Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Heleďte, já nikdy žádnému politikovi nedůvěřoval. Důvěřuju jen lidem, které znám dlouhodobě a mou důvěru si zasloužili. :-):-):-)

Ale pokud někdo ztratil moji důvěru, tak je to celá česká společnost jako celek.

Já jsem například v květnu tohoto roku razil názor, že všechny nutné hromadné schůze orgánů (jako např. schůze bytového družstva, společenství vlastníků...) by měli proběhnout co nejdříve po ukončení restrikcí. A tvrdil jsem, že odkládat toto na podzim je zbytečný risk (že se virus možná vrátí ve větší síle – a že červen bude nejbezpečnější termín v roce).

No co? Všichni na mě koukali jako na hlupáka, panikáře a chronického pesimistu. A nejde o to, že bych se chtěl chlubit svou správnou prognózou.

Jde o to, že všichni ti, co uvažovali takhle krátkozrace a tupě optimisticky, si dnes nepřiznají svůj podíl viny – a naopak jen hledají, na koho to vše hodit (na vládu, na ministra, na hygienu...).

1 2
možnosti
PK

Evidentně mluvíte o vládě, že? Protože to byla ona, na kterou všichni odborníci i opozice naléhali, ať se připraví na podzim, ať navýší kapacity trasování a testování. Vláda neudělala vůbec nic a vše zcela ignorovala. Kdyby to bylo připravené, viróza by se nevymkla kontrole a trasování by vše podchytilo do doby, než zafungují opatření. Vina je POUZE vláda, nikdo jiný.

A to, jaký pokračuje chaos ze strany vlády, jen utvrzuje lidi v tom, že nic, co vyjde z vlády, není pravda.

Třešničkou je Prymulovo popírání svých dřívějších tvrzení zcela protichůdnými opatřeními.

2 0
možnosti
MK

Nemluvím o vládě. Mluvím o naší společnosti. :-)

Vláda dala naší společnosti jen to, co naše společnost majoritně požadovala - tj. uvolnění všeho a ignoranci potenciálního problému. Ale teď společnost zapomenula - a hledá viníka.

A mimochodem - pokud si myslíte, že si každý může žít normální život - a že to za nás všechno vyřeší vláda a nějaké trasování a chytrá karanténa, tak nejste moc velký realista.

To by naše hygiena musela být smírovací kolos typu americké NSA, která šmíruje celý svět (a stejně ji mnohé věci unikají).

2 2
možnosti
PK

Přečtěte si můj příspěvek ještě jednou a nevkládejte mi do úst vaši demagoii, kterou jsem vůbec neřekl.

Stačilo nasmlouvat pro hygienu pro případ potřeby call centra. Dokonce se jim sama nabízela, byla odmítnuta. Stačilo připravit laboratoře na dvojnásobné testování. Nyní už je oboje učiněno, šlo to celkem rychle, ale příliš pozdě. Kdyby to bylo připraveno na podzim, což nebyl vůbec žádný problém tak učinit, kapacitně by se to vše úplně v pohodě vešlo a nic by se nedostalo mimo kontrolu. A vaši demagogii typu "šmírovací kolos" si laskavě nechte od cesty. Stačí se podívat na Německo, že není žádný problém to řešit touto kapacitou. Vinna je POUZE vláda. Řešit nezodpovědné chování pár jedinců je mimo mísu.

2 0
možnosti
MP

A vláda může za to, že se tu šíří virus? Vláda může za to, že se lidé chovají často nezodpovědně a pomáhají šířit nákazu? Komu vláda brání v tom, chovat se zodpovědně sám od sebe? Nebo každý potřebuje napřed vládu, aby mu nařídila, jak se má chovat, a teprve potom on se začne chovat zodpovědně? Kdyby lidé byli od začátku zodpovědní, tak vláda ani žádné další opatření nebo navyšování testovacích kapacit dělat nemusí. Bohužel tu máme dva extrémní názory. Jedni se chovají nezodpovědně sami od sebe a nechtějí, aby je vláda jakýmkoliv způsobem sekýrovala a něco jim nařizovala, a druzí zase čekají, až je vláda dokope k tomu, aby se zodpovědně začali chovat, a do té doby je to nenapadne.

0 2
možnosti
PK

Já jsem zcela jasně a srozumitelně napsal, za co může vláda a proč současná situace je pouze její vina.

Otázkou je, co myslíte tím "chovat se zodpovědně". Myslíte tím "nenavštěvovat přátele"? Nebo tím myslíte nepracovat v kolektivu? Nebo žít izolovaně od ostatních členů rodiny? Protože toto jsou primární příčiny, proč se nákaza společností šíří.

Ostatní jsou totiž pouze ojedinělé excesy nevelké důležitosti, které každé trasování a testování velmi rychle odhalí a eliminuje.

Pane, nesnažte se opět po vzoru prolhané vlády házet vinu na lidi. Na nich skutečně nespočívá. Lidi se chovají jako lidi, většina se snaží v této době žít střídmě a neriskovat šíření. To, co děláte vy a vláda, je jen ubohá lež.

0 0
možnosti
MB

Nesmíte paušalizovat. Většina lidí, co se chovají jako rozumní, prostě není vidět a vnímáte jen ty vybočující extrémy. Mé maličkosti byste si na ulici taky všiml, protože chodím poklusávat bez roušky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,82
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články