Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vláda v čele s premiérem se bohorovně vysmívala opozici, která se ji v lednu ptala, zda zajistila na blížící epidemii dostatek roušek a respirátorů pro zdravotnická zařízení, co bude dělat pro bezpečnost obyvatel. Ministerstvo zdravotnictví vyhodnotilo, že zdravotní pomůcek není třeba. . Šéf Státních hmotných rezerv uvedl, že v lednu upozornil vládu, že ve skladu není dezinfekce, respirátorů jako filtračních polomasek tam bylo deset tisíc. Klasické roušky, ústenky v rezervách nebyly. Vláda dala v únoru zákaz nákupu s tím, že vše bude objednáno centrálně a nebylo nakoupeno nic. Sklad zůstal prázdný. Neobjednalo to ani v březnu, když se vědělo, že nám hrozí epidemie. Česká republika dne 2. března dodala Číně 5 tun zdravotnického materiálu jako jsou roušky, rukavice, obleky, dezinfekce a další zdravotnický materiál, jak sdělil Ministr zahraničních věcí České republiky Petříček a to zdarma Ještě začátkem března Babiš tvrdil, že nám nic nehrozí, že všeho je dost a prohlásil, že "Já sem výrobce sám"... V polovině března zdůvodnil nedostatek roušek Babiš. "No , ale, státní hmotný rezervy, já se zeptám, že kdo rozhodl o tom, že tam měli jenom deset tisíc těch respirátorů, no, ale my jsme to nebyli, jo, a kdo to mohl vědět, že bude celý svět nakupovat, vlastně, ano, všichni....

4 3
možnosti
PD

P16e45t26r 25D98r93a69p51a14l

25. 9. 2020 10:06

už to tady tapetujete třičtvrtě roku, pořád vás to baví?

7 4
možnosti
Foto

Za dobrotu? Za jakou dobrotu?

7 5
možnosti
Foto

Vy jste nevyzískal ani jednu roušku s prošlou záruční lhůtou.

1 0
možnosti
Foto

Roušky jsou zdravotnický materiál podle toho mělo být s nimi nakládáno a nebylo, jak to uznal Vojtěch v televizi. To ohrozilo i zdraví těch, kterým byly roušky adresovány. Za další respirátory nebyly označeny ČSN a tedy se nesmí používat. Vojtěch v televizi to uznal, ale vymlouval se na to, že to nakoupilo Ministerstvo vnitra a oni nic. Dále v televizi přiznal, že náš stát vede s Čínou reklamaci za vadný zdravotnický materiál za čtvrt miliardy, který nám byl Čínou dodán. Podle něj jednání s Čínou probíhají, ale s jakým výsledkem, tak Vojtěch sdělil, že doufám, že to dopadne dobře.

3 3
možnosti
Foto

Ne jedná se o ochranou pomůcku před policajty, aby vám nedali přinejmenším pět let natvdo, když vás uzří bez roušky.

0 1
možnosti
RC

Vlada se vzdy za kazdych okolnosti musi ridit zakonem. Pokud ji nejaky zakon vzhledem k okolnostem neyhovuje, mela PUL ROKU na jeho zmenu!!

2 3
možnosti
DH

Toto téma je pro mě skutečně horké, neboť jsem z mladé generace, která v r. 89 ́ pozvedla nad naše hlavy prápor svobody a demokracie, který hrdě neseme vstříc naší šťastné, světlé buducnosti, a právě my to odneseme, neb musíme usilovnou prací a našich daní hradit propastný schodek rozpočtu který i díky nesmyslnému "5.000,- úplatku" gerontům penzistickým ještě narůstá. A to nehovořím o marasmu, který nám tu tato generace zanechala a z něhož se stále za těch skoro 31 let vyhrabat nemůžeme.

A myslím, že takový bonus bychom si zasloužili spíše my, než oni. Ve zdejších diskusích jsem udělal nenápadnou, a zdůrazňuji genderově vyváženou anketu, v níž jsem se při příležitosti zmínky o tom bonusu ptal věkově starších diskutujících, a to jak těch co s tím "bonusem" souhlasí, tak zejména těch co jím jak uváděli opovrhují, zda je netíží svědomí přijmout v tomto předvolebním období vyhlášený a schválený bonus, který bude účelově vyplacen v předvánočním období a má charakter "Jidáškého groše". Též jsem položil nenápadnou otázku, zda by případně byli ochotni k určité solidaritě se s námi, co poneseme ty náklady, se nějak podělit? A mé otázky byly zaobaleny tak, aby formou co nejvíce působily na city obdarovaných gerontů. A jak myslíte, že tato anketa dopadla?

Musím použít formulace podobné té, co často užíval náš milovaný ex-předseda vlády a ex-president V. Klaus senior, že NIKDO, ale skutečně NIKDO nezaujal k položené anketní otázce KLADNÉ odpovědi !!!

A to přestože jsem nabízel diskrétní předání čísla účtu, kam by mi mohli nějakou, raději vyšší nejméně čtyřmístnou částku začínající alespoň číslicí 2 a vyšší přeposlat, či jiný pochopitelně opět diskrétní způsob předání, tak odpovědí byly jen a jen výmluvy, zda vím kolik stojí seniory např. falešné zuby, či že tyto poskytnou do nějakých pochybných "kuřecích" fondů a nadací a podobné báchorky.

