Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Velmi dobře a trefně napsané, ode mne karma. R^

4 1
možnosti

Prymula ví, co dělá. Nebezpečí přece netkví v nízké smrtnosti nového viru. Covid mutuje pomaleji než chřipkový vir. V čem je podstatný rozdíl mezi virem chřipkovým a covidem, je skutečnost, že všechny vlastnosti covidu jsou jiné a mutacé mění na rozdíl od viru chřipkového ty své vlastnosti a tedy i dopady. Přičemž je nakažlivější. Stoupající míra níkazy podporuje onu kvalitativní mutaci. Proto není a nikdy nebylo řešení rychlé promoření. To je jako lití benzínu do ohně. Počet smrtí neporoste díky smrtnosti, ale stoupá logicky s mírou šíření nákazy. Pokud se překročí kapacity zdravotních zařízení, znamená to ztrátu kontroly a počet úmrtí Vám logicky dramaticky stoupne.

7 6
možnosti
Foto

Chřipka a Virus SARS-CoV-2 (vyvolávající onemocnění COVID-19) oba viry se přenáší kapénkami. Rozdílem mezi chřipkou a koronavirem je rychlost přenosu. Chřipka má kratší průměrnou dobu. Čili chřipka se šíří rychleji než COVID-19. Projevy nemocí jsou si podobné. většina nemocných s prokázanou koronavirovou infekcí má jen lehce zvýšenou teplotu a k tomu známky zánětu nosohltanu čili rýmu, mírné bolesti v krku a někdy i kašel. Liší se podíl onemocnění se závažným průběhem. Pro COVID-19 má 80 % lidí průběh asymptomatický (bez příznaků) či jen jako lehké nachlazení, 15 % nakažených má závažný průběh, kdy potřebují nemocniční léčbu a 5 % nemocných prodělá kritickou formu, při níž je nutná plicní ventilaci. Zatímco projevy nemocí jsou si podobné, liší se podíl onemocnění se závažným průběhem. Nejvíce ohroženi závažným průběhem chřipky jsou děti, těhotné ženy, starší osoby, osoby s chronickým onemocněním či s oslabenou imunitou, lidé s rakovinou, transplantací a podobně. Pro COVID-19 zřejmě platí, že závažným a kritickým průběhem jsou ohroženi spíše starší lidé či pacienti s už existujícími zdravotními problémy jako diabetes, vysoký krevní tlak, kardiovaskulární onemocnění.

0 1
možnosti
AM

Rv. Názor vám neberu, ale jste stejný odborník jako já. Když už jsme se vydali na jaře touto cestou a ne švédskou, musí se teď brzdit. Není jiná možnost.

Všem kteří to zlehčují se nabízí možnost jít pomáhat do nemocnic na covidem riziková pracoviště.

7 5
možnosti
Foto

Jo pracovat v nemocnici, kde jsou pacienti s covidem musí být sakra náročné, když v celé republice leží s covidem 802 pacientů a to máme 42 457 lůžek a v 31 nemocnicích následné péče máme 2580 lůžek . V Motole mají čtyři pacienty na umělé plicní ventilaci a sedm jich je na oxygenoterapii. a mají připraveno devadesát lůžek.

2 1
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,80
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články