek zastánců levicového prezidenta a nejlevicovější vlády, která v ČR za 30 let byla, za vládou pravicových republikánů v čele s populistou s pravicovými názory (a činy) v USA.

5 5
možnosti
RK

Napsal jste to přesně. Budou obdivovat populistu a je jim jedno, jestli je vlevo nebo vpravo. Hlavně že mají alfa samce, svého vůdce. A jdou jak ovce.

1 4
možnosti
ŠŠ

Nerozumím. U nás taky vyhlásila vítěze voleb (ANO, Zemana,...) média na základě průběžných výsledků (gratulace se posílali před 100% součtem). V čem vidíte ten rozdíl?

5 2
možnosti
Foto

U nás je to OK, ale tam u nich - nehorázné, strašné, odsouzeníhodné. Pan autor asi se slzou v oku vzpomíná na média předchozí éry. Tam se např. o smrti Stalina informovalo až po několika dnech, kdy už byla stoprocentní jistota. ;-D

9 5
možnosti
MS

Tolik nesmyslů a lži jednom blogu. ..to se často nevidí.

1 27
možnosti
AJ

A nějaký argument by nebyl? ;-D

10 0
možnosti
DS

To přesně Kmoníček vůbec neřekl. Naopak řekl, že příště budou rozhodovat Hispánci a že politická témata budou muset být rozdělena jinak.

1 0
možnosti
JH

Nechme Bidena ukázat co umí a zda zvládne usměrnit rad. levicové křídlo v dem. straně. Má na to 4 roky....

Osobně čekám nějakou novou válku ve světe.. ale uvidíme...

8 1
možnosti
RK

Kladu si otázku, jak to vlastně pane Bartoni máte? Na blogu horujete za Trumpa, představitele konzervativců a pravice. Většina vašich blogů je plná obhajoby Andreje Babiše, který je pravým opakem. Středolevý bez jakéhokoliv konzervativního ukotvení. Společný mají akorát silný populismus, oba jsou psychopatické osobnosti a oligarchové využívající svou moc pro vlastní byznys. Ať chcete nebo ne, vypovídá to o vás hodně.

11 13
možnosti
AF

Omlouvám se, měl to být naopak +, ne -. Misclick.

1 0
možnosti
AM

No, s tím Johnem Rodriquezem jste to nepochopil, ale co už.

Líbí se mi, jak všechno tak trochu překrucujete, ne moc, ne tolik, aby to bilo do očí, ale překrucujete.

Např. Trump se dlouho před spočtením hlasů nevyjádřil v tom smyslu, že je to na dobré cestě, jak tvrdíte, ale vyhlásil se vítětem, který vyhrál "a lot", čili o hodně.

Taky Barack Obama nebyl nějaká mediální tlačenka. Měl obrovský počet drobných přispěvovatelů na kampaň, normálních lidí, kteří mu posílali deset, dvacet, sto nebo dvě stě dolarů. Mnoho milionů drobných přispěvatelů. Trump i Biden oproti tomu musí spoléhat na velké peníze bohatých (za které samozřejmě budou muset poskytovat protislužby).

Dalo by se pokračovat odstavec za odstavcem.

Jediné, s čím jde souhlasit, je tvrzení, že USA už nejsou vzorovou demokracií se zaměřením na svobodu jednotlivce. To už opravdu nejsou. Ale ne proto, že by se stávaly sociálně demokratické (co je na tom zas tak děsivého?). Staly se totiž přímo ukázkovou oligarchií, kde vládnou prachy. Devět z deseti mandátů v jakémkoliv typu voleb berou ti, kdo do kampaně vložili víc peněz. A vzhledem k tomu, kolik dnes kampaně stojí, to nejsou peníze těch, co kandidují. I toho Obamu to nakonec semlelo...

6 5
možnosti
IS

Kdo dostal miliony byl Biden, Big Tech, byl velmi štědrý, přes Google, FB, Twitter, Microsoft, například miliardář Bloomberg do něj vrazil 100 milionů dolarů, Soros, Wall Street, multimilionáři, Hollywoodské celebrity. Trump byl financován po malých částkách obyčejnými lidmi tak tady neříkejte bludy. Trump také do primárek investoval svých 100 milionů, takže kdo ziskal podporu velkými penězy je pouze a pouze Biden.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2655
  • Celková karma 31,41
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články