Jen pro doplnění bych uvedl a nebudu uvádět zda šlo o ženu, či muže se i ve zdejší diskusi nachází kdosi, kdo byl osloven(a).

0 0
možnosti
DH

Ale abych nebyl ke starší generaci a její solidaritě s námi mladými jen negativní a skeptický, musím konstatovat, že existují i vzácné výjimky.

Ovšem tyto jsem nemohl zařadit do výsledků níže zmiňované ankety, neboť se jedná o mé prarodiče a tak by případně by mohla být celá anketa a její výsledky znevěrohodněny tím, že se jedná o lidi v příbuzenském poměru, a díky tomu i snáze ovlivnitelné. Vzhledem k tomu, že rodiče jsou v souladu s mým věkem ještě relativně mladí a tak také patří mezi ty, kteří budou postiženi podobně jako já a celá naše generace, tak mi nezbývalo než v rodinném prostředí se obrátit na prarodiče.

S jedněmi jsem sledoval přímý přenos tiskové konference pana premiéra a Hamáčka, kteří tuto věc před veekendem potvrdili, a druhým prarodičům, kteří jsou poměrně skeptičtí a nevěřící, jsem musel donésti ze svých finančních prostředků zakoupené příslušné vydání denního tisku, kde byla tato zpráva černá na bílém presentována na titulní stránce. Ale přesto teprve po několikerém přečtení tomu nakonec uvěřili.

Takže jsem nakonec v případě mých prarodičů zvolil jinou metodu, než používat anketních otázek a postupně jsem každému z nich, opět genderově vyváženě, předal větší obálky, které byly ozdobeny a nadepsány mým jménem a naznačil jim, že pokud v předvánoční adventní době skutečně dostanou tuto pro ně nehorázně vysokou sumu v hodnotě 5.000,- Kč, tak by mě pod rozzářeným Vánočním stromkem skutečně překvapilo a rozzářilo má očka, kdybych tam tyto obálky našel naplněné.

A tak doufám a modlím, ba dokonce už jsem napsal Ježíškovi, aby se toto mé vánoční přáníčko naplnilo a věřím, neboť prarodiče mně jistě mají rádi a udělali by pro mne první, poslední a tedy by se se toto přání mohlo bohatě vyplnit, a já letos budu mít skutečně Šťastné a veselé Vánoce.

0 0
možnosti
PD

tak tady jedna perlička. Naše bytové družstvo chtělo svým členům u příležitosti 80. narozenin dát drobný dárek. I když údaje o věku svých členů má, tak je v tomto případě nemůže použít, takže obeslalo předsedy samospráv, aby se znalostí poměrů obešli potencionální obdarované a vyžádali si jejich souhlas. Jestli toto není na palici, tak už nevím.

3 0
možnosti
AP

Tentokrát s vámi nesouhlasím. Vláda je ta první, která musí za každých okolností postupovat podle zákona. Bez výjimek. Má na to zdroje i nástroje. A je dobře, když její činnost někdo prověří.

6 1
možnosti
PD

Resort se podle ní navíc opíral o zákon o evidenci obyvatel, podle něhož je ministerstvo „uživatelem veškerých údajů vedených v informačním systému, pokud je to nezbytné pro výkon jeho působnosti.“

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757838

0 0
možnosti

Bezvýhradně s vámi souhlasím s jedinou výjimkou: píšete-li, že

"... Kolem covidu se dnes děje tolik pitomostí, že je všechny jenom popsat by zabralo spoustu času. Na celém světě je z toho dnes jen a jen politikum nejvyššího řádu a téměř všichni politici se snaží na této vlně nehorázně parazitovat. A daří se jim to."

pak si myslím, že se jim, alespoň u nás, právě tohle nedaří. Těch zveličovaných, deklarovaných malérů kolem pandemie, kterých se naše vláda za půl roku dopustila, už bylo tolik, že by volební preference našich vládních stran musely být hluboko pod pětiprocentní hranicí.

A nejsou. A to jsou jen preference. Počkejme na volby, ať jsou tyhle jakkoli ničemné (ale bývávají předzvěstí voleb parlamentních...), zbývá už jen pár dní. V mém okolí je spousta lidí (a zdaleka to nejsou výhradně "uplácení" senioři), kteří mi říkají, že v krajských - a už vůbec ne v senátních - volbách nikdy nehlasovali, tak teď si roušku nasadí a hlasovat půjdou.

1 1
možnosti
ND

Myslim si, že je to zbytečná bouře ve sklenici vody, že jsou důležitější věci, nešlo o seniory, šlo o finanční injekci Poště a také vyprázdnit částečně sklady s rouškami, aby bylo možné koupit nové a to od nějakých (kterých?) dodavatelů. Já to jinak nevidím, jestli v tom někdo vidí předvolební tah, tak to by pak byly 3 v 1 :-)

7 0
možnosti
Foto

Kdo jiný, než vláda, by měl dodržovat zákony této země?

Článkem se vlastně stavíte na úroveň Hradu a Středočeského kraje, pro které zákony prostě a jednoduše neplatí.

Takže s vámi nemohu souhlasit.

Přestože některé zákony jsou kocourkovské.

13 4
možnosti
Foto

Petr Kubíček (53373) by měl být podle toho bílého "b" v šedém čtverečku vpravo za jménem bloger. A přitom žádný bloger /po klepnutí na to písmenko/ není!! Proč??

0 1
možnosti
  • Počet článků 2655
  • Celková karma 30,85
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články