Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

RvRvTchaj-wan, měl a má zcela odlišný vývoj a dějiny od pevninské Číny. Z právního hlediska jsou Tchaj-wan a Čína dva rozdílné státy, každý na jedné straně Tchajwanské úžiny. Ptal se někdo obyvatel Tchaj-wanu, zda chtějí být součástí jedné Číny ??? Ostrov má svoji armádu, policii, parlament, prezidentku, justici, pasy. Má svůj vlastní život a vlastní identitu. Nesmysly českých politiků o „jedné Číně“ v tomto případě proto neobstojí. Nemají oporu v ničem. To ale neznamená, že nemáme mít dobré ekonomické vztahy s Čínou i Tchaj-wanem. Ale ne s „jednou Čínou“. Ta nikdy neexistovala a neexistuje. Tchaj-wan obchoduje EU je dlouhodobě čtvrtým nejvýznamnějším obchodním partnerem Tchaj-wanu, hned po Číně, USA a Japonsku. Evropská unie je na Tchaj-wanu zastoupena ekonomickou a obchodní kanceláří . Svá zastoupení ve formě kanceláře mají na Tchaj-wanu, kromě ČR, dále tyto členské země EU: Rakousko, Belgie, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Maďarsko, Itálie, Lucembursko, Nizozemí, Slovensko, Španělsko, Švédsko a Polsko .

6 0
možnosti
Foto

A jak to, že politiku jedné Číny vyznává téměř celý svět unisono? A ani Tchaj-wan nevyhlásil nezávislost? Když budeme vaše měřítka uplatňovat na Stát Palestinu, tak už by dávno měl tento útvar být členem RB OSN.

3 4
možnosti
JH

Velmi dobře popsáno. Je to opravdu účet bez hostinského. R^

4 3
možnosti
DK

Omdlévala jsem, že Vystrčil řekl, že je Tchajvanec...nebyl pod vlivem alkoholu či drog?

9 7
možnosti
JH

Také mi to přišlo srandovní, trapné. Nicméně nutno spravedlivě uznat, že mnoho spoluobčanů tím "velkolepým gestem" , Prcek nadchnul!:-)

2 8
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články