Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ja mam z Blatneho pocit, ze je to jen obycejny neschopny (a zaroven vsehoschopny) karierista, ktery bude naopak Babise na slovo poslouchat.

0 0
možnosti
Foto

Jen blbec nemění své názory.

0 0
možnosti

Jakože něco podepíšu, ale budu tvrdit, že jsem to neudělal, a když mi to otlučou o hlavu, tak „změním názor“ a konečně se přiznám? :-)

5 0
možnosti

Lhaní Blatného ve věci podpisu petice je znakem jeho charakteru a morálky. A srovnávat to s mlžením Babiše o jeho podpisu spolupráce s STB je nesmyslné - je tady zásadní rozdíl v době, prostředí a možných následcích.

Babiš, pokud podepsal a zapírá, tak v dané době na jeho profesní pozici tomu snad ani jinak být nemohlo a přiznat se k něčemu takovému po revoluci bylo jaksi společenskou a profesionální sebevraždou.

Kdežto u Blatného je tomu úplně jinak. V první řadě je k diskusi, že by naše tajné služby o Blatném nevěděly co, kde, kdy a proti komu podepsal, a že by se to k premiérovi nedostalo - premiér musel dobře vědět, koho oslovuje a si vybírá.

Dále, pokud se Blatný rozhodoval, zda nabídku od premiéra přijme, tak pokud byl při smyslech a soudný, musel se ve své hlavě vyrovnat s tím, co před časem udělal a nepotřeboval na to vůbec moc času, aby si na to připravil i případnou odpověď.

A nakonec, pokud by se Blatný ihned narovinu a s naprostou samozřejmostí přiznal k podpisu na petici, tak mohl v očích veřejnosti jen získat a svou novou pozici si tak jen upevnit (reálně si nijak nemohl uškodit).

Takto se zpochybnil a znevěrohodnil ještě dřív, než vůbec začal.

:-)

5 1
možnosti

Kdyby Havel a 70 % tkzv. disidentů - na rovinu řekli, že podepsali spolupráci s ďáblem a aktivně donášeli STB, bylo by to čestnější ?

;-D;-D;-D

0 3
možnosti

Že to měl pan Blatný přiznat hned, je samozřejmě pravda. Nicméně lze pochopit, že tou otázkou byl zaskočený a nečekal, že na něj někdo něco takového vyšťourá. Byla to navíc jeho první tiskovka záhy po uvedení do funkce a nechtěl, aby se hned zkraje rozebíral jeho vztah s premiérem, a proto na tuto otázku odpověděl vyhýbavě. Byla to samozřejmě chyba, nicméně myslím si, že v současné době jsou opravdu v resortu zdravotnictví důležitější věci než to, co nový ministr v minulosti podepsal nebo nepodepsal.

1 0
možnosti

Já myslím, že je to jedno. V této vládě asi nebudeme hledat charakterové giganty. A budeme-li Blatného srovnávat třeba s premiérem, pořád je to Mirek Dušín.

1 0
možnosti

Vzpomeňte si, jak reagovali na svůj podpis Anticharty naši často věhlasní umělci. Málokterý se hned přiznal a někteří se i omluvili, jiní se vytáčeli "myslel jsem, že je to prezenční listina" a podobně. Na druhou stranu, nikdo nebyl v jejich kůži a jak praví jakási moudrá kniha, "kdož jste bez viny, hoďte kamenem"...

4 2
možnosti

Sorry jako, ale srovnávat antichartu s touhle peticí je dost mimo. Navíc jít dělat ministra pod Babiše u kterého jsem z nějakého důvodu žádal demisi, to ho asi taky nikdo s pistolí u hlavy nenutil. Je to o charakteru.

4 1
možnosti

P88e58t12r 22B10u18r29i87a65n

31. 10. 2020 21:59

Ptali se ho například, jak jeho okolí reagovalo na úmrtí sovětského vůdce Brežněva. „Kandidát byl dále vytěžený k ohlasům na smrt soudruha Brežněva.“. Co Babiš vypověděl, nevíme. Části „spisu Bureš“ byly totiž skartovány. K jejich zničení došlo dle záznamů 4. prosince 1989, čili necelé tři týdny po Sametové revoluci.

