Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Předsedové a předsedkyně budoucí trojkoalice moc dobře vědí, že nejtěžší oříšek je čeká uvnitř jejich stran, v mnoha okresech je averze buď proti oběma či jen jednomu koaličnímu partnerovi. Potom teprve přijdou problémy s programem (euro, uprchlíci, postavení stran na kandidátce, ...). Proto úvahy o tom, že toto uskupení nevolím je předčasné, je to jako kupovat zajíce v pytli.

2 2
možnosti
IM

I20v65a34n 62M78i80n33á27ř

28. 10. 2020 11:55

Zcela s autorem souhlasím. Pro pravicové voliče, rozhodnuté to ještě naposledy s ODS zkusit - je spojení s těmito stranami opravdu nepřijatelné. U TOP O9 je navíc reálné nebezpečí - z ochoty přijímání muslimské migrace.

V minulosti její čestný předseda Karel Schwarzenberg opakovaně v TV prohlásil: "České republice by slušelo přijmout alespoň 20 OOO migrantů". Zatím není sebemenší důvod se domnívat, že by se Topka od tohoto hrůzného prohlášení distancovala.

5 5
možnosti

Vídím je podívné ustrašené politky, kteří žádnými leadery nejsou. Dovedou jen zbaběle okopávat vládě kotníky. zase pomohou babišovi. ;-DR^

3 4
možnosti
Foto

J12a22n 20C83i86b67u65l89k29a

28. 10. 2020 11:29

Řízli do toho, bravo! Konečně se to pohne. Je férové udělat koalici před volbami, než po volbách. Ale následky se jim líbit nebudou...

O Trikolóře teď bude přinejmenším uvažovat víc voličů ODS, než dosud. Protože rozumných konzervativních alternativ na scéně není.

9 7
možnosti
Foto

Souhlasím. Místo reformování svých stran, nasazení nových důvěryhodných tváří a nabídky přitažlivého programu rozvoje naší země hledají tři značně omšelé politické party skulinu, kudy se protáhnout k uchopení moci. Bez práce a bez závazků. Nástup starých kádrů v krajských a senátních volbách /Kuba, Červíček, Bendl, Němcová/ by měl varovat.

10 5
možnosti
TB

Koalice bude kočkopes. Smysl by měla koalice ODS- lidovci jako v Německu CDU-CSU, ty mají program podobný. TOPka vystupuje úplně jinak, výrazně eurohujerska, proimigracni, podporuje LGBT atd., tedy úplný opak než ty dvě konzervativnější strany....

11 4
možnosti
Foto

J73a75n 32C49i68b95u46l59k11a

28. 10. 2020 11:33

Co si ODS čuchla k europolitice, tak už také není konzervativní. Koho chleba jíš...

Evropské hodnoty jsou především o liberalismu, "konzervativní" je eklhaft, tradiční, zpátečnické, národovecké...

Tuhle už dokonce někdo v rádiu použil protiklad "demokratické versus konzervativní"...

3 0
možnosti
Foto

J33i58r37i 43C90i18z

28. 10. 2020 10:55

14,96% to bude vysledek teto povedene pivni trojkoalice. A pan Fiala jako premier? Tak to si nedovedu vubec predstavit, protoze on si pravdepodobne neumi koupit ani jizdenku do vlaku, ne tak ridit stat. Ovlada pan Fiala i jinou rec nez brnensky hantec? Nevim, jen aby nebyl v teto zakladni dovednosti pro premiera v EU na tom stejne, jako byl byvaly ministr vnitra pan Chovanec, ktery se s nikym ze svych kolegu nedovedl domluvit (rustina neni oficialni jazyk pro EU) a pri setkani ministru EU mu musel delat prekladatele ministr vnitra Slovenska, jinak nemel ani tuseni co se tam projednava.

9 5
možnosti
ZD

Tuto koalici "šacuji" stejně.

5 0
možnosti
JS

Nějak nechápu , že když někdo projeví nechuť volit ODS , tak je mu hned nadáváno do koblih a podobně. Vždyť jsou ještě další možnosti a do voleb může vzniknout i něco nového. Jinak pro ty co mají krátkou paměť , už jste zapomněli co tady tato slavná Trojkoalice vyváděla, na všechny krádeže, tunely , Dalíky ?

Tak tito lidé jen čekají až se k tomu zase dostanou. Např Kuba v ČB.

22 9
možnosti
ZD

Přesně o tom píši. Čelo průvodu tvoří nové tváře, ale za nimi čekají ve startovních blocích ti samí, kteří způsobili, že Babiš byl a stále je přijatelnější než staří političtí bafuňáři.

11 2
možnosti
Foto

Teď si představte (zcela hypoteticky), že tenhle pokus o těžce nerovnou koalici vydrží až do dne voleb:

Voliči té nejsilnější partaje (v tomto případě ODS) si pochopitelně zakroužkují "ty své", protože kandidáty ostatních docela nesnášejí. Kdo usedne v parlamentních lavicích tak bude předem jasné - osobně se rozhodně nedomnívám, že by předsedové malých stran byli až tak natvrdlí, aby byli ochotni spáchat politickou sebevraždu tohoto typu.

8 3
možnosti
ZD

Souhlas. Pět minut po případné výhře se do sebe zakousnou silou svých mandátů. Nic jiného než chuť namazat schody jednomu člověku je nelepí. Všechny nás ale zajímá - co bude den poté!

5 1
možnosti
JO

Nechápu, jak jako bývalý volič ODS (tedy zřejmě pravicového smýšlení) můžete stále podporovat současnou vládu, která umí "výborně" a "úspěšně" vládnout v době, kdy má plné sýpky a i ty dokáže zcela vyprázdnit a ještě se zadlužovat dále. Nevyčítám jí koronakrizi. V zásadě za ni nemůže, ale může za to, že je zmatená, nekoncepční, chaotická a teď když slunce zašlo, zcela bezradná.

Blaboliš všechny neúspěchy svaluje na nás neukázněné občany. Preference klesají a tak je náš pán velkomožný( s telefonem na každého) čím dál nervóznější a neschopnější. Co tomu říká vaše pravicové svědomí, že tato vláda je zcela závislá na požadavcích naprosto marginální a umírající komunistické strany?

Jak se s tím dokážete vyrovnat? Ve světle těchto skutečností, je jakékoli riziko vyplývající z nově vzniklé koalice světlem na konci tunelu.

A mimochodem, kde jste se dověděl, že TOP09 podporuje ilegální migraci? To, že je vstřícnější k LEGÁLNÍM imigrantům, není totéž co podporovat ILEGÁLNÍ migraci.

Ale to všechno je ve vašem případě jen házení hrachu na zeď. Takže dál poslouchejte svého guru a jestli z jeho nahodile seřazených slov dokážete vyčíst nějakou myšlenku, tak vám gratuluji.

11 12
možnosti
MD

Díky. Líp bych to nenapsal. 100 pro souhlas.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články