Agenti se Babiše dále ptali, zda chce pokračovat ve spolupráci. „Jmenovaný souhlasil“ stojí ve zprávě. Poté mu byl „předložený k podepsání písemný závazek, který byl zakamuflovaný do propagační brožury. Kandidát po přečtení závazek podepsal bez dalších otázek a souhlasil, aby bylo i nadále používáno krycí jméno Bureš.“.

Zdroj: https://moneymag.cz/aktuality/9307-babis-byl-veden-jako-agent-stb-opravnene-co-je-vlastne-v-jeho-spisu

2 1
možnosti
Foto

J28i98ř26í 18K35i11n17d16l

31. 10. 2020 20:41

V současnosti neexistuje žádné rozhodnutí soudu, které by tvrdilo, že je Andrej Babiš jako agent Státní bezpečnosti vedený neoprávněně,“1. Osobní spis. Podle zprávy o získání ke spolupráci Babiš podepsal závazek 11. listopadu 1982 na schůzce s dvojicí příslušníků 3. odboru 12. správy StB v bratislavské vinárně U obuvníka.2. Akce oko. Agent Bureš je zmíněn jako zdroj při získávání informací o pracovníkovi podniku zahraničního obchodu Interal Alexeji Novákovi, který byl podezřelý z ekonomické kriminality.3. Konspirační byt. Agent Bureš je uveden mezi tajnými spolupracovníky, kteří chodili na schůzky s příslušníky StB do tzv. propůjčeného bytu s krycím názvem Vojak v Bratislavě.4. Spis Bauer. Osobní spis na bývalého náměstka generálního ředitele Petrimexu Dušana Slezáka, kterého StB marně lámala k intenzivní spolupráci. Bureš je ve spisu zmíněn jako jeden z agentů, kteří podávali na Slezáka hodnocení.5. Spis Turek. V evidenci spisu, vedeného na někdejšího Babišova spolupracovníka z Petrimexu Richarda Szabóa, je jmenován také záznam od agenta Bureše. StB podezřívala Szabóa z korupce. Agenturní záznam se ale nezachoval.

7 0
možnosti
Foto

Ale vázací akt se nenašel. Takže si ten spis mohli ti dotyční vyrobit sami. S cílem čerpat a sami sobě vyplácet nějaké prašule.

1 5
možnosti
Foto

J75i60ř50í 49K82i33n36d66l

31. 10. 2020 20:27

Co se spolupráce Babiše s StB týče, dochovala se část dokumentů na Babiše v ČR a na Slovensku. Z těch dokumentů vyplývá, že Babiš dostal prvni úkol donášet a svého nadřízeného, který odmítl spolupráci s StB. Nebo máte pocit, že Babiš v StB, byl pro okrasu ????

5 0
možnosti

To už by naši novináři dávno měli ofocený - a mají prd !!!

;-(;-(;-(

0 4
možnosti

P48e51t91r 23B12u58r95i27a84n

31. 10. 2020 19:02

Co se spolupráce Babiše s StB týče, je zajímavá snad jen jedna okolnost – neslyšel jsem ani nečetl nic o tom, že by se nějaká postižená osoba Babišovým udavačstvím přihlásila.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=760117

?????????? a to si jako představujete jak? Že si StBáci někoho posadili do výslechovky a řekli mu, že ho napráskal agent Bureš, což je vlastním jménem Andrej Babiš, který je jejich spolupracovník a je právě nasazen ještě na toho, toho a a tamtoho? Co nám to tu chcete vnutit? To vám poradil Prchal?

To že Babiš udával je známá věc. Už v jeho vázacím aktu (níže) se vysloveně píše, že podal cenné informace na reakce ve svém okolí na pohřeb L.Brežněva. Pro vás to přeložím do češtiny: napráskal každého, kdo se o mrtvém Brežněvovi vyjadřoval pohrdavě. Podle bývalého ředitele Ústavu vyšetřování totalitních režimů je k dispozici celý seznam postižených práskáním agenta Bureše. Většinou jim zničil kariéru, potažmo i život. Byli vyhozeni, byl jim odebrán byt a jejich děti skončily se studiem.

7 1
možnosti

Že se z toho celého seznamu postižených nikdo nepřihlásil. Nebylo by alespoň jedno jméno?

0 0
možnosti
Foto

Teda pane Bicero, kdyby mi byl sympatický kmotr Mrázek, tak já bych se aspoň styděl to veřejně přiznat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2650
  • Celková karma 31,90
  • Průměrná čtenost 2023x